Είδαμε το τελευταίο διήμερο δύο μεταγραφικές υποθέσεις για τον ΠΑΟΚ, οι οποίες φαίνεται ότι έχουν εντελώς διαφορετική έκβαση και κατάληξη, μολονότι αμφότερες παρουσιάστηκαν ως κλεισμένες. Αυτή του Τζαβέλλα που ναυάγησε χωρίς να το περιμένει κανείς, και αυτή του Νίνη, που όλα δείχνουν ότι προχωράει. Μ΄αυτά και μ΄ αυτά ο ΠΑΟΚ, θέλοντας και μη, παθαίνει δύο κακά σε συσκευασία ενός: αφενός να έχει κλέψει την παράσταση το «κάζο» στην υπόθεση Τζαβέλλα και αφετέρου -ως φυσική συνέπεια αυτού- να μην λειτουργήσει υπέρ του επικοινωνιακά όσο θα ήθελε η απόκτηση του χαφ της Πάρμα, από τη στιγμή που συμπίπτει χρονικά με τις αρνητικές εντυπώσεις για το ναυάγιο της άλλης υπόθεσης.

Την πάτησε λοιπόν ο ΠΑΟΚ στην υπόθεση Τζαβέλλα. Του γύρισε μπούμερανγκ. Δεν θα έφτανα με τόση βεβαιότητα σε αυτό το συμπέρασμα, αν δεν έμελλε να κάνω τυχαία μια βόλτα χθες facebook, όπου διάβασα πράγματα τα οποία ειλικρινά με άφησαν με το στόμα ανοιχτό. Εκεί ο ΠΑΟΚ έκανε μια απογευματινή ανάρτηση στην οποία ουσιαστικά έπαιρνε μία κάποια θέση για την αρνητική τροπή στο θέμα Τζαβέλλα. Από κάτω λοιπόν υπήρχαν δεκάδες όχι απλά δυσμενή, όχι απλά επιθετικά, αλλά εμπλουτισμένα με πάμπολλα κοσμητικά επίθετα (κατά την συνήθη αργκό των γηπέδων) σχόλια οπαδών του «Δικεφάλου» «για τους άστοχους χειρισμούς» του ΠΑΟΚ στο θέμα Τζαβέλλα, όπως χαρακτηριστικά έγραψαν οι χρήστες. Μου έκαναν εντύπωση όλα αυτά γιατί δεν ζω στην Θεσσαλονίκη και ως εκ τούτου πολλές φορές δεν αφουγκράζομαι τα ακριβή συναισθήματα των οπαδών των ομάδων της «συμπρωτεύουσας». Μου έπεσε λίγο... βαρύ δηλαδή το χθεσινό φορτίο.

Δεν θα σταθώ στο ακριβές περιεχόμενο των σχολίων, άλλωστε δεν είναι αυτό το θέμα. Αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι ως θέμα είναι το προαναφερθέν κεντρικό συμπέρασμα. Ότι γύρισε μπούμερανγκ στον ΠΑΟΚ αυτή η υπόθεση. Του γύρισαν επίσης μπούμερανγκ όσα ειπώθηκαν γράφτηκαν στη Θεσσαλονίκη για ανάμειξη του Ολυμπιακού, η οποία όπως ξεκαθάρισαν τόσο ο σύλλογος όσο και ο ποδοσφαιριστής, δεν υπήρξε. Ήρθε, δηλαδή, αντιμέτωπος με απανωτά προβλήματα ο ΠΑΟΚ στην ροή της χθεσινής ημέρας και τελικά αποδεικνύεται ότι έβγαλε μόνος του τα μάτια του.

Είναι πασιφανές ότι καταληκτικά αυτή η ιστορία του έχει ήδη στοιχίσει πολύ. Σκεφτείτε ότι δεν έχει περάσει καιρός από τα σούπερ επαινετικά σχόλια μετά το 1-1 με την Σάλκε στην Γερμανία. Και αναλογιστείτε πόσο γρήγορα, με τον επίσημο ΠΑΟΚ να μην είναι άμοιρος ευθυνών, η κατάσταση άλλαξε άρδην. Το κλίμα βάρυνε. Το ναυάγιο μιας καλής μεταγραφής είναι σαφές ότι ήταν η αφορμή, μια σημαντική αφορμή, για να εκδηλωθεί όλη αυτή η δυσαρέσκεια, όπερ και εγένετο. Το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα στον ΠΑΟΚ. Στον «εσωτερικό κανονισμό» της ΠΑΕ θα πρέπει να είναι πλέον αποτυπωμένη με κεφαλαία γράμματα η ταμπέλα «τι πρέπει να αποφύγετε για να γλιτώσετε το ναυάγιο μιας κίνησης, που θα σας φέρει αντιμέτωπους με τον ίδιο τον κόσμο της ομάδας σας». Στην πραγματικότητα πρέπει να αποφύγει, από το άλφα ως το ωμέγα, τον τρόπο χειρισμού της συγκεκριμένης υπόθεσης. Για να μην του τύχει να ξαναδεί κατάφατσα τον επόμενο παίκτη που θα περνάει από εργομετρικά, θα μπαίνει στα γραφεία της ΠΑΕ για το «τυπικό μέρος» και ξαφνικά θα γκρεμίζεται σαν χάρτινος πύργος η προηγηθείσα συμφωνία.

Πηγή: SportDay