Γιατί τον ακούσαμε νευριασμένο στη ραδιοφωνική συζήτηση με τα παιδιά του Φορέα και χάσαμε πάσα ιδέα. Κατά δεύτερο λόγο όμως; Ποιο είναι δηλαδή το Νο2 μετά την ευγένεια; Ψάξε ψάξε δεν θα το βρεις όπως λέει το παιδικό τραγουδάκι με τον τίτλο, πού 'ν' το πού 'ν' το το δαχτυλίδι.

Ο Γιάννης Αλαφούζος διαθέτει πείσμα και επιμονή στον αγώνα κατά της Παράγκας. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Κι αν τα βάλεις κάτω τα περισσότερα απ' αυτά που λέει είναι σωστά. Δεν λέει τίποτα όμως αυτό. Κι ο Λεβέντης σωστά μιλάει εδώ και τριάντα χρόνια. Για το βρομερό πολιτικό κατεστημένο που έχει καταστρέψει τη χώρα. Και γελάει ο κόσμος. Στον δημόσιο λόγο αυτό που λες πρέπει να ξέρεις να το λες.

Να το λες, δηλαδή, όπως το έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου και παραμύθιασε κάποια εκατομμύρια Ελληνες. Ο Αλαφούζος ποιον πείθει; Ούτε καν τους δικούς του. Είχα κρατήσει στις σημειώσεις μου με ημερομηνία 12 Ιουνίου ότι με την επιστροφή στη Λεωφόρο στόχος ήταν τα δώδεκα χιλιάδες διαρκείας. Και το μπετσάλεν, ο μπεζαχτάς 4,5 με 5 εκατομμύρια Γιούρο. Ο θησαυρός τελικά ήταν άνθρακας. Τα διαρκείας μόλις και μετά βίας φτάσανε τα 7.100. Τριάντα πέντε τα εκατό κάτω σε σχέση με πέρυσι.

Κι από λεφτά σόλο κάσα-σόλο καπίκια, που λένε και στην πρέφα. Ακόμα χειρότερα στη Συμμαχία. Την πρώτη σεζόν πέρυσι, όταν είχε ξεκινήσει αυτό το νταραβέρι, ο στόχος ήταν 30 με 40 χιλιάδες μέλη. Τελικά και με τα χίλια ζόρια φτάσανε τις 8.606 μέλη. Εφέτος ακόμα χειρότερα. Στις 7.850 έχει κολλήσει το κοντέρ. Θέλουνε άλλους οκτακόσιους δηλαδή για να πιάσουνε το περσινό νούμερο. Θα πει κάποιος κι ο Στουρνάρας έχει βάλει στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και τελικά έχει πιάσει από τα τρία το μακρύτερο και δεν τον πήρανε με τις ντομάτες.

Ούτε τον κρεμάσανε όπως δεν έχουνε κρεμάσει κανέναν υπουργό Οικονομικών. Ετσι δεν μπορείς να στήσεις στα έντεκα μέτρα τον Αλαφούζο επειδή έπεσε έξω. Αλλο είναι το πρόβλημά του: Το πρόβλημά του είναι ότι έχει μπει σ' έναν ρόλο που δεν του ταιριάζει. Δεν τον έχει. Και δεν πρόκειται να τον μάθει ποτέ. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο δεν διδάσκεται. Ή το έχεις ή δεν το έχεις. Οσες φορές κι αν πάει στην προπόνηση ο Αλαφούζος, όσες φορές κι αν μιλήσει με τους οργανωμένους, όσες φορές κι αν τσακωθεί, όσες φορές κι αν τουιτάρει, δεν πρόκειται να γίνει καλύτερος παράγοντας. Οπως δεν έγινε καλός παράγοντας ο Τζίγγερ.

Εχει κηρύξει ανένδοτο αγώνα και φωνάζει. Εχει κηρύξει πόλεμο εναντίον των πάντων: Του Ολυμπιακού, της Παράγκας, των δανεικών, των παραρτημάτων, των εφημερίδων, της Νόβα, της Σούπερλιγκ, της ΕΠΟ. Ποιος τον ακούει; Ελάχιστοι. Ποιος τον φοβάται ή έστω τον υπολογίζει; Κανένας. Κι από κει και πέρα είναι τα όρια της γραφικότητας. Επειδή, όπως είπαμε, δεν το έχει. Και παρά τις προσπάθειές του δεν μπορεί να το βρει.

Ο Μάκης Ψωμιάδης αν είχε ασχοληθεί με το Μέγαρο Μουσικής θα είχε καμιά πιθανότητα να πετύχει, να πείσει και να εμπνεύσει όσους είναι λάτρεις του Πουτσίνι και του Σούμπερτ; Κομμάτι δύσκολο. Δύο μέτρα μπόι, 100+ κιλά, το πούρο στο στόμα και την κομπολόγα στο χέρι οι κυρίες του Κολωνακίου θα λιποθυμάγανε και θα πέφτανε κάτω η μία μετά την άλλη σαν τις μύγες. Οσο λοιπόν κάνει ο Μάκης Ψωμιάδης για την κλασική μουσική, βιολιά και μπάσο τρομπόνι άλλο τόσο κάνει ο Αλαφούζος για ποδόσφαιρο. Αυτά.

Εχω πάει ταυτόχρονα µε 17 άτοµα.
-Νίκος Μουρατίδης

Η Βήτα Εθνική έχει τους δικούς της νόµους και κανόνες

Η Βήτα Εθνική είναι πλέον ένα όµορφο, τίµιο και καθαρό πρωτάθληµα είπε ο Αλέξης Κούγιας. Οψόµεθα. Μόνο το δίδυµο Σάκη Χριστόπουλου και Γκάµαρη στον Πανηλειακό φτάνει και περισσεύει. Ο προηγούµενος στο Μαρούσι, ο Κώστας, χωρίς να αναφέρουµε περαιτέρω στοιχεία, ακόµα τρέχει. Του κάνανε κατάσχεση στο σπίτι κι εξήντα χιλιάρικα που είχε στην τράπεζα. Για το δίδυµο Χειρίδη-Κόντη στη Γλυφάδα το έχουµε ξαναπεί.

Για να δέσει το γλυκό πήγε και ο Τσάκας στην Καβάλα, ενώ δεν είναι αµελητέα ποσότητα ο Μαυρονάσιος στον Βύζαντα. Αυτά από µια πρόχειρη καταγραφή αφού στην κατηγορία είναι δεδοµένο ότι υπάρχουν κι άλλοι γνωστοί και µη εξαιρετέοι. Ποιο θα είναι το αποτέλεσµα; Κάποιοι θα µείνουνε στη µέση του δρόµου, θα ρίξουνε κανόνι και οι ποδοσφαιριστές θα χάσουνε τα λεφτά τους.

Και θα δούµε κατά πόσο θα συνυπάρξουν αρµονικά Παναχαϊκή και Ολυµπιακός Βόλου στον ίδιο όµιλο. Η Βήτα Εθνική είναι ανέκαθεν µια κατηγορία µόνη της. Με τους δικούς της νόµους και κανόνες. Εξαίρεση η περσινή σεζόν. Εκπλήξεις όµως σαν κι αυτές που γίνανε από Απόλλωνα, Εργοτέλη και Καλλονή γίνονται µια φορά στα δέκα χρόνια.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Ποιος λέει ότι ο επόµενος προπονητής του Αρη θα είναι και ο τελευταίος της σεζόν;

Τους Σαλιαρέληδες της πολιτικής τα κοµµατόσκυλα τους έχουνε κορώνα στο κεφάλι

ΟΧΙ µόνο εµφανίσθηκε στην εκδήλωση για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ο Γεώργιος Παπανδρέου, αλλά αποθεώθηκε από τα πλήθη. Χειροκροτήθηκε τα µάλα. Με τον ίδιο ενθουσιασµό όµως στο συνέδριο για να µην ξεχνιόµαστε. Το όνοµά του ακουγόταν ρυθµικά στην αίθουσα. Θα µου πείτε τώρα τι σηµαίνει σήµερα ΠΑΣΟΚ και τι εκφράζει;

Δεν έχει σηµασία. Αυτό που έχει σηµασία είναι η µαλάκυνση εγκεφάλου όσων έχουν αποµείνει στον κοµµατικό µηχανισµό. Με το που ακούνε το όνοµα Παπανδρέου, αρχίζουνε να τρέχουνε τα σάλια τους, όπως του σκύλου του ΠΑΣΟΚ. Και για να µην είµαστε άδικοι, το ίδιο ακριβώς συµβαίνει και στους βέριταµπλ νεοδηµοκράτες, µε τον Κώστα Καραµανλή.

Αντί να τον δείχνουνε µε πέντε δάχτυλα, πίνουνε νερό στο όνοµά του. Μόνο στα χέρια δεν τον σηκώνουνε γιατί είναι βαρύς και θα κοψοµεσιαστούνε. Για να το πάµε λοιπόν ποδοσφαιρικά, είναι σαν να έχει παγκόσµιο συνέδριο ο Ολυµπιακός και να ανέβουν στο βήµα για να απευθύνουν χαιρετισµό οι τέως πρόεδροι Σωκράτης Κόκκαλης, Σταύρος Νταϊφάς.

Τι θα γίνει αν εµφανιστεί ο Αργύρης Σαλιαρέλης (φωτό); Υπάρχει καµιά αµφιβολία ότι θα τον πλακώσουνε στις µαλαστούφες και στις πατσαβούρες; Τους Σαλιαρέληδες της πολιτικής αντίθετα τα κοµµατόσκυλα, οι θύρες 7-13 και 21 των κοµµάτων τους έχουνε κορώνα στο κεφάλι τους. Υπάρχει καµία αµφιβολία, κύριε Παρίση, ότι αυτός ο τόπος δεν γλιτώνει µε τίποτα;

Μόνο στα χέρια δεν τον σηκώνουνε γιατί είναι βαρύς και θα κοψοµεσιαστούνε 

Πηγή: Goal