Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει τόσο η πρόσκληση που απεστάλη στους καλεσμένους όσο και η ανακοίνωση για τις διαπιστεύσεις των δημοσιογράφων που θα θελήσουν να καλύψουν την εκδήλωση, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ προχωρά στην παρουσία του προγράμματος «για την αναγέννηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τις ευεργετικές της κοινωνικές επιδράσεις».

Ο ομογενής επιχειρηματίας δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη, καθώς εδώ και σχεδόν ενάμιση μήνα οι άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος -που δεν συνδέονται όλοι άμεσα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ- έχουν σηκώσει στις πλάτες τους το βάρος της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Οσοι έχουν παρακολουθήσει τις μέχρι τώρα συνεντεύξεις Τύπου αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις του μπορούν μέσα από αυτές να αντλήσουν το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου της εκδήλωσης. Ποιο είναι το βασικό πλάνο του Ιβάν Σαββίδη;

Να ζητήσει τη στήριξη όλων των φορέων στο πρότζεκτ που θα παρουσιάσει. Αν υπάρχει κάτι που τη σήμερον ημέρα μπορεί να ακουστεί καλά στα αυτιά συνολικά της κοινωνίας, δεν είναι άλλο από τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Και, έστω και έμμεσα, αυτό θα υποσχεθεί ο Σαββίδης μέσω της επένδυσης που θέλει να παρουσιάσει.

Στην παρθενική του συνέντευξη Τύπου, πριν από έντεκα μήνες, είχε κάνει λόγο για «μια επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ που θα αφορά προπονητικές εγκαταστάσεις». Σε μια άλλη αποστροφή του λόγου του είχε αναφερθεί στο θέμα του γηπέδου του ΠΑΟΚ, για το οποίο πρόσφατα ανέφερε πως δεν θέλει να το «πάρει» από την Τούμπα.

Οι συνεργάτες του αποφεύγουν να λένε πολλά, αλλά είναι πολύ πιθανό το ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα ανοίξει τα χαρτιά του τόσο για το θέμα του γηπέδου όσο και του προπονητικού κέντρου. Αυτός άλλωστε είναι και ο μοναδικός τρόπος «αναγέννησης» μιας ομάδας -και παράλληλα της ανώνυμης εταιρείας που βρίσκεται πίσω της.

Την ίδια στιγμή, ο Σαββίδης φαίνεται πως βρίσκεται κοντά στη μακροχρόνια εκμίσθωση του «Μακεδονία Παλλάς». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο προτάσεις κατατέθηκαν στο ΙΚΑ -στο οποίο ανήκει το ξενοδοχείο-, με τη μία να ανήκει στην εταιρεία που κατέχει το ξενοδοχείο «Πόρτο Καρράς» και την άλλη στον ομογενή επιχειρηματία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και οι δύο φάκελοι που κατατέθηκαν έχουν το απαιτούμενο επιχειρηματικό πλάνο, αλλά η μεγάλη διαφορά έγκειται στην ύπαρξη εγγυητικής τραπέζης, η οποία υπάρχει στον φάκελλο Σαββίδη. Ο διαγωνισμός θα λήξει σύντομα, καθώς η ετήσια μίσθωση από τον Ιβάν Σαββίδη ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο. Βέβαια, όλα δείχνουν ότι το ξενοδοχείο θα παραμείνει στα χέρια του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Πηγή: Goal