Άλλη μια ασύλληπτη υπόθεση αποτρόπαιας κακοποίησης παιδιού, έρχεται στο προσκήνιο στην Βρετανία, με την δίκη της 43χρονης Αμάντα Χάτον, η οποία κατηγορείται ότι άφησε τον 4χρονο γιο της να πεθάνει από την πείνα.

Το αγόρι βρέθηκε μουμιοποιημένο το 2011 στην κούνια του. Η αλκοολική μητέρα, αρνείται ότι ευθύνεται για το θάνατο του παιδιού, γεγονός που απέκρυψε για να εισπράττει επιδόματα.

Ο άτυχος Hamzah Khan άφησε την τελευταία του πνοή, στις 15 Δεκεμβρίου του 2009 στο σπίτι του, στο Μπράντφορντ, στο δυτικό Γιορκσάιρ της Βρετανίας. Εντοπίστηκε δυο χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 2011, μουμιοποιημένος στην κούνια του.

Ο μικρός παρότι ήταν 4 ½ ετών όταν κόπηκε το νήμα της ζωής του, βρέθηκε μαζί με ένα αρκουδάκι και φορούσε ρούχα για βρέφη 6-9 μηνών τα οποία του έκαναν, καθώς η ανάπτυξή του είχε ανασταλεί λόγω του υποσιτισμού του επί μακρά περίοδο.

Υπεύθυνη για την τραγική κατάληξη, θεωρείται η ίδια η μητέρα του, Αμάντα Χάτον, 43 ετών, που κάθεται στο εδώλιο, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία, αφού όπως προκύπτει άφησε το παιδί της να πεθάνει της πείνας.

Πηγή: eglimatikotita.gr