Facebook Pixel Στο χέρι του ΠΑΟΚ η πρωτιά
Ποδόσφαιρο
| 2013-09-20 15:32:00

Στο χέρι του ΠΑΟΚ η πρωτιά

Στο χέρι του ΠΑΟΚ η πρωτιά

Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ κατάφερε και πήρε τη νίκη απέναντι στη Σαχτάρ με την αποφασιστικής σημασίας ανατροπή και στην άδεια Τούμπα, έχει όλα τα φόντα πλέον με τη σωστή ψυχολογία να πάρει την πρωτιά στον 12ο όμιλο του Europa League.
 

Γράφει ο Αποστόλης Λάμπος.

Είχα την ευκαιρία να περιγράψω την αναμέτρηση της Μακάμπι Χάιφα κόντρα στην Άλκμααρ, και η εικόνα που μου έδωσαν οι δύο ομάδες έδωσε την εντύπωση πως ο σοβαρός εκτός έδρας ΠΑΟΚ και η καυτή Τούμπα μπορούν να δώσουν την πρωτιά στον Δικέφαλο.

Μακάμπι με άρωμα Super League

Οι Ισραηλινοί στηρίζουν το παιχνίδι τους εν πολλοίς στον γνώριμό μας Ρούμπεν Ράγιος, ο οποίος είναι ότι καλύτερο έχουν να επιδείξουν οι πράσινοι της Χάιφα. Προσοχή πρέπει να δοθεί και στον 35χρονο Μποκόλι, τον «εγκέφαλο» της ομάδας, από τα πόδια του οποίου ξεκινούν όλες οι επιθέσεις της ομάδας.

Από κει και πέρα, ιδιαίτερα κινητικός ήταν ο Εζρά που έπαιζε στα αριστερά της επίθεσης, ενώ ηγέτης στην άμυνα της Μακάμπι είναι ο Εντίν Τσότσαλιτς, γνωστός μας από την θητεία του στον Πανιώνιο. Άλλος ένας γνωστός μας είναι ο Αμπουχαζίρα που όμως δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο απέναντι στην Άλκμααρ. Τέλος ο Νοτιοαφρικανός Ν' Ντνλοβού που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, ανακάτεψε στο παιχνίδι και δημιούργησε πορβλήματα στην Ολλανδική άμυνα.

Η Μακάμπι στο σύνολο του αγώνα ήταν καλύτερη από την Άλκμααρ και σίγουρα το 0-1 την αδικεί. Ωστόσο αυτή η ήττα λογικά θα επηρεάσει την ψυχολογία της. Ο σοβαρός ΠΑΟΚ που θα δείξει την απαιτούμενη προσοχή στην άμυνα μπορεί σίγουρα να σκοράρει και στα δύο ματς με τους Ισραηλινούς.

Ο εξαιρετικός Γκούντμουνσον και οι αδυναμίες της Άλκμααρ

Η ομάδα του Φέρμπεϊκ που παίζει μονίμως με την ίδια εντεκάδα είναι μια ομάδα γνωστή από τα παιχνίδια της με τον Ατρόμητο, που αν διαβαστεί σωστά, ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Οι Ολλανδοί έχουν να επιδείξουν δύο δυνατά σημεία. Πρώτο είναι η μεθοδικότητά της η οποία συνοδεύεται από την ομοιογένεια που έχει ως ομάδα.

Ότι καλύτερο έχει να επιδείξει ατομικά η Άλκμααρ είναι ο Ισλανδός Γκούντμουνσον, ο οποίος στα 22 του ήδη τραβά τα βλέμματα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Ο νεαρός Ισλανδός είναι on fire και σκοράρει συνεχώς ακόμα κι όταν η απόδοσή του κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα, όπως στο Ισραήλ που χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του με δικό του γκολ. Είχε σκοράρει και δύο φορές στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο.

Η επιστροφή του Μάρτενς σε κανονικό αγωνιστικό ρυθμό μπορεί να προσδώσει πολλά στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Ωστόσο η Άλκμααρ μπορεί να κριθεί περισσότερο ως σύνολο παρά ως μονάδες. Η μεσοεπιθετική της γραμμή μπορεί να «σκοτώσει» κάθε αντίπαλο που θα είναι απόλυτα συγκεντρωμένος.

Ακριβώς το αντίθετο μπορεί να συμβεί στην αμυντική της γραμμή. Χάουβελέου και Βούιτενς στο κέντρο της άμυνας, αν πιεστούν είναι ικανοί για το χειρότερο. Στο παιχνίδι με την Μακάμπι έκαναν πολλά λάθη τα οποία μόνο από τύχη δεν στοίχισαν. Ασταθής είναι και ο τερματοφύλακας Αλβαράδο. Αν ο ΠΑΟΚ προτάξει την ποιότητα και τη δύναμή του ως ομάδα, τότε σίγουρα μπορεί να πάρει τέσσερις αν όχι έξι βαθμούς στη μονομαχία για την πρώτη θέση.

Το παιχνίδι στην Ολλανδία στις 3 Οκτωβρίου αναμένεται να κρίνει πολλά σε ότι έχει να κάνει με την πρώτη θέση. Το παν για τον ΠΑΟΚ είναι να μην χάσει, κάτι που μπορεί να το πετύχει. Το σίγουρο είναι πως ο Δικέφαλος θα έχει και ένα έξτρα όπλο μέσα στην Ολλανδική έδρα, που δεν είναι άλλο από τους 750 οπαδούς του που θα βρεθούν στο Άλκμααρ και αναμένεται να μετατρέψουν σε Τούμπα το AZ Stadion.

Πηγή: novasports.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags