Facebook Pixel "Μόνο στο ΟΑΚΑ χάνει τη δύναμή της η Μπαρτσελόνα"
Μπάσκετ
| 2011-04-01 11:13:00

"Μόνο στο ΟΑΚΑ χάνει τη δύναμή της η Μπαρτσελόνα"

"Μόνο στο ΟΑΚΑ χάνει τη δύναμή της η Μπαρτσελόνα"

Ο παίκτης-κλειδί της προημιτελικής σειράς με την Μπαρτσελόνα, Νικ Καλάθης, αποκαλύπτει  πώς ο Ομπράντοβιτς τον ενέπνευσε, ενώ χαρακτηρίζει την πρόκριση στο F4, εφάμιλλη ενός τίτλου!

Aναλυτικά:

- Δεν έχει περάσει ούτε μία ώρα από την τρίτη συνεχόμενη νίκη σας επί την Μπαρτσελόνα και την πρόκριση στο εφετινό φάϊναλ-φορ της Ευρωλίγκα... Τι θα σου μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη από αυτούς τους τέσσερις αγώνες;

«Τι να λέμε τώρα... Αυτή η σειρά των αγώνων είναι η δυσκολότερη που έχω παίξει ποτέ στη ζωή μου... Ήταν απίστευτα ματς! Τα τρία πρώτα κρίθηκαν στην τελευταία επίθεση και απόψε (σ.σ.: χθες), στην τέταρτη περίοδο, κατορθώσουμε επιτέλους να“ξεκολλήσουμε” στο σκορ αν και ουσιαστικά ποτέ δεν πάψαμε να νιώθουμε την καυτή ανάσα τους... Παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις, δώσαμε ό, τι είχαμε και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε με τα φάουλ του “Μήτσου” (σ.σ.: Διαμαντίδης) και τον τραυματισμό του Ντρου (σ.σ.: Νίκολας), μείναμε ενωμένοι και αντιδράσαμε σωστά στις δύσκολες στιγμές. Ο κόσμος και η μαγική ατμόσφαιρα που δημιούργησε, μας έδωσε μεγάλε ώθηση και τον ευχαριστούμε! Η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλη ομάδα και νομίζω ότι μόνο σε αυτή την έδρα, μπορούσε να χάσει τόσο μεγάλο μέρος της δύναμής της... »

- Πολλοί λένε ότι ήσουν ο παίκτης-κλειδί του Παναθηναϊκού σε αυτή την ιστορική πρόκριση... Αισθάνεσαι σαν να... “ξαναγεννήθηκες” μέσα από αυτή τη σειρά των πλέϊ-οφ;

«Όλη τη χρονιά ο coach πάντοτε ερχόταν και μου μιλούσε και μου έλεγε ότι με υπολογίζει... Ποτέ δεν έχασα την αυτοπεποίθησή μου και υποδέχθηκα με την απόλυτη συγκέντρωση αυτή την μεγάλη ευκαιρία που μου έδωσε! Η δουλειά μου ήταν να οργανώσω το παιχνίδι και να ελαφρύνω λίγο τα πολλαπλά βάρη που σηκώνει ο “Μήτσος” και φυσικά να τα δώσω όλα πάνω στο μαρκάρισμα του Ναβάρο. Ο στόχος μου ήταν να περιορίσω τις κινήσεις του, να μην τον αφήσω να βρει ρυθμό και να τον αναγκάσω να σουτάρει υπό δύσκολες κι άσχημες προϋποθέσεις...»

- Ποιο ήταν το μυστικό για να τον σταματήσεις; Παρακολούθησες σε dvd όλες τις κινήσεις του;

«Πίστεψε με, δεν υπάρχει μυστικό και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να σταματήσω έναν τόσο μεγάλο παίκτη, που είναι από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Βλέποντας τις κινήσεις του στο video, συζήτησα πολύ με τον coach και τους συνεργάτες του κι απλά προσπάθησα να τον κυνηγάω παντού, έχοντας στο μυαλό μου να μην του δίνω χώρο για να κάνει το πρώτο βήμα... Είναι μεγάλος παίκτης με πολύ γρήγορες κινήσεις κι εκτέλεση και η δουλειά που έγινε στο μαρκάρισμά του ήταν συλλογική... Μόνος μου δεν θα μπορούσα να τον περιορίσω...»

- Κοιτώντας λίγο τα νούμερά σου, από την έναρξη της κανονικής περιόδου μέχρι και την φάση των “16”, θα έλεγε κανείς ότι έπαιζες ολοένα και λιγότερο... Σε αυτά τα τόσο δύσκολα και καθοριστικά παιχνίδια της προημιτελικής σειράς με την Μπαρτσελόνα, πως κατόρθωσες κι ανέβασες στο κατακόρυφο την απόδοσή σου, όχι μόνο στην άμυνα αλλά και στην επίθεση;

«Απλά, άδραξα την ευκαιρία που έδωσε ο coach! Δεν μπορούσα να ξέρω πως θα με αντιμετώπιζαν οι αντίπαλοι γι΄’ αυτό και προσπάθησα να είμαι όσο πιο επιθετικός γινόταν, πηγαίνοντας πολύ στο pick‘n‘roll... O coach με πίστεψε πολύ και με ξεκίνησε σε όλα τα ματς και αυτό ανέβασε πολύ την αυτοπεποίθησή μου. Συν τοις άλλοις σχεδίασε και ένα συγκεκριμένο σύστημα για μένα και μ’ έκανε να αισθανθώ σημαντικός. Με βοήθησαν, όμως και οι συμπαίκτες μου... Ο “Μήτσος”, ο “Ντρου” και ο Μάϊκ (σ.σ.: Μπατίστ) με ενθάρρυναν συνεχώς να παίρνω πρωτοβουλίες κι αυτό με δυνάμωσε πολύ ψυχολογικά...»

- Αισθάνεσαι ότι μετά από αυτή τη σειρά των αγώνων, το όνομά σου ξαναμπήκε στο χάρτη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, στο κορυφαίο επίπεδο;

«Δεν αισθάνθηκα ποτέ παράταιρος ή παραγκωνισμένος... Χαίρομαι απλά, επειδή έδειξα ότι - όταν μου δοθεί η ευκαιρία - μπορώ να ανταποκριθώ σε κάθε πρόκληση και να δικαιώσω τον προπονητή μου... Είμαι πολύ μικρός ακόμη και δεν έχω πετύχει τίποτε στην καριέρα μου... Πρέπει να επενδύσω πάνω σε όλες αυτές τις μεγάλες ευκαιρίες που μου δίνει ο Παναθηναϊκός και να γίνω καλύτερος...»

- Πολλοί υποστηρίζουν ότι η ιστορική πρόκριση, με τον τρόπο που προήλθε και με τις δυσκολίες και τα εμπόδια που υπερπήδησε ο Παναθηναϊκός, είναι σχεδόν εφάμιλλη με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου... Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στη Βαρκελώνη...

«Καταλαβαίνω τι εννοείς... Πολλοί μας είχαν ξεγραμμένους και δεν πίστευαν ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε... Εμείς όμως, πιστεύαμε στους εαυτούς μας, προετοιμαστήκαμε σωστά, εκτελέσαμε άψογα το πλάνο του προπονητή μας και σε ένα βαθμό, εκμεταλλευτήκαμε την όποια υποτίμηση, με την οποία ενδεχομένως να μας αντιμετώπισε η Μπαρτσελόνα... Το κατόρθωμά μας, να αποκλείσουμε την περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης και να της στερήσουμε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της μέσα στο “σπίτι” της είναι πραγματικά μεγάλο! Κανείς, όμως, δεν θα θυμάται τίποτε αν δεν κερδίσουμε τη Σιένα στον ημιτελικό και μείνουμε εκτός τελικού...»

- Δεν έχεις άλλη εμπειρία από φάϊναλ-φορ και αυτή θα είναι η πρώτη σου φορά... Ποια είναι τα δικά σου συναισθήματα, βλέποντας την ευτυχία “ζωγραφισμένη” στα πρόσωπα των συμπαικτών σου;

«Ένιωσα αυτή την πρόκριση σαν την κατάκτηση ενός τίτλου! Βλέποντας τους προπονητές, τον Διαμαντίδη, τον Μπατίστ και τα άλλα παιδιά που έχουν ξαναπάει, να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά στα αποδυτήρια, αισθάνομαι δικαιωμένος και πολύ ευτυχισμένος... Για την ομάδα, την διοίκηση, τους φιλάθλους, τους συμπαίκτες μου, αλλά και για τον “Τέπο” (σ.σ.: Τέπιτς) κι εμένα που θα πάμε για πρώτη φορά! Κάναμε μεγάλη προσπάθεια έως τώρα, οπότε για λίγο μπορούμε να το χαρούμε...»

- Τι σου είπαν οι γονείς σου; Πως τους φάνηκε το παιχνίδι, η ατμόσφαιρα;

«Τα ‘χουν χάσει... Έχουν τρελαθεί! Εντάξει, είχαν έρθει και πέρυσι σε έναν αγώνα με το Μαρούσι για να μας δουν αντίπαλους με τον αδερφό μου, αλλά σε τόσο σημαντικό παιχνίδι με κατάμεστο γήπεδο, ήταν η πρώτη τους φορά! Είναι ενθουσιασμένοι με την ομάδα και περήφανοι για μένα... Τους βλέπω να έρχονται και στο φάϊναλ-φορ...».

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags