Facebook Pixel Συνεργάτες και οπαδοί πληγώνουν την τσέπη του Ιβάν
| 2013-09-29 14:18:00

Συνεργάτες και οπαδοί πληγώνουν την τσέπη του Ιβάν

Συνεργάτες και οπαδοί πληγώνουν την τσέπη του Ιβάν

Ενα ακόμη... συμβάν που πληγώνει τον Ιβάν Σαββίδη...

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που εξανέστη πέρυσι, όταν οπαδοί της ομάδας του προκάλεσαν ή συμμετείχαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν στην Τούμπα πριν από την έναρξη του αγώνα με τη Ραπίντ Βιέννης και επέφεραν τιμωρία της έδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» για τρεις αγωνιστικές, φέτος είδε την «καμπάνα» της ΟΥΕΦΑ να ηχεί ξανά. Κι αν τότε, στις 23 Αυγούστου 2012, μόλις προ δέκα ημερών είχε αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ, συνεπώς δεν είχε μάθει ακόμα καλά τα... ήθη και έθιμα των οπαδών του ΠΑΟΚ, τώρα, που είδε το έργο σε νέα προβολή, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για τους άμεσους συνεργάτες του.

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι τα επεισόδια που προηγήθηκαν της έναρξης του αγώνα δεν αρμόζουν στη μεγάλη ιστορία του ΠΑΟΚ. Ελπίζω από εδώ και πέρα οι φίλαθλοί μας να αφοσιωθούν αποκλειστικά στη στήριξη και στη συμπαράσταση της ομάδας», είχε δηλώσει τον Αύγουστο του 2012 ο Ιβάν Σαββίδης, ενώ τώρα, μετά τη νέα τιμωρία της ΟΥΕΦΑ, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν έχει πάρει ακόμα θέση. Μόνον που αυτή τη φορά αδυνατεί να επιρρίψει ευθύνες στους οπαδούς της ομάδας του, διότι ξέρει ότι άλλοι φταίνε.

Οι περί αυτόν, εκείνοι οι οποίοι όχι μόνον δεν τον προφύλαξαν, αλλά και δεν του εξήγησαν τους κινδύνους που εγκυμονούσε η επιπλέον (των 75 που δικαιούνταν ο ΠΑΟΚ) διανομή προσκλήσεων και διαπιστεύσεων σε οπαδούς του συλλόγου. Κυρίως, όμως, για το θέαμα που παρουσίασαν στην εξέδρα των επισήμων οι παρανόμως κάτοχοι των προσκλήσεων και διαπιστεύσεων, οι οποίοι εμφανίστηκαν με σορτς, γυμνοί από τη μέση και πάνω και φωνασκούντες συνθήματα υπέρ της ομάδας τους.

Ο παρατηρητής του αγώνα με τη Σάλκε, έκπληκτος απ' όσα είδε, έγραψε τα πάντα -δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς, καθώς επρόκειτο για παιχνίδι πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ- στην έκθεσή του, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να πιαστεί «απ΄ το αυτί και στον δάσκαλο» και να τιμωρηθεί με μία ακόμη αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, την οποία θα εκτίσει στις 24/10, στον αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα. Αν αυτοί οι σαράντα φίλαθλοι ήταν ευπρεπώς ενδεδυμένοι και έβρισκαν καταφύγιο στις σουίτες του γηπέδου, ουδείς παρατηρητής θα ανέγραφε το παραμικρό επιλήψιμο.

Το «φάουλ» που έγινε εν τέλει θα είναι ακόμη πιο σκληρό, αν επιβεβαιωθεί η φήμη ότι οι επιπλέον 40 οπαδοί του ΠΑΟΚ που είδαν δια ζώσης στο κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο της Τούμπας τον αγώνα με τη Σάλκε, είχαν βρει τις προσκλήσεις και τις διαπιστεύσεις όχι από τις χορηγούς εταιρείες, αλλά από τα γραφεία της ΠΑΕ!

Η επιπρόσθετη «καμπάνα» προκάλεσε σχετική «μουρμούρα». Κι αν οι ολίγοι προέβησαν στη... χαλαρή εκτίμηση, προκειμένου να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες, ότι ο «ΠΑΟΚ έχει μπει στο στόχαστρο της ΟΥΕΦΑ», οι περισσότεροι διατείνονται ότι οι ευθύνες βαρύνουν στελέχη της ΠΑΕ, τα οποία πήραν στον λαιμό τους τον Ιβάν Σαββίδη. Και μάλιστα, θυμήθηκαν την περίπτωση του υπεύθυνου ασφαλείας της Ραπίντ Βιέννης, ο οποίος, ύστερα από τα περσινά επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας τον προπερασμένο Αύγουστο, τα οποία επέφεραν τιμωρία της έδρας (2 αγωνιστικές) και του αυστριακού συλλόγου, είχε υποβάλει την παραίτησή του, αναλαμβάνοντας το μερίδιο των ευθυνών που του αναλογούσε.

Στον ΠΑΟΚ, όμως, όπου ο... «Αννας παίζει το "1-2" με τον Καϊάφα», ανάλογες ευαισθησίες δεν έχουν θέση στην Τούμπα, ούτε καν με... παράνομες προσκλήσεις. Ο Ιβάν Σαββίδης, βέβαια, φέρεται ενοχλημένος για το γεγονός ότι τον παρέσυραν συνεργάτες του, οι οποίοι προέβησαν στην εκτίμηση ότι ουδεμία τιμωρία θα υπάρξει για την ΠΑΕ, αλλά κι επειδή θα «ματώσει» και οικονομικά, πέραν του γεγονότος ότι η ομάδα για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι θα δώσει ευρωπαϊκό παιχνίδι σε άδεια Τούμπα, όπερ σημαίνει ότι μεγαλώνει και ο βαθμός δυσκολίας για τους παίχτες του Χουμπ Στέφενς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα υποστεί συνολική ζημία άνω του 1,5 εκατ. ευρώ.

Πεταμένα λεφτά
Οι συνεργάτες του, όμως, τον έχουν οδηγήσει και σε άλλα... αντικανονικά «μαρκαρίσματα». Οπως έγινε με την υπόθεση Δώνη, όταν ένα από τα «δεξιά χέρια» του Ιβάν Σαββίδη είχε στείλει απειλητικό μήνυμα στο κινητό του Ελληνα προπονητή, το οποίο, σε πρώτο βαθμό δικαιοσύνης, εκτιμήθηκε στα 800.000 ευρώ, όσα ενδέχεται να λάβουν, ως αποζημίωση, ο Γιώργος Δώνης και το επιτελείο του.

Το καλοκαίρι υπήρξαν περιπτώσεις απόκτησης ποδοσφαιριστών, των οποίων αμφισβητείται ήδη έντονα η χρησιμότητα της μεταγραφής τους. Πρώτος ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο οποίος μπορεί να τυγχάνει της εκτίμησης του Φερνάντο Σάντος και να προσκαλείται στην Εθνική ομάδα, ουχί, όμως, και του Χουμπ Στέφενς, που προτιμά, ως έσχατη λύση να χρησιμοποιεί σε θέση αριστερού μπακ τον δεξιοπόδαρο Γιάννη Σκόνδρα, παρά να δώσει ευκαιρία στον πρώην παίχτη του Παναθηναϊκού, που μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ με τις ευλογίες του Ζήση Βρύζα.

Ο Νίκος Σπυρόπουλος, βέβαια, αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Κιέβο Βερόνα, ενώ για τον Γιάννη Σκόνδρα, που βλέπει τον 19χρονο Στέλιο Κίτσιου να του έχει κλέψει τη θέση στο δεξιό άκρο της άμυνας, ο «Δικέφαλος» έδωσε στον Ατρόμητο το ποσόν των 350.000 ευρώ.

Πηγή: Εθνοσπόρ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags