4-5 «μεγάλοι» και 12-13 «λυκόπουλα» μπήκαν στο αεροπλάνο, με ομαδάρχη τον Ζέκα και μοναδική μεταγραφή τον Μπαϊράμι και πήγαν για το πρώτο στάδιο μιας προετοιμασίας χωρίς κανένα νόημα -έλειπαν ένα σωρό παίκτες, μεταξύ των οποίων και οι διεθνείς με την Εθνική Νέων. Ξεχάστε εκείνη την πενταήμερη και δείτε το σημερινό ρόστερ: γύρισαν οι Νέοι από Τουρκία, έγιναν μεταγραφές σχεδόν σε όλες τις θέσεις, το ρόστερ απέκτησε βάθος, ύψος και μήκος. Εκείνο το ελλειμματικό και προβληματικό ρόστερ έγινε σχεδόν τρισδιάστατο σε σχέση με τον Ιούλιο!

 

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ήδη πιστώνεται πράγματα: εκείνος εμπιστεύτηκε τον Μαρινάκη και επέμεινε ότι δεν χρειάζεται άλλο δεξί μπακ κι ότι με τον Σπυρόπουλο για back up και τον Τριανταφυλλόπουλο όποτε χρειαστεί, η ομάδα είναι καλυμμένη. Κατά δεύτερον, ο Αναστασίου μας «αποκάλυψε» τον Ρισβάνη στα τελευταία ματς. Μυαλωμένος και μπαλωμένος ο μικρός, έχει σωστό χρονισμό στα τάκλιν του και την ικανότητα να μοιράσει σωστά την μπάλα και να φτιάξει το παιχνίδι από τα μετόπισθεν. Κατά τρίτον, Λαγός. Οχι, δεν ήταν «ανακάλυψη» του Αναστασίου, μέχρι στιγμής όμως ο κόουτς δεν στηρίζει πάση θυσία τη μεταγραφική επιλογή του, που ήταν ο Μέντες, αλλά επιβραβεύει τον Λαγό για τα καλά του παιχνίδια κι ο παίκτης με τη σειρά του, του την ανταποδίδει κάνοντας το ένα καλό παιχνίδι πίσω από το άλλο, με κορυφαίο αυτό κόντρα στον Αστέρα.

 

ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ τους πιτσιρικάδες να είναι ευχάριστες εκπλήξεις, με το μπόλιασμα των έμπειρων και ποιοτικών Σίλντενφελντ, Μπεργκ, Πράνιτς, Φιγκερόα, με έξτρα λύσεις από τον Ατζαγκούν και τον Κλωναρίδη μεσοεπιθετικά και διάφορους πολυθεσίτες που έχουν δείξει είτε αρκετά πράγματα ήδη (Ντίνας, Αμπεΐντ) είτε λίγα ακόμα, αλλά περιμένουμε πολλά περισσότερα (Μπαϊράμι, Καρέλης), συν τον Ζέκα που... παραδοσιακά ανεβάζει στροφές Οκτώβριο μήνα, οι επιλογές του προπονητή σε πρόσωπα και σχήματα αυξάνονται και του λύνουν τα χέρια εν όψει κάθε αγώνα.

 

ΘΕΛΕΙ ΚΕΝΤΡΟ «φορτωμένο» με δυο κόφτες; Εχει και Μέντες και Λαγό. Θέλει «δεκάρι» στον άξονα; Υπάρχει ο Ατζαγκούν. Θέλει σχήμα με δυο επιθετικούς είτε τον ένα δίπλα στον άλλο, είτε τον έναν πίσω από τον άλλον; Πλέον υπάρχει ο Φιγκερόα για να παίξει δίπλα ή πίσω από τον Μπεργκ. Θέλει να ανακατέψει την τράπουλα στους πλάγιους μεσοεπιθετικούς; Μπορούν να παίξουν εκεί ο Ντίνας, ο Κλωναρίδης, ο Μπαϊράμι, ο Καρέλης, αλλά και ο Ατζαγκούν, ο Ζέκα, ο Αμπεΐντ, ο Πράνιτς. Ολο αυτό, πέρα από την ευχέρεια επιλογών που δίνει στον Αναστασίου, αυξάνει και τον ανταγωνισμό για μια θέση στην 11άδα, αφού αυτοί που έχουν πάρει φανέλα βασικού σπίτι τους είναι ελάχιστοι. Οι υπόλοιποι κρίνονται κάθε εβδομάδα και έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν με τη σειρά τους την έκβαση των αγώνων με την απόδοσή τους.

Πηγή: SportDay