1. Παραχάραξη 2. Κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων 3. Πλαστογραφία 4. Πλαστογραφία και κατάχρηση ενσήμων 5. Ψευδής βεβαίωση, νόθευση 6. Εμπρησμός 7. Εμπρησμός σε δάση 8. Πλημμύρα 9. Εκρηξη 10. Παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες 11. Πρόκληση ναυαγίου 12. Δηλητηρίαση πηγών και τροφίμων 13. Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών 14. Ανθρωποκτονία από πρόθεση 15. Βαριά σωματική βλάβη 16. Αρπαγή 17. Εμπόριο δούλων 18. Εμπορία ανθρώπων 19. Αρπαγή ανηλίκων 20. Ακούσια απαγωγή 21. Βιασμός 22. Κατάχρηση σε ασέλγεια 23. Αποπλάνηση παιδιών 24. Πορνογραφία ανηλίκων 25. Σωματεμπορία 26. Ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής 27. Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής 28. Υπεξαίρεση 29. Ληστεία 30. Εκβίαση 31. Απάτη 32. Απάτη με υπολογιστή 33. Διευκόλυνση της παρανόμου εισόδου ή εξόδου ή της παρανόμου μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών. Ολα να τα καταλάβω. Ακόμα και το εμπόριο δούλων. Στην πλημμύρα όμως έχω πρόβλημα. Χτύπησε ο Μωϋσής τη ράβδο και χώρισαν τα νερά της θαλάσσης αλλά επειδή ήταν Εβραίος χτύπησε και ο Κασιδιάρης και ο περιούσιος λαός την πάτησε στη μέση της διαδρομής;

 

Στα κατηγορητήρια όπως και στις πληροφορίες για τις δραστηριότητες των μελών της Χρυσής Αυγής πρέπει να κρατιέται μια σοβαρότητα. Το σκεφτόμουνα χτες, διαβάζοντας τα ρεπορτάζ για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του βουλευτή της Χ.Α. Παναγιώτη Λαγού. Σε γενικές γραμμές η εικόνα που δίνεται είναι αυτή που μαρτυράει το παρουσιαστικό του. Ενας μπράβος της νύχτας, που βρήκε πολιτικό καταφύγιο σε μια οργάνωση. Ανάμεσα όμως στις άλλες δραστηριότητες του εκπροσώπου του λαού αναφέρονται και «διαστροφικές τάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν σεξουαλικές φαντασιώσεις και ερωτικές πράξεις με ανήλικα κορίτσια». Ρωτάω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό. Αν δεν ήταν ο Λαγός ο χρυσαυγίτης, αλλά ένας αριστερός και αποκαλυπτόταν ότι η ΕΥΠ καταγράφει τις φαντασιώσεις του, τι σεντόνια θα είχαν γραφτεί για τον Μεγάλο Αδελφό που μας παρακολουθεί. Δεν έπρεπε λοιπόν να τις καταγράφουν; Το αντίθετο. Πολύ καλά έκαναν. Γιατί άλλο να έχει τις φαντασιώσεις κάποιο nerd με γιαλούμπες, που δεν μπορεί να σηκώσει σακούλα του σούπερ μάρκετ και το πολύ να τα ακουμπάει σε κάποιο porno site και άλλο ο Λαγός που από μέγεθος και ταμπεραμέντο μπορεί να κάνει τις φαντασιώσεις του πραγματικότητα. Για αυτό όταν 50 μπουκάλια και ο Τσελεμεντές του Αναρχικού βρίσκονται σε κατάληψη είναι άξια αναφοράς, αλλά αν βρεθούνε σπίτι μου, πάει να πει ότι το γύρισα στην μπύρα και το παίζω τζόβενος.

 

 

Μια που ο Δένδιας έδωσε εντολή στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων να ασχοληθεί με τις διασυνδέσεις της Αστυνομίας με τη Χ.Α., ας δώσει και άλλη να ασχοληθούν με τις διασυνδέσεις με τους εκβιαστές των μαγαζιών. Και δεν είναι και τόσο δύσκολο. Εκτός ότι τα άτομα είναι γνωστά, δεν μπορούνε να κρύψουνε τι κάνουν. Ο μπράβος της νύχτας για να είναι πετυχημένος, πρέπει να μοιάζει ότι είναι. Επίσης κάπως πρέπει να εισπράττει. Ακόμα και να μην πηγαίνει ο ίδιος, επειδή είναι φυλακή ή επειδή δεν θέλει να καρφώνεται, κάποιον πιτσιρικά ή την γκόμενά του θα στέλνει στο μαγαζί. Και το χάλι έχει φτάσει να εκβιάζουνε όχι μόνο τα μαγαζιά αλλά και τους τραγουδιστές τους.

 

 

Ανθρακας... οι δηλώσεις

 

Έκανε δηλώσεις στο «Φως». Μίλησε στο Sentra. Οποιος χριστιανός χρειάστηκε δήλωση για το ματς του Ολυμπιακού με την Αντερλεχτ ο Γιώργος Γκαλίτσιος ήταν εκεί να βοηθήσει. Το τι έλεγε δεν ήταν το θέμα. Ναι, η Αντερλεχτ έχει προβλήματα, αφού από την περσινή ενδεκάδα έχασε τον Γιοβάνοβιτς και τον Μποκανί. Ναι έχει, προβλήματα στην άμυνα κι εκεί μπορεί να χτυπήσει ο Μίτσελ. Τι να τις κάνεις όμως τις δηλώσεις όταν δεν μπορείς να βλέπεις τον Γκαλίτσιο να τις κάνει. Για οπτικό, λοιπόν, μια φωτογραφία του Ζορζ Γκαλί από έκθεση φωτογραφίας στο Βέλγιο, που για να πάνε οι δικοί μας σε έκθεση φωτογραφίας πρέπει να είναι για το ευρωπαϊκό του 2004. Και να μην ξεχάσω να πω ότι ο Γκαλίτσιος όπως και ο Πλιάτσικας, που ενδυματολογικά εντυπωσιάζουν, είναι πελάτες του γραφείου του Πολ Κουτσολιάκου με εμφανείς ενδυματολογικές επιδράσεις του Μάκη Μίχα.

 

Στη μίζερη ελληνική πραγματικότητα προχωράει η δίκη του Ψωμιάδη. Προσοχή, όχι για τα χρήματα της ΑΕΚ, αλλά για τα στημένα και οι μάρτυρες είναι ολετήρες. Μέχρι δηλαδή που αν συνεχιστεί έτσι όχι μόνο ο Μάκαρος αθωώνεται, αλλά δίνουν το όνομα σε πλατεία. Και αν αθωωθεί, θα είναι πανηγυρικά. Δυόμισι χρόνια είχε χρόνο το κράτος να προετοιμάσει την υπόθεση και αν η προετοιμασία κατέληξε στο να γίνεται ανάγνωση των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών και να καλούν μάρτυρες που δεν λένε τίποτα ή πλέκουν το εγκώμιο του Μάκη, όπως ο Κούγιας, επόμενο είναι να αθωωθεί. Στην Ελλάδα έχουμε μια μανία να μπλέκουμε το τι γουστάρουμε, όπου δικαίωμα του κάθε ενός είναι να μη γουστάρει τον Ψωμιάδη και το τι ακούσαμε να λέει κάποιος το βράδυ στον Μιαούλη, με το τι είναι ποινικό αδίκημα. Επίσης ότι άλλο το καβλάντισμα κι άλλο τα γεγονότα. Κάθε Ελληνας έχει δικαίωμα να λέει στο τηλέφωνο από το ότι έχει στήσει τον Σιδηρόπουλο μέσω Μπριάκου μέχρι ότι έχει πάρει τη Βάνα Μπάρμπα. Κανένας όμως δεν μπορεί να καταδικάσει αυτόν που το έλεγε. Πόσω μάλλον τον Σιδηρόπουλο ή επειδή του ήρθε την Μπάρμπα. Αν υπάρχουν ενδείξεις ή ακόμα καλύτερα αποδείξεις που να δένουν με τις τηλεφωνικές συνομιλίες, καλώς. Διαφορετικά θα μιλάμε για kangaroo court.

Πηγή: SportDay