Facebook Pixel Προβληματισμός για τα 6,2 Ρίχτερ της Κρήτης
Life
| 2011-04-02 07:40:00

Προβληματισμός για τα 6,2 Ρίχτερ της Κρήτης

Προβληματισμός για τα 6,2 Ρίχτερ της Κρήτης

Έντονο προβληματισμό έχουν φέρει τα 6,2 Ρίχτερ που ταρακούνησαν σήμερα για τα καλά την Κρήτη. Μάλιστα ο διευθυντής του γεωδυναμικού ινστιτούτου ανέφερε πως υπάρχει πιθανότητα οι σεισμοί της Ιαπωνίας και της Ελλάδας να συνδέονται!

Για την αλληλουχία του σεισμού που συγκλόνισε τη Φουκουσίμα και αυτού του νοτίου Αιγαίου μίλησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Σεισμολογίας, Κων. Μακρόπουλος, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι δύο δονήσεις να συνδέονται.

«Το είχαμε πει από την αρχή. Τέτοιοι τεράστιοι σεισμοί όπως της Ιαπωνίας επιταχύνουν την εκδήλωση κάποιων ρηγμάτων που είναι έτοιμα να εκδηλωθούν. Είναι σαν ένα ποτήρι που είναι έτοιμο να ξεχειλίσει και άμα το κουνάς χύνεται», τόνισε.

Όπως είπε ο καθηγητής, τέτοιος σεισμός σαν τον σημερινό είχε τρία χρόνια να εκδηλωθεί και προσδιόρισε το εστιακό του βάθος στα 50 χιλιόμετρα, για αυτό έγινε και αισθητός σε τόσο μεγάλη έκταση.

Περιμένουν σεισμό σε άλλο σημείο

Ο σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ ανέφερε πως οι σεισμολόγοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να γίνει σεισμός σε άλλο σημείο της Ελλάδας και όχι στην Κρήτη, χωρίς όμως να προσδιορίσει το σημείο.

Το χρονικό

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη και στο σύνολο των νησιών του νοτίου Αιγαίου.

Διαβάστε όλο το θέμα στο newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags