Facebook Pixel «Να μάθουν οι νέοι ποιος ήταν ο Μπάρλος!»
| 2013-10-20 22:08:00

«Να μάθουν οι νέοι ποιος ήταν ο Μπάρλος!»

 «Να μάθουν οι νέοι ποιος ήταν ο Μπάρλος!»

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μιλάει για τον πιο επιτυχημένο πρόεδρο στην ιστορία της ΑΕΚ και τονίζει ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε το έργο του».

Με το που ανέλαβε ο Λουκάς Μπάρλος την προεδρία της ΑΕΚ το 1974 έκανε σημαντικές κινήσεις για την στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος (έφερε τον Φάντροκ και αγόρασε ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας), οι οποίες αναβάθμισαν την ομάδα του Δικέφαλου αετού. Στο τρίτο έτος της διοίκησης Μπάρλου, ο πρόεδρος των προέδρων, επένδυσε σε δύο ξένους ποδοσφαιριστές. Ένας από αυτούς ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα το 1977, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα Ελλάδας και ένα Κύπελλο, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του το 1981 (αγωνίστηκε σε 106 αγώνες και σημείωσε 65 γκολ.). Ως ποδοσφαιριστής κέρδισε την αγάπη των οπαδών της ΑΕΚ. Ως τεχνικός της Ένωσης σημείωσε επιτυχίες. Συνέβαλε για την επιστροφή της ομάδας στον δρόμο των πρωταθλημάτων. Έγινε ο πρώτος προπονητής που κοούτσαρε ελληνικό σύλλογο σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Λατρεύτηκε όσο κανείς άλλος, ωστόσο, η αποχώρησή του το 1996 για το λιμάνι δίχασε τον κόσμο, με αποτέλεσμα για αρκετά χρόνια να αποτελεί persona non grata.

Η γνώμη του όμως για τον Λουκά Μπάρλο είναι σημαντική και αξίζει να ακουστεί, αφού ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν παύει να είναι μέρος της ιστορίας που γράφτηκε εκείνη τη χρυσή εποχή! Πόσω μάλλον τώρα, που έχει τεθεί επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, στη νέα τάξη πραγμάτων της ομάδας και όπως τονίζει ο ίδιος μιλώντας στo ΑΕΚ LIVE, «το έργο του Μπάρλου δεν πρέπει να ξεχαστεί». Συνεπώς, η διοίκηση του θα πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους που ηγούνται τώρα της Ένωσης.

« Ο Λουκάς ήταν σπάνιος άνθρωπος! Δύσκολα μπορεί να καταλάβει κανείς την αξία του, αν δεν τον είχε γνωρίσει από κοντά» δήλωσε αρχικά ο κ. Μπάγεβιτς στο AEK LIVE και πρόσθεσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι πέρασαν 14 χρόνια από τότε που έφυγε και όλοι τον θυμούνται. Είναι σημαντικό που κανείς δεν τον ξεχνάει. Το μείζον είναι να μήν ξεχνάμε το το έργο του. Θα πρέπει οι νέοι να μάθουν τί εστί Μπάρλος!». Διαβάστε τις υπόλοιπες δηλώσεις του στο aek-live.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags