Γι’ αυτό και η θέα μόνο ενός πολύ ελκυστικού άνδρα δεν αρκεί για να μας ερεθίσει (τις περισσότερες φορές τουλάχιστον…). Η αιτία, εκτός από ανατομική, είναι και ψυχολογική, αφού έχει να κάνει με το πώς αισθανόμαστε για το σώμα μας αλλά και για τον σύντροφό μας, ποια είναι η άποψή μας για το σεξ και πώς ήταν οι προηγούμενες σεξουαλικές μας εμπειρίες. Αποτέλεσμα αυτού είναι η σύναψη μιας σιωπηλής συμφωνίας ανάμεσα στα δύο φύλα: ο άνδρας έχει την πρωτοβουλία και η γυναίκα παρουσιάζεται ως «αδύναμη» να διεγερθεί χωρίς τα προκαταρκτικά παιχνίδια του. Η λέξη όμως «παιχνίδι» προϋποθέτει ότι και τα δύο μέρη είναι πρόθυμα να παίξουν.

Αν στις πρώτες επαφές τα ερωτικά παιχνίδια είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να γνωριστεί το ζευγάρι, στη διάρκεια της σχέσης αποτελούν αφορμή για να… ξανασυναντηθεί. Όσον αφορά στις γυναίκες ειδικά, είναι απόλυτα φυσιολογικό μια γυναίκα να θέλει το χρόνο της ώστε να χαλαρώσει από τη δύσκολη καθημερινότητα και να αισθανθεί ξανά άνετα με το σύντροφό της.
Ο χρόνος που χρειάζεται κάθε μία είναι διαφορετικός, γι’ αυτό και δεν πρέπει να αισθάνεται άβολα αλλά ούτε και να φοβάται να μιλήσει γι’ αυτό.

Για τη συνέχεια στο womannow.gr