Facebook Pixel Σπάνε τα κεφάλια τους στoν ΠΑΟΚ!
| 2013-11-09 10:50:00

Σπάνε τα κεφάλια τους στoν ΠΑΟΚ!

Σπάνε τα κεφάλια τους στoν ΠΑΟΚ!

Κατ αρχήν οφείλουμε, να αναγνωρίσουμε το προφανές: Στόχος του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ είναι η πρόκριση στις «32» ομάδες της επόμενης φάσης. Γράφει ο Άρις Νικολάκης. 

Ως εκ τούτου ο ΠΑΟΚ όντας σε τροχιά πρόκρισης κινείται ορθά προς την επίτευξη του στόχου του …

Πέραν τούτου όμως, ο ΠΑΟΚ δεν εμπνέει επί του παρόντος σιγουριά. Με άλλα λόγια; Αποπνέει …αβεβαιότητα! Αυτή γεννά ανησυχίες στους φίλους του «δικέφαλου». Ανησυχούν για τυχόν εκτροπή ή και ανατροπή του καθώς κινείται σε τροχιά πρόκρισης. Δεν ανησυχούν όμως, μόνον αυτοί. Ανησυχούν κι οι παράγοντες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Μάτι φέρονται, να μην έκλεισαν στο ημίφως του lobby του ξενοδοχείου στη Χάιφα. Μετά τη λήξη του αγώνα με τη Μακάμπι συζητούσαν εκεί επί ώρες. Έσπαγαν τα κεφάλια τους διοικητικοί παράγοντες αναζητώντας αίτια και γιατρειά για την έλλειψη σιγουριάς. Ακόμη και κόντρα σε μία ομάδα αισθητά χαμηλότερου αγωνιστικού επιπέδου του ΠΑΟΚ, ως η Μακάμπι Χάιφα.

Είναι πάντως, αλήθεια πως ο ΠΑΟΚ πάει βαθμολογικά και στο Πρωτάθλημα και στο Γιουρόπα Λιγκ πάει καλά. Πολύ καλύτερα από πέρυσι. Ναι, αλλά πέρυσι ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε με τις πλάτες του Ιβάν Σαββίδη. Φέτος ξεκίνησε. Συμπέρασμα; Η διαφορά ποιότητας ήταν αναμενόμενη. Με δεδομένη και την παρουσία σοβαρού προπονητή υψηλών προδιαγραφών.

Ελάτε όμως, που το ζητούμενο δεν είναι η διαφορά του τρέχοντος ΠΑΟΚ από τον παρελθόντα. Το ζητούμενο είναι η διαφορά του ΠΑΟΚ ο οποίος αγκομαχά στις παρυφές της κορυφής από τον ΠΑΟΚ ο οποίος πολεμά στην κορυφή.

Ε, τέτοια διαφορά δεν φάνηκε ακόμη στον ορίζοντα του …

Πώς να φανεί βέβαια, όταν ο Χούουμπ Στέφενς εκτίθεται από τις επιλογές του. Τον εκθέτει ο Μίροσλαβ Στοχ, ο οποίος διάγει μακρά περίοδο εκτός φόρμας. Και δεν τον βοηθά να την ξεπεράσει η χρέωση με «10» θέση στην βασική 11άδα. Τον εκθέτει το 4-2-3-1, το οποίο είναι … κολοβό. Δεν έχει φορ φουνταριστό ο ΠΑΟΚ. Μήτε ο Στέφανος Αθανασιάδης, μήτε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης «χωρούν» σε αυτόν τον ρόλο. Τι μένει καθώς αυτούς έχει μι αυτούς εμπιστεύεται; Η αλλαγή συστήματος. Τον εκθέτει η «κατάψυξη» του Πάμπλο Γκαρσία. Δεν είχε θέση ο «Τσε» στον ΠΑΟΚ της Χάιφα; Είχε και παραείχε. Ο Λάζαρ, ο Λούκας κι ο Νίνης άντεξαν 45 λεπτά. Μετά; Παραδόθηκαν στα χαφ της Μακάμπι. Τον εκθέτει κι ο Νίνης. Του δίνει τον ρόλο του «πλέι μέικερ» αλλά … Δίχως άλλους γκαρντ – ομιλώντας την μπασκετική – χάνεται η περιφέρεια. Δεν περνούν πάσες μπροστά. Κι ο ΠΑΟΚ δεν «φορτώνει» την αντίπαλη περιοχή. Αποτέλεσμα; Δεν αξιοποιεί την ισχύ του …

 Άδικα λοιπόν, σπάνε τα κεφάλια τους στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Άδικα απορεί κι εξίσταται ο Χούουμπ Στέφενς; Δίκαια πονοκεφαλιάζει η διοικητική κι η τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Οι φίλοι του «δικέφαλου» δεκάρα δε δίνουν για τους πονοκεφάλους τους. Αυτοί αγωνιούν και λαχταρούν μην τυχόν κι εκτραπεί ή ανατραπεί η ομάδα τους καθώς κινείται προς την επίτευξη των στόχων της. Δεν τους εμπνέει σιγουριά. Αυτή προσδοκούν κι απαιτούν!

Και τι σύμπτωση; Αυτή συζητά κι αναζητά καιρό τώρα ο Ιβάν Σαββίδης …

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags