Facebook Pixel Ο «Βύρωνας» που ήρθε και... ρίζωσε
| 2013-11-13 14:04:00

Ο «Βύρωνας» που ήρθε και... ρίζωσε

Ο «Βύρωνας» που ήρθε και... ρίζωσε

O Mπάιρον Ντίνκινς έζησε έξι χρόνια στην Ελλάδα με τέσσερις διαφορετικές ομάδες! Πλέον έχει αφοσιωθεί στην προπονητική και η «Μηχανή του Χρόνου» θυμάται την πορεία του.

Αθλητές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν αφήσει το στίγμα τους, έχουν κάνει τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί τους και να τους αναπολήσει, ακόμα κι αν δεν δικαίωσαν ποτέ τη φήμη τους, επανεμφανίζονται στη «Μηχανή του Χρόνου». Το gazzetta.gr εντοπίζει τα βήματά τους, ακολουθεί την πορεία τους και βρίσκει τις... νέες ασχολίες τους!

Ο Μπάιρον Ντίνκινς έκανε τα πρώτα του βήματα στη Σάρλοτ και το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, από όπου κατάγεται. Οι εμφανίσεις του εκεί και το ταλέντο του ήταν «κλειδί» για να κάνει το επόμενο βήμα. Στα 22 του χρόνια βρέθηκε στους Χιούστον Ρόκετς και στη συνέχεια στους Σαν Αντόνιο Σπερς ως free agent, ενώ την επόμενη σεζόν υπέγραψε συμβόλαιο 10 ημερών με τους Ιντιάνα Πέισερς. Συνολικά μέτρησε 45 παιχνίδια στο ΝΒΑ, 3,4 πόντους, 1,2 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ μέσο όρο.

Μετά από τη σύντομη περιήγησή του στα παρκέ του NBA βρήκε «στέγη» στο CBA, πριν αρχίσει το ταξίδι του στην Ευρώπη. Ο Ντίνκινς βρέθηκε στη Γερμανία τη σεζόν 1992-93 για να παίξει στην Μπραντ Χάγκεν, την επόμενη χρονιά προσπάθησε να δοκιμάσει ξανά την τύχη του στην Αμερική κι επέστρεψε στο CBA για να αγωνιστεί στους Ράπιντ Σίτι Θρίλερς, όπου είχε βρει στέγη κι όταν έφυγε από τους Σπερς.

Κάπου εκεί ήρθε στη ζωή του η Ελλάδα...

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags