Από χθες το βράδυ κυκλοφορεί μια έντονη φημολογία στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι ο Αλέξανδρος Τζιόλης θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα του Φερνάντο Σάντος στο αποψινό παιχνίδι με τους Ρουμάνους. Αν όντως πρόκειται για βάσιμη πληροφορία και όχι για ράδιο αρβύλα, ομολογώ ότι αδυνατώ να συλλάβω το μέγεθος της... έμπνευσης του Πορτογάλου τεχνικού.

Στο σημερινό φύλλο του Goal... τσακωνόμαστε με Δημάτο, Μπραουδάκη και Νοικοκύρη για τα πρόσωπα που πρέπει να παρατάξει στο αρχικό του χρήμα ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο ένας ισχυρίζεται ότι πρέπει να αγωνιστεί πάση θυσία ο Καραγκούνης, ο άλλος ότι δε “σπάει” το φορμαρισμένο δίδυμο Μανιάτη – Σάμαρη, ο τρίτος – η αφεντομουτσουνάρα μου δηλαδή – ότι μπροστά από τους δύο “ερυθρόλευκους” μέσους θα ταίριαζε ο Κατσουράνης σε ελεύθερο και πιο δημιουργικό ρόλο.

Κανείς μα κανείς δεν έχει επιχειρήσει να προτείνει ούτε για... αστείο τη χρησιμοποίηση του Τζιόλη. Άντε να μη βάλεις τον άπειρο σε τέτοια παιχνίδια Σάμαρη και να προτιμήσεις τον πολύπειρο Κατσουράνη ως παρτενέρ του Μανιάτη.

Να αποδεχτώ ως πλήρως φυσιολογική απόφαση την επιλογή του διδύμου του Ολυμπιακού (Σάμαρη – Μανιάτη) που πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά. Το να μείνει όμως εκτός μάχης ένας εκ των Κατσουράνη, Καραγκούνη, Μανιάτη, Σάμαρη για να αγωνιστεί ένας ποδοσφαιριστής που δεδομένα δε βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση από το ξεκίνημα της χρονιάς, ομολογώ ότι δε το χωράει ο νους μου.

Άλλωστε καθ' όλη τη διάρκεια της προκριματικής φάσης ήταν εμφανές ότι η τριπλέτα Μανιάτη – Τζιόλη – Κατσουράνη δεν... τσουλάει. Να βλέπαμε την εθνική να “πετάει” και να παράγει φάσεις, να καταλάβω την εμμονή του Σάντος στο συγκεκριμένο σχήμα. Φαντάζομαι επιπλέον ότι θα είδε το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και θα έβγαλε τα συμπεράσματά του. Μην το ψειρίζουμε άλλο όμως...

Όποιος κι αν αγωνιστεί, ελπίζω να συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να θέσουμε τις βάσεις για μια ακόμη ιστορική πρόκριση. Δε βλέπω τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να ανοίξει το παιχνίδι και να φτάσουμε σε σκορ ασφαλείας απόψε. Πιο πιθανό μάλιστα θεωρώ το ενδεχόμενο να πάρουν οι Ρουμάνοι θετικό αποτέλεσμα στο Φάληρο (ασχέτως αν πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε τελικά αυτοί που θα χορέψουμε σάμπα το καλοκαίρι), παρά να φτάσουμε εμείς σε σκορ πρόκρισης.

Καλή βραδιά να έχουμε και προσοχή σε όσους βρεθούν στο Καραϊσκάκη. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που φτάνουν τις τελευταίες μέρες από το Βουκουρέστι, πολλοί Ρουμάνοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια ανάμεσα στους Έλληνες φιλάθλους. Προς Θεού μη δώσουμε δικαιώματα να μας... κράζει αύριο ολόκληρη η Ευρώπη.

Πηγή: Goal