Η αναφορά των Αργεντινών είναι... όλα τα λεφτά, αφού τονίζουν ότι ο Μήτρογλου είναι ο νέος ήρωας της ελληνικής μυθολογίας! Από την πλευρά τους, οι Ρουμάνοι αναγνωρίζουν ότι αποτελεί τον βασικό λόγο που έμειναν σπίτια τους, ενώ οι Γερμανοί στέκονται και στο... απίστευτο αυτογκόλ του Τοροσίδη. Διαβάστε τις αναφορές μετά το 1-1 της Εθνικής μας στο Βουκουρέστι.

Αναγνώριση από τους Ρουμάνους

Τα αρνητικά σχόλια για τον προπονητή της Ρουμανίας, Βίκτορ Πιτούρκα, πλέον προέρχονται από παντού! Η Prosport τονίζει: «Άλλη μια πρόκριση χάθηκε. Ρουμανία Ελλάδα 1-1. Πιτούρκα φεύγεις; Αυτό ψήφισε ο κόσμος!». Το digisport αναφέρει ότι: «Δεν πηγαίνουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο επειδή οι Έλληνες έχουν καλύτερους παίκτες από εμάς», ωστόσο έχει πρώτο θέμα το... κράξιμο του Μούτου, που χαρακτηρίζει τις επιλογές του Ομοσπονδιακού προπονητή πρωτόγονες.

Η Gazzetta της Ρουμανίας αναφέρει: «Ο Μήτρογλου μας χτύπησε και μας άφησε σπίτι μας!» Παράλληλα, κάνει ξεχωριστή μνεία στον κόσμο της ομάδας: «Η νύχτα που διοργανώσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Με 50.000 Ρουμάνους το γήπεδο έζησε πιθανότατα τις πιο όμορφες στιγμές του».

Το γύρο της Ευρώπης

«Η Ελλάδα επικράτησε με 4-2 της Ρουμανίας και προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο», αναφέρει χαρακτηριστικά το Sky Sports, έχοντας μια φωτογραφία με τον μεγάλο πρωταγωνιστή των μπαράζ, τον Κώστα Μήτρογλου. «Το 1-1 δεν ήταν αρκετό για τη Ρουμανία, η Ελλάδα στο Μουντιάλ», τονίζει η ιταλική Gazzetta dello Sport, ενώ το Tuttomercato γράφει: «Ο Μήτρογλου άνοιξε την πόρτα για Βραζιλία». «Η γκάφα του Τοροσίδη δεν κόστισε και η Ελλάδα εξασφάλισε την τρίτη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο», έγραψε το γερμανικό kicker.

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr