Pro Evolution Soccer 2014: Data Pack Update 2.0

Η Konami παίζει το τελευταίο της χαρτί

Το PES 2014 είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα games της φετινής χρονιάς, για πολλούς και διάφορους λόγους, τόσο θετικούς όσο και αρνητικούς. Το gameplay που παρουσίασε η Konami, βελτιώθηκε σε κάποια σημεία, σε ορισμένα καίρια όμως υστέρησε, δείχνοντας σημάδια… "κόπωσης" από πλευράς developers, οι οποίοι δείχνουν να επαναλαμβάνουν διαρκώς πολλά από τα λάθη του παρελθόντος.

Η Konami δούλεψε πυρετωδώς αυτές τις εβδομάδες ώστε να δημιουργήσει ένα νέο patch, το 1.0.2, καθώς κι ένα Data Pack Update. Όσοι έχετε το παιχνίδι καλό θα είναι να το τρέξετε, να εγκαταστήσετε το patch και μετά να μεταβείτε στο μενού "Statistics" και "Data Pack Update" ώστε να περάσετε το…μεγάλο σε όγκο πακέτο αναβάθμισης. Τόσο μεγάλο που η Konami προειδοποιεί ότι θα πάρει πολύ ώρα για να κατέβει. Η ταχύτητα σε αντίστοιχα downloads συνηθίζει να είναι χαμηλή οπότε σας συμβουλεύουμε να κλείσετε την τηλεόραση και να επιστρέψετε μετά από 1-2 ώρες.

Με το νέο Data Pack update έχουμε:

- Νέα Παπούτσια από Adidas, Nuke, Pume και άλλες εταιρείες.
- Ανανεώσεις σε 800 πρόσωπα παικτών τα οποία απεικονίζονται πιο ρεαλιστικά
- Αλλαγές στις εμφανίσεις και προσθήκη τρίτης εμφάνισης σε ορισμένες ομάδες.
- 500 μεταγραφές σε νέους συλλόγους, 1.000 νέοι παίκτες
- Νέα Online modes.
- Η εφαρμογή MyPES

Οι αλλαγές στο multiplayer

Το online mode του PES 2014 κατάφερε φέτος να μας γυρίσει δύο χρόνια πίσω. Όσοι παίξατε το PES 2013 θα θυμάστε πόσο ομαλή ήταν η ταχύτητα στα παιχνίδια 1vs1, ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς. Φέτος παρατηρείται πρόβλημα ακόμα και σε αυτά τα ματς ένας εναντίον ενός. Μένει λοιπόν να δούμε τι νέο υπάρχει μετά το patch. Προς το παρόν συναντήσαμε το μενού "Match/Team Play Lobby" που μας επιτρέπει να παίξουμε με ομάδες 22 παικτών. Ναι, σωστά ακούσατε. Η Konami θα το κάνει…όπως η EA, εισάγοντας ματς 11 εναντίον 11. Το θέμα είναι πως εδώ το lag καθιστά το παιχνίδι unplayable.

Μία ακόμη σημαντική αλλαγή έιναι το μπλοκάρισμα άλλων χρηστών. Αν μετά τη λήξη ενός αγώνα πατήστε το Δ τότε μπορείτε να μπλοκάρετε κάποιον ενοχλητικό αντίπαλο. Η λύση αυτή είναι σωτήρια, καθώς όπως γνωρίζετε ο μέσος όρος ηλικίας παικτών στο Pro είναι μικρότερος από τον αντίστοιχο του Fifa. Μικρότεροι αντίπαλοι=Περισσότερα trolls. Επομένως με ένα block ησυχάζετε. Αν ξεχάσετε να μπλοκάρετε κάποιον τότε ανά πάσα στιγμή πηγαίνετε στο Statistics από το κεντρικό μενού και πατάτε "Results from last 20 Online Matches". Από εκεί τον ξαποστέλνετε άφοβα.

myPES

Η Konami δημιούργησε την εφαρμογή myPES η οποία είναι διαθέσιμη από iOS λειτουργικό. Κοινώς, όσοι έχετε iPhone ή ipad την κατεβάζετε δωρεάν από το App Store. Σας επιτρέπει να τσεκάρετε τα αποτελέσματα αγώνων σας, στατιστικά παικτών κ.ο.κ. Μέσω αυτής αναπτύσσεται κι ένα μικρό κοινωνικό δίκτυο, καθώς σας δίνεται η δυνατότητα να μπείτε στο μενού "Community" και να δημιουργήσετε όπου συγκρίνετε αποτελέσματα, τακτικές με φίλους.

Μπορεί ένα μεγάλο patch να φέρει την Άνοιξη;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δύσκολα θα σας κρατήσει μέχρι την Άνοιξη. Η Konami βαδίζει στα γνωστά σκοτεινά μονοπάτια που έχει επιλέξει μόνη της να ακολουθεί. Το A.I. των τερματοφυλάκων είναι προβληματικό, κάτι που συμβαίνει χρόνο παρά χρόνο, ανάλογα με τα κέφια των developers. Η βάση παικτών είναι ίδια, ενώ φέτος άνευ λόγου και ουσίας αφαιρέθηκαν δύο από τις τέσσερις ελληνικές ομάδες, σε μια χώρα όπου έχει δώσει ψωμάκι στους Ιάπωνες (σ.σ. η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στον κόσμο που το PES πουλάει περισσότερο από το Fifa). Τα δε Master League, Become a Legend και το Online mode, είναι παραμελημένα. Υπάρχει άραγε πλάνο για όλα αυτά;

Η Fox Engine περιμέναμε να αποδώσει πολύ καλύτερα και η Konami έκανε ορισμένα σχεδιαστικά λάθη στα πρόσωπα των παικτών, τα οποία διορθώνει με patch. Από εκεί κι έπειτα όμως, ελάχιστοι ενδιαφέρονται να δουν νέες μπάλες, νέα παπούτσια και τρίτες εμφανίσεις ομάδων. Τέλος, το lag στο online ήταν κάτι που δεν περιμέναμε φέτος, με βάση το αξιόλογο PES 2012. Αντί να διορθωθεί και η Konami να ανακοινώσει κάτι επ’ αυτού, αντιθέτως προχωράει παραπέρα με το 11vs11. Κάνει αυτό που λέω χρόνια.Τα θεμέλιά της έχουν υποστεί ζημιά κι αυτή χτίζει ορόφους.

Σε επόμενα άρθρα της στήλης θα μπορέσουμε να ασχοληθούμε εκτενέστερα με το νέο data update. Προς το παρόν, για περισσότερα σχετικά με τις νέες αλλαγές μπορείτε να επισκεφθείτε το PES.Konami.com και το Facebook.com/PES