Από τον Ιανουάριο ο Ιταλός θα έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2014 όταν ο Ιταλός «μαέστρος» θα έχει φτάσει τα 35. Μάλιστα μετά το καλοκαίρι θα «κουβαλάει» και κάποια παιχνίδια από το Μουντιάλ της Βραζιλίας που θα τον επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο. Ποιοι όμως θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την πιθανή αποχώρηση του;

Πολ Πογκμπά

Ο νεαρός Γάλλος κεντρικός μέσος δεν χρειάζεται την απομάκρυνση του Αντρέα Πίρλο για να αναδείξει το ταλέντο του. Τα αποτελέσματα φαίνονται στο χορτάρι από πολύ νωρίς. Αν αποχωρήσει ο Ιταλός τότε σίγουρα ο ταλαντούχος μέσος θα προσπαθήσει να αναλάβει τα ηνία της ομάδας στο χώρο του κέντρου. Είναι δεδομένο πως αυτή την στιγμή ο Πίρλο είναι το σημείο αναφοράς της Γιουβέντους, όμως αυτόν τον ρόλο θα μπορούσε να τον αναλάβει μελλοντικά ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το παιχνίδι του νεαρού Γάλλου είναι all around όμως χωρίς τον Αντρέα Πίρλο δίπλα του θα μπορέσει να γυρίζει αυτός πιο πίσω και να συνδέει την αμυντική τριάδα (τετράδα) των μπιανκονέρι με την μεσαία γραμμή. Και ακολούθως να προωθείται όπως πολύ καλά ξέρει να κάνει και να εντυπωσιάζει με τα πολύ πλούσια αθλητικά του προσόντα.

Αν ο Πογκμπά αναλάβει τον ρόλο του Πίρλο θα δώσει διαφορετική διάσταση στο παιχνίδι της Γιουβέντους, καθώς τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά διαφέρουν αρκετά από αυτά του Ιταλού. Η δύναμη και τα πολλά του τρεξίματα θα δώσουν άλλη δυναμική στο παιχνίδι της Μεγάλης Κυρίας. Μία δυναμική που αυτή την στιγμή δεν βγάζει στο γήπεδο η ομάδα του Τορίνο. Επίσης θα του δοθεί η ευκαιρία να δημιουργήσει και να οργανώσει πολύ περισσότερο από ότι τώρα καθώς θα είναι αυτός που θα «κουβαλάει» την μπάλα. Επιπρόσθετα, μία τέτοια αλλαγή θα δώσει άλλο αέρα αλλά και τεράστια αυτοπεποίθηση στον Γάλλο, πράγμα που θα βοηθούσε πολύ στην περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξή του.

Ο Λούκα Μαρόνε
Ο Λούκα Μαρόνε

Λούκα Μαρόνε

Μπορεί να αγωνίζεται στην Σασουόλο (με μορφή συνιδιοκτησίας με την Γιουβέντους) όμως δεν παύει να είναι ένας εξαιρετικός μέσος και πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Ο Κόντε έδειχνε μέχρι πέρσι να τον πιστεύει πολύ και ίσως το πέρασμά του από την Σασουόλο να τον βοηθήσει να εξελιχθεί.

Ο 23χρονος Ιταλός χαφ είναι ένας από τους πιθανούς αντικαταστάτες του Αντρέα Πίρλο στην περίπτωση που ο τελευταίος αλλάξει σταθμό στην καριέρα του. Το στοιχείο που κάνει την διαφορά στο νεαρό Ιταλό είναι η τακτική του πειθαρχία. Η θέση του είναι μπροστά από τα σέντερ μπακ αν και είναι πολλές οι φορές που ο Αντόνιο Κόντε τον δοκίμασε στην τριάδα της άμυνας. Αυτή την στιγμή η Γιουβέντους δεν διαθέτει κάποιον ποδοσφαιριστή που να μπορεί να αγωνιστεί μπροστά από την αμυντική γραμμή με τα χαρακτηριστικά του Μαρόνε.

Αν μάλιστα ο Ιταλός προπονητής αποφασίσει να αλλάξει το σύστημα της ομάδας του στο 4-3-3 τότε ο Μαρόνε θα μπορούσε να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του και ίσως θα ταίριαζε περισσότερο σε αυτό το σύστημα παρά στο τωρινό 3-5-2. Η δύναμη του αλλά και αμυντικές του αρετές θα τον βοηθήσουν να καλύψει επάξια την θέση του αμυντικού χαφ που κυρίως πιέζει για να κλέψει την μπάλα και δίνει την πρώτη πάσα.

O Ντομένικο Μπεράρντι
O Ντομένικο Μπεράρντι

Ντομένικο Μπεράρντι

Σίγουρα ο νεαρός Ιταλός δεν αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Αντρέα Πίρλο, όμως τα χαρακτηριστικά του θα βοηθούσαν την Γιουβέντους να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της. Η συνεχόμενη κίνηση και η ταχύτητα του 19χρονου Ιταλού λείπουν από το παιχνίδι της Βέκια Σινιόρα. Το κέντρο της ομάδας θα είχε μεγαλύτερη ταχυδύναμη και θα ήταν περισσότερο κινητικό.

Με την τωρινή έλλειψη καθαρόαιμων εξτρέμ, ο Μπεράρντι θα ήταν μία πολύ αξιόπιστη λύση στα χέρια του Κόντε ώστε να αλλάξει το σύστημα και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του. Μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και είναι πολύ καλός στο «ένας εναντίον ενός». Το σενάριο της αλλαγής του συστήματος σε 4-3-3 δεν είναι και τόσο μακρινό, πράγμα που μπορεί να σημάνει και την επιστροφή του Μπεράρντι στην Γιουβέντους από την Σασουόλο.

ΠΗΓΗ: bleacherreport.com