Μετά από ένα πραγματικό ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Άρη με 3-1 στην Τούμπα κάνοντας ακόμα μία ανατροπή. Οι «κίτρινοι», που είχαν σε τρομερή μέρα τον Διούδη, προηγήθηκαν με τον Ουντότζι στο 59', όμως στην συνέχεια με γκολ των Λούκας στο 72', Κλάους στο 79' και Βούκιτς στο 90', ο «Δικέφαλος» τα έφερε Τούπα και πήρε μία σπουδαία νίκη.

Οι εκπλήξεις Στέφενς και η αναγκαστική αλλαγή

Ο Χουμπ Στέφενς και ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς ξεκίνησαν με αρκετές εκπλήξεις στην αρχική τους ενδεκάδα, ενώ ο προπονητής του Άρη μόλις στο 18' υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή, όταν ο Τριανταφυλλάκος έσπασε το πόδι του και πέρασε στον αγώνα ο Νταμαρλής.

Για το ΠΑΟΚ ο Γλύκος ήταν στο τέρμα, ο Κίτσιου δεξιά, ο Λίνο αριστερά και ο Τζαβέλλας με τον Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας. Οι Τζιόλης και Λάζαρ έπαιξαν ως αμυντικά χαφ, οι Ολίσε και Λόρενς στα άκρα, ενώ οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης ήταν στην επίθεση. Για τον Άρη ο Διούδης ήταν στο τέρμα, ο Ψυχογιός δεξιά, ο Μαργαρίτης αριστερά και οι Κύργιας και Έλσνερ στο κέντρο της άμυνας. Οι Ηρακλής και Τριανταφυλλάκος τα δύο αμυντικά χαφ και οι Ουντότζι, Τάτος, Μανιάς πίσω από τον Αγγελούδη.

 

ΠΑΟΚ – Διούδης... 0-0!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε από τα πρώτα λεπτά πάρα πολύ δυνατά, με αποτέλεσμα στο πρώτο δεκάλεπτο να έχει κλείσει τον Άρη μέσα στην περιοχή του! Οι «κίτρινοι« κατάφεραν να ισορροπήσουν κάπως την κατάσταση όταν σταμάτησε το ματς για την αλλαγή του Τριανταφυλλάκου, ωστόσο μετά το 20' υπήρξε και πάλι ένας φοβερός μονόλογος. Στο 24' ο Κίτσιου έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Διούδης έδιωξε σε κόρνερ, στο 26' ο Κατσουράνης σούταρε από το μισό μέτρο και ο Ψυχογιός έδιωξε πάνω στην γραμμή, ενώ στο 27' ο αρχηγός του «Δικεφάλου» και πάλι νικήθηκε από τον Διούδη σε σουτ που έκανε εντός της μικρής περιοχής!

Ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων ήταν με διαφορά ο καλύτερος του πρώτου ημιχρόνου, με τους συμπαίκτες του όμως να κάνουν πολλά λάθη και να μην μπορούν να αλλάξουν ούτε πάσα. Στο 29' πάντως, οι «κίτρινοι» έκαναν και την πρώτη τους ευκαιρία, όταν ο Ουντότζι έπιασε το σουτ εντός περιοχής και υποχρέωσε τον Γλύκο σε ωραία επέμβαση. Τελικά, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον Άρη μάλιστα στα τελευταία λεπτά να έχει ισορροπήσει απόλυτα το παιχνίδι.


Ουντότζι, γιούχα και πέναλτι...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη αποφασισμένο να αφήσει τον παθητικό του ρόλο και να βγει μπροστά. Μάλιστα, στο 46' και στο 52' είχε και δύο καλές στιγμές με τους Αγγελούδη και Νταμαρλή, ενώ ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 58' με το απευθείας φάουλ του Τζαβέλλα που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Διούδης. Στο επόμενο λεπτό όμως οι «κίτρινοι» αναπτύχθηκαν εξαιρετικά στην κόντρα, ο Αγγελούδης σε τετ α τετ έκανε το δυνατό σουτ που απέκρουσε ο Γλύκος, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Ουντότζι πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 0-1!

Το γκολ αυτό έφερε αναστάτωση στην Τούμπα, με αποτέλεσμα στις αλλαγές των Σαλπιγγίδη και Ολίσε να υπάρξει μεγάλη γιούχα. Οι παίκτες όμως του ΠΑΟΚ πείσμωσαν και στο 69' έχασαν τρομερή ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όταν ο Αθανασιάδης με υπέροχο γυριστό σημάδεψε το δοκάρι. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως λίγα λεπτά νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν διαμαρτυρηθεί για πέναλτι σε χέρι του Ηρακλή εντός περιοχής, με τον Σιδηρόπουλο να είναι μπροστά και να μην σφυρίζει...

Τα έφερε και πάλι... Τούμπα!

Μετά το 70' και τις αλλαγές του Στέφενς, ο ΠΑΟΚ έγινε ακόμα πιο απειλητικός, απέναντι σε έναν Άρη που έδειχνε πλέον αρκετά κουρασμένος. Τελικά, στο 72' ο «Δικέφαλος» έκανε το 1-1, όταν ο Στοχ βρίσκεται εξαιρετικά μέσα στην περιοχή τον Λίνο, αυτός έβγαλε την σέντρα, ο Διούδης δεν έδιωξε σωστά και ο Λούκας αμαρκάριστος έκανε εύκολα το 1-1. Το γκολ αυτό έβαλε... φωτιά στην Τούμπα και ώθηση τον ΠΑΟΚ στην επίθεση. Ο Διούδης στο 74' σταμάτησε τον Λίνο και στο 79' σε μοναδικό τετ α τετ τον Αθανασιάδη, ωστόσο στο 80' ο πορτιέρο του Άρη δεν διώχνει καλά το μακρινό σουτ του Στοχ και ο Κλάους από κοντά κάνει το 2-1!

Το γκολ αυτό έβαλε... φωτιά στην Τούμπα και ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των παικτών του Χουμπ Στέφενς, οι οποίοι κυνήγησαν το τρίτο τέρμα (έχασαν ευκαιρίες με Τζιόλη – Στοχ) και το πέτυχαν στο 90' όταν ο Βούκιτς με κοντινή κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Λούκας, έγραψε το 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ του ντέρμπι!


ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Λόρενς (57’ Βούκιτς), Ολίσε (64’ Στοχ), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (67’ Λούκας).

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κατσικάς, Σκόνδρας, Νέτσιντ.

Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Κύργιας, Τριανταφυλλάκος (18’ Ντμαρλής), Τάτος, Αγγελούδης, Ουντόντζι (82’ Ρένια), Μαργαρίτης, Μανιάς (69’ Σταυρόπουλος), Ψυχογιός, Ηρακλής, Έλσνερ.

Στον πάγκο: Μπουζάνης, Σουνάς, Γκόλιας, Τσουκάνης.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Δημητριάδης (Καστοριάς)
Γήπεδο: Τούμπας