Facebook Pixel Από τον Καλτσίδη μέχρι τον Γιαννακόπουλο...
| 2013-11-25 16:13:00

Από τον Καλτσίδη μέχρι τον Γιαννακόπουλο...

Από τον Καλτσίδη μέχρι τον Γιαννακόπουλο...

Το «αγκάθι» των χρεών στον ΠΑΟ, το παράδειγμα της μεταβίβασης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και οι τρεις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος που έχουν φτάσει στα χέρια του Αλαφούζου την τελευταία διετία.

Τρίτη και φαρμακερή για το «αύριο» του Παναθηναϊκού;

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στον Sentra 103,3 ο Σάββας Λιβάνιος, αυτή είναι η τρίτη φορά (σ.σ. δεν συμπεριλαμβάνονται σ αυτές τις προσπάθειες του Τσάκα) που ο Γιάννης Αλαφούζος θα βρεθεί ενώπιον πρότασης για την πώληση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Η πρώτη, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Σάββα Λιβάνιου, έγινε το καλοκαίρι του 2012, όταν ο Γιάννης Αλαφούζος, συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Γόντικα, επισκέφτηκαν το κότερο του ομογενούς επιχειρηματία Φιλάρετου Καλτσίδη, του πλουσιότερου Έλληνα στον κόσμο για το έτος 2013.

Η περιουσία του εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια και κατέχει την 175η θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο σύμφωνα με το αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό Forbes…

Τότε το deal δεν προχώρησε, κατά άλλους επειδή ο Καλτσίδης «έκανε πίσω» και κατά άλλους επειδή ο Αλαφούζος πίστευε στο πλάνο του και θεωρούσε πως μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού, με τα όποια οικονομικά προβλήματα υπήρχαν.

Η δεύτερη κρούση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2013 από τον Δαυίδ, το «αφεντικό» της 3Ε στην Ελλάδα. Και μπορεί ο επίσημος Παναθηναϊκός, αλλά και ο ίδιος να διέψευσαν τα σχετικά ρεπορτάζ, αλλά οι πληροφορίες του Σάββα Λιβάνιου ανέφεραν πως υπήρξε πράγματι ενδιαφέρον, έστω κι αν οι δύο πλευρές δεν μπήκαν σε πολλές συζητήσεις…

Τώρα, η εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευρά Δημήτρη Γιαννακόπουλου αποτελεί ουσιαστικά την τρίτη ευκαιρία του Γιάννη Αλαφούζου για να παραχωρήσει τον Παναθηναϊκό. Οι δύο άνδρες αναμένεται να συναντηθούν μέσα στην εβδομάδα προκειμένου να θέσουν επί τάπητος το όλο θέμα.

Χθες (24/11) η πλευρά του Γιαννακόπουλου διέρρεε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσουμε χρέη άλλων», κάτι που σημαίνει ότι η «τρύπα» των 20 και πλέον εκατομμυρίων της ΠΑΕ θα πρέπει να καλυφθεί με άλλον τρόπο κι όχι από τον Γιαννακόπουλο, αν κι εφόσον αποφασίσει να μπει στην ΠΑΕ.

Ο Αλαφούζος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να θέσει όρους στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, αλλά είναι δεδομένο πως οι ζημιές από τα προηγούμενα έτη θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο «αγκάθι» για την συμφωνία.

Ακόμη κι αν ο Αλαφούζος δεν θελήσει να πάρει πίσω τα χρήματα που έχει βάλει στον Παναθηναϊκό (σ.σ. υπολογίζονται 8-9 εκατομμύρια), θα πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα για να αποπληρωθούν τα χρέη. Αν ο Γιαννακόπουλος δεν προσφέρεται, τότε είναι δεδομένο πως θα υπάρξει εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις.

Θυμίζουμε πως μια παρόμοια συμφωνία έγινε στην παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης παραχώρησε τον Ολυμπιακό στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πέραν των χρημάτων που καταβλήθηκαν στον τότε ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, ο Μαρινάκης ανέλαβε και τα χρέη της προηγούμενης διοίκησης που ξεπερνούσαν τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι μια συνηθισμένη τακτική σε τέτοιου είδους deals και μένει να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί στην περίπτωση του Παναθηναϊκού...

Πηγή: Sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags