Αναλυτικά:

Ας αρχίσουμε με την επικαιρότητα. Οι Τούρκοι θυμήθηκαν ότι ξενυχτάς και μάλιστα οι «σκάουτερ» που έχουν στην νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης, αποφάνθηκαν ότι ξεκίνησες κι εδώ να ξεφεύγεις.
Αυτά είναι τα ΜΜΕ της Τουρκίας! Όλοι ξέρουν ότι αρέσκονται σε μυθεύματα, τα οποία μάλιστα δεν καλούνται ποτέ να αποδείξουν. Το έκαναν στα τρία χρόνια που ήμουν εκεί, κατά τα οποία θα είναι ζήτημα αν βγήκα, μετά από ματς, πέντε φορές συνολικά, με ξαναθυμήθηκαν και τώρα, δεν ξέρω με ποιό ερέθισμα! Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, στην οποία βρίσκομαι τέσσερις μήνες, βγήκα μόλις μια φορά. Στα γενέθλιά μου, μετά από νίκη μας και πριν από ρεπό. Δεν μπορώ να καταλάβω, λοιπόν, γιατί με ακολουθεί αυτή η φήμη.

Μήπως επειδή παλιότερα έδωσες ερεθίσματα στην Τουρκία ή τη Σλοβακία;
Έχουν μια συνήθεια οι Τούρκοι παπαράτσι. Κάθονται έξω από τα κλαμπ και περιμένουν με τις ώρες. Επί τρία χρόνια δεν έχουν ούτε μια φωτογραφία μου! Ίσως έχουν θυμώσει γι΄αυτό! Ίσως επειδή δεν ασχολούμαι να τους κυνηγήσω εγώ, είμαι εύκολο θύμα για τα παραμύθια τους. Δεν ξέρω και δε με αφορά.

Ίσως υπάρχει και ζήλια για έναν 24χρονο που οδηγεί Bentley και έχει ήδη κάποια εκατομμύρια στην τράπεζα;
Στην Σλοβακία σίγουρα υπάρχει και αυτό, είναι συνηθισμένο φαινόμενο να προσπαθούν να σε αποκαθηλώσουν εξαιτίας της επιτυχίας σου.

Δεν είναι, όμως, εύκολο να χάσει το κίνητρό του ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που έχει κερδίσει τόσα πολλά και μπορεί, αν θέλει, να ζήσει άνετα την υπόλοιπη ζωή του;
Δεν παίζεις ποδόσφαιρο αν χάνεις τόσο εύκολα το κίνητρό σου. Σίγουρα είμαι χαρούμενος για την καριέρα μου, έχω κερδίσει πολλά από το ποδόσφαιρο και όχι μόνο υλικά. Ο τραπεζικός λογαριασμός και τα αυτοκίνητα, όμως, δεν μπαίνουν στο γήπεδο. Όπου πήγα κέρδισα κάτι, έναν τίτλο. Το ίδιο θέλω να κάνω κι εδώ! Θέλω να είμαι μέλος της μεγάλης ομάδας που θέλει να φτιάξει ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, μιας ομάδας που θα έρθει η ώρα να κερδίσει ό,τι της αξίζει. Ασφαλώς και δεν έχω χάσει την όρεξή μου, όχι μόνο για τα ματς, αλλά και για τις προπονήσεις!

Θεωρείς πως η ανακίνηση του θέματος περί κακής εξωγηπεδικής ζωής κι αδιαφορίας είναι μια απλοϊκή «εξήγηση» για την αγωνιστική σου πτώση;
Αν ισχύει αυτό, μιλάμε για έναν χαζό τρόπο εξήγησης. Ξέρω πολύ καλά πότε είμαι καλός και πότε όχι. Ήρθα στον ΠΑΟΚ με πολύ μεγάλη όρεξη, μπήκα αμέσως στην ομάδα και τα παιχνίδια της και όντως έτυχε να είμαι σε τοπ φόρμα και τα πρώτα ματς να μου βγουν πολύ καλά! Ξέρω, επίσης, ότι ο κόσμος περιμένει από εμένα να είμαι μόνιμα και σταθερά σε πολύ καλή κατάσταση και το ίδιο προσπαθώ κι εγώ, την ίδια απαίτηση έχω από τον εαυτό μου! Επειτα από μια σεζόν στην οποία δε βρήκα ποτέ ρυθμό, σε μια σεζόν με τόσα πολλά και συνεχόμενα ματς, ίσως να μην έχω ακόμη την κατάλληλη προσαρμογή. Δεν ψάχνω δικαιολογίες φυσικά.

Μήπως η συγκεκριμένη απαίτηση, το να είσαι δηλαδή συνεχώς αυτός που θα ξεχωρίζει, σου δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση;
Από μικρός ζω με την πίεση. Στην Τσέλσι κατάλαβα για πρώτη φορά τι εστί πίεση, αμέσως μετά στην Τβέντε μας προέκυψε η πίεση του πρωταθλητισμού και στη Φενέρ, εκεί να δεις τι σημαίνει πίεση! Στον ΠΑΟΚ οι άνθρωποι με πίστεψαν αμέσως, έκαναν την προσαρμογή μου ακόμη πιο εύκολη, παρέχοντάς μου πολλά. Εγώ ο ίδιος πιέζω παραπάνω τον εαυτό μου για να τους τα ανταποδώσω. Πολλές φορές δεν προλαβαίνεις να ξεκουραστείς από το προηγούμεο παιχνίδι και έχεις το επόμενο. Ίσως αυτό θα πρέπει να βελτιώσω. Την αποκατάστασή μου μετά τα ματς. Ξέρω ότι η εικόνα μου δεν είναι καλή στα τελευταία ματς και προσπάθησα πρώτα να βρω τι φταίει, να το συζητήσω και με τους συμπαίκτες και με τους προπονητές μου. Δεν άλλαξα τρόπο δουλειάς, αλλά δε μου βγήκε τίποτα και πρέπει να το διορθώσω αυτό.

Ανησυχείς ότι ίσως δεν διαχειρίστηκες καλά τον εαυτό σου μέχρι σήμερα κι αυτό μπορεί να σου κάνει κακό στη συνέχεια της σεζόν;
Όχι, σε καμία περίπτωση. Προπονούμαι καλά, ζω καλά και το σημαντικότερο.παίζω! Ήρθα εδώ για να παίξω, μου έλειψαν τα συνεχόμενα ματς, οι στόχοι, το «άρωμα» των μεγάλων αγώνων, εγχώριων και ευρωπαϊκών. Ίσως κουράστηκα από τα συνεχόμενα ματς κι έδειξα ένα κακό πρόσωπο στα τελευταία παιχνίδια, αλλά η διακοπή με βοήθησε πολύ. Πήγα στην εθνική, εκεί οι προπονήσεις ήταν πιο χαλαρές και κάναμε ένα φανταστικό ματς με την Πολωνία. Αισθάνομαι ήδη ξεκούραστος και μακάρι από το σημερινό ματς κιόλας να δείξω και πάλι το καλό μου πρόσωπο και εγώ και η ομάδα.

Ποιός Στοχ πιστεύεις ότι θα εμφανιστεί; Θα ξαναδούμε τον παίκτη του πρώτου διμήνου;
Αισθάνομαι τιμή που με θεωρούν σημαντικό, όμως, είμαι ένας παίκτης της ομάδας. Προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα και ασφαλώς και οι υπόλοιποι παίκτες βοηθούν εμένα! Θέλω να πιστεύω ότι η ξεκούραση μου έκανε καλό κι ότι επιστρέφω στην κατάσταση που ήμουν. Μαζί και όλη η ομάδα. Πραγματικά πιστεύω ότι το επίπεδό μας είναι υψηλό κι αυτό θα βγει και πάλι σύντομα στο γήπεδο.

Παρότι νέος, έχει εμπειρία μεγάλων συλλόγων. Ποια είναι η άποψή σου συνολικά για τον ΠΑΟΚ σήμερα;
Είναι εμφανές ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μια τροχιά προς την κορυφή. Ήρθαμε πολλοί παίκτες, όλοι καλοί θεωρώ, αλλά κι ένας πολύ γνωστός προπονητής! Ο κ. Σαββίδης θέλει να χτίσει μια νέα ομάδα, να αναγεννήσει ολόκληρο το Σύλλογο. Τέτοια εγχειρήματα δεν φτάνουν στο τέλος τους από τη μια μέρα στην άλλη, χρειάζονται χρόνο. Ελπίζω ότι θα συντομεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και θα φτάσουμε στο τοπ επίπεδό μας σύντομα ως ομάδα. Έχουμε πολλά περιθώρια και ο χρόνος κυλάει υπέρ μας.

Αν αφήναμε τα, ξένα κυρίως, ΜΜΕ να χτίσουν το προφίλ του Μίροσλαβ Στοχ, ξέρουμε τι εικόνα θα είχαμε. Θα ήθελες εσύ να μας παρουσιάσεις τον εαυτό σου;
Η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά μου ζητάει κάποιος κάτι τέτοιο! Όσοι με ξέρουν, όσοι με συναντούν στο δρόμο, ξέρουν ότι είμαι ένας ανοιχτός άνθρωπος, μιλάω με τον οποιονδήποτε με πλησιάσει και είμαι γενικά εξωστρεφής και συνήθως χαμογελαστός. Θέλω να πιστεύω ότι η συμπάθεια που μου δείχνουν είναι ειλικρινής, αλλά γενικά ο κόσμος φαίνεται να με συμπαθεί. Έχω μεγάλο δέσιμο με την οικογένειά μου και τους φίλους μου, είμαι δίπλα τους και είναι δίπλα μου. Δεν μου αρέσει να προκαλώ, δεν μου αρέσει να ξενυχτάω! Όποιος θέλει ας το πιστέψει! Κατά τ΄άλλα, είμαι ένας άνθρωπος 24 ετών, που προσπαθεί να ζήσει το όνειρό του και να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξαν.