Facebook Pixel Ο ευυπόληπτος “καπιτάνο” Παναγιώτης Κονέ
| 2013-11-26 10:32:00

Ο ευυπόληπτος “καπιτάνο” Παναγιώτης Κονέ

Ο ευυπόληπτος “καπιτάνο” Παναγιώτης Κονέ

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για μια σημαντική ιταλική καριέρα Ελληνα ποδοσφαιριστή που περνά περίπου απαρατήρητη από τους Ελληνες.

Ετυχε, λόγω δουλειάς, να ακούσω την ιταλική περιγραφή του γκολ που πέτυχε το βράδυ της Κυριακής ο Παναγιώτης Κονέ κόντρα στην Ιντερ. “Ενα τελείωμα πολύ εύκολο για έναν παίκτη με τόση ποιότητα σαν αυτή του Ελληνα”, ήταν το σχόλιο του Ιταλού σχολιαστή για τον πιο ευυπόληπτο Ελληνα ποδοσφαιριστή της Serie A, έναν παίκτη που στην πραγματικότητα τυγχάνει στην Ιταλία μεγαλύτερης εκτίμησης και αποδοχής από αυτή που είχε ή έχει στην πατρίδα του, την Ελλάδα.

Ηταν το τρίτο γκολ σε 12 συμμετοχές (σε όλες βασικός) στο φετινό πρωτάθλημα, που ήρθε να φωτίσει ακόμη περισσότερο την πορεία που διαγράφει με τη φανέλα της Μπολόνια. Η οποία Μπολόνια βρήκε το περασμένο καλοκαίρι νόημα να πληρώσει επιπλέον περίπου 1.6 εκατ. ευρώ για να αγοράσει και το υπόλοιπο 50% των δικαιωμάτων του από την Μπρέσια, στην οποία είχε δώσει άλλα 2.7 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2012, όταν είχε αγοράσει το πρώτο “μισό” του. Η οποία Μπολόνια πρόλαβε να του επεκτείνει, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το συμβόλαιο μέχρι το 2017, ώστε να μιλήσει με μεγαλύτερη άνεση με τους ενδιαφερόμενους (ανάμεσα σε αυτές αυτή την εποχή η Τορίνο) να τον αγοράσουν στο εγγύς μέλλον. Η οποία Μπολόνια βρήκε νόημα να του δώσει το περιβραχιόνιο και να τον κάνει τον δεύτερο αρχηγό, τον “υπαρχηγό” της πίσω από το “καμάρι” της, τον Αλεσάντρο Ντιαμάντι. Ναι, ένας Ελληνας αρχηγός σε ιταλικό σύλλογο της Serie A. Δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί με Ελληνα στην Ιταλία. Δεν θυμάμαι γενικώς να συμβαίνει συχνά με Ελληνες στα μεγάλα πρωταθλήματα.

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags