ΕΝΤΑΞΕΙ. Ούτε σαν τον Τσάκα είναι η περίπτωση του Δ. Γιαννακόπουλου ούτε σαν τον Βιντιάδη που είχε εμφανίσει ο Αδαμίδης στην ΑΕΚ ούτε σαν κάποιον Βολιβιανό Μαρσέλο Κλάουρε που έσκασε μύτη για τον Αρη.

Το όνομα Γιαννακόπουλος αποτελεί για τον Παναθηναϊκό εγγύηση. Πόσο εύκολο είναι, όμως, να βρεθούν τη σήμερον ημέραν λεφτά; Ο Μελισσανίδης, ο διανομέας πετρελαίου των επτά ηπείρων και πέντε θαλασσών, για να φτιάξει το γήπεδο της ΑΕΚ έχει βγάλει δίσκο και φωνάζει «ό,τι προαιρείσθε». Από το ένα εικοσάρικο εκατομμύρια του Σγουρού μέχρι τα πενήντα και εκατό γιούρο του φτωχού ΑΕΚτζή.

Ας δούμε πώς εμφανίζονται τα κόζα στον Παναθηναϊκό: ότι στα καλά του καθουμένου ένας ή δύο κολοσσοί από την Κίνα είναι έτοιμοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να μπει στο κόλπο μ' ένα ποσοστό γύρω στο 30% με 40%. Ηδη γράφτηκε το όνομα της Κόσκο. Σχετικά με το μπετσάλεν, τα καταρχήν ρεπορτάζ μίλαγαν για δεκάδες εκατομμύρια γιούρο. Μέχρι που έσκασε το πρώτο νούμερο: εκατόν είκοσι εκατομμύρια σε βάθος δύο-τριών ετών.

Οι εποχές, βέβαια, που τα εκατομμύρια ήταν πετσετάκια και μάλιστα σε δραχμές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Υπάρχει, άλλωστε, το πρόσφατο προηγούμενο με τον Παύλο Γιαννακόπουλο: τέρμα τα λεφτά στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Οχι ένα ή δύο εκατομμύρια αλλά ούτε ένα σέντσι σ' ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Και σωστά ξηγήθηκε.

Και ξαφνικά με την κρίση να έχει οξυνθεί, τις δουλειές στο φάρμακο να πηγαίνουν κατά διαόλου και η προοπτική να είναι για ακόμα χειρότερα, να εμφανίζονται ρεπορτάζ ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα ρίξει στον Παναθηναϊκό σε βάθος διετίας-τριετίας τριάντα με σαράντα εκατομμύρια! Κάτω απ' αυτές τις συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες, ξαναλέμε. Και κάτω από τις συγκεκριμένες ποδοσφαιρικές συνθήκες.

Να το πάμε ανάποδα: πόσα λεφτά περάσανε από τα χέρια του Πατέρα και του Αντωνίου στα δύο χρόνια της πολυμετοχικότητας; Με ακρίβεια, κανείς δεν ξέρει. Υπολογισμούς κάνουν όλοι: εκατό εκατομμύρια ήταν τα έσοδα, 68 αυτά που βάλανε οι πολυμετοχικοί και 15 με 20 εκατομμύρια το χρέος που αφήσανε. Κάπου δηλαδή στα 180 εκατομμύρια. Ολος αυτός ο πακτωλός για να πάρουνε ένα νταμπλ από τον Κόκκαλη που τα είχε παρατήσει και ήταν φευγάτος. Με τον Παναθηναϊκό να κάνει μεταγραφές τον Σισέ, τον Καραγκούνη και τον Λέτο και τον Ολυμπιακό τον Μαρέσκα, τον Ζαϊρί, τον Ντάρμπισαϊρ και τον Λεντέσμα που είχε επιστρέψει από δανεισμό.

Να ρίξει σήμερα κάποιος ένα τσουβάλι λεφτά στον Παναθηναϊκό, για να κάνει τι; Με ποια προοπτική; Να χτυπήσει τον Μαρινάκη; Πώς; Με ποια δεδομένα; Με την εταιρεία να χρωστάει. Με την ομάδα να παίζει σ' ένα γήπεδο 16.000 θέσεων. Με το να μην υπάρχει ομάδα. Υπάρχει έστω κι ένας ποδοσφαιριστής από το ρόστερ του Παναθηναϊκού που να είναι επιπέδου πρωταθλητισμού; Οχι να παίζει στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αλλά να κάθεται στον πάγκο. Σοβαροί να είμαστε.

Τα δάνεια της Αγγλίας ίσως να φτάνουν για να ξαναγίνει αυτό που βλέπουμε σήμερα Παναθηναϊκός. Πόσα λεφτά έχει ρίξει μέχρι τώρα ο Σαββίδης; Και είδε την ομάδα του να τρώει ντόρτια και λίγα ήταν, επειδή, δηλαδή, Μήτρογλου και σία σταματήσανε. Οψόμεθα, λοιπόν. Να δούμε πού θα κάτσει τελικά αυτή η ιστορία. Μέχρι να δούμε φως, δηλαδή. Μέχρι να εμφανιστούν τα πρώτα λεφτά και να πέσουν πάνω στο τραπέζι. Αυτά.

Το τι λέει κάθε φορά καμιά σημασία δεν έχει, γιατί ούτε ο ίδιος θυμάται

ΜΕ τα μούτρα πέφτει απάνω έτσι και δει μικρόφωνο αυτός ο Σαββίδης. Γλώσσα δεν βάζει μέσα του. Το τι λέει κάθε φορά καμιά σημασία δεν έχει. Ούτε ο ίδιος θυμάται, όταν έβαζε στόχο γι' αυτήν τη σεζόν πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα. Σημασία έχει να μιλάει. Και να λέει την Κυριακή ότι «χρειάζεται υπομονή και ότι οι ομάδες δεν φτιάχνονται από τη μία μέρα στην άλλη». Δεν δίστασε, όμως, για μια ακόμα φορά να ξιφουλκήσει κατά του ποδοσφαιρικού κατεστημένου, απειλώντας ότι ο ΠΑΟΚ θα φύγει από τη Super League και από την ΕΠΟ. Για ποιο λόγο όμως; Επειδή βγήκε απόφαση να πληρώσει τον Δώνη; Στη Ρωσία, δηλαδή, τι ισχύει; Τα αφεντικά σκίζουν τα συμβόλαια κι απολύουν χωρίς να δίνουν φράγκο; Να φέρουν κι εδώ αυτούς τους νόμους. Ή μήπως θα φύγει λόγω διαιτησίας; Επαιξε κανένα ρόλο η διαιτησία στο τέσσερα-μηδέν του Καραϊσκάκη ή στο τρία-ένα της Τούμπας; Ή μήπως τον πείραξε πέρυσι η διαιτησία, όταν τον έβγαλε έξω ο Αστέρας Τρίπολης από το Κύπελλο; Μήπως τελικά αυτή η παροιμία που λέει ότι «τα μαλλιά της φταίνε» είναι ρωσική;

Τα λεφτά για την ομάδα είναι στο τσίμα τσίμα

ΣΤΡΑΒΩΣΕ λέει ο Μελισσανίδης με αυτά που είδε στο ΑΕΚ - Ηλυσιακός. Ενα-μηδέν, δηλαδή, στο τέλος και με τα χίλια ζόρια. Τι περίμενε, όμως, να δει; Αυτός το έχει πει πρώτος: αυτή τη στάνη έχουν, αυτό το τυρί βγάζει. Ο ένας παλαίμαχος, ο Τσιρίλο, να κερδίζει τον άλλο παλαίμαχο του Ηλυσιακού, τον Κάμπα, στο παρά πέντε. Τα έχουμε ξαναπεί. Ο Μελισσανίδης είναι σφιχτός. Πολύ σφιχτός. Η ομάδα που φτιάχτηκε φέτος στην ΑΕΚ είναι ίσα ίσα για να πάρει το πρωτάθλημα. Οι τιμές των διαρκείας είναι Super League, για να βλέπουνε αυτοί που πάνε στο γήπεδο ομάδα Γάμα Εθνικής. Ολα τα λεφτά πάνε για το γήπεδο. Η χορηγία του ΟΠΑΠ, το συμβόλαιο της Nova, ένα ποσό από τα διαρκείας, μέχρι και οι εισπράξεις. Τα λεφτά για την ομάδα είναι στο τσίμα τσίμα. Ισα ίσα για να πάρει το πρωτάθλημα και να ξεμπερδεύει με τη Γάμα Εθνική. Κι η ίδια βιόλα θα συνεχιστεί και του χρόνου: σταματώντας ο Τσιρίλο, ο ένας παλαίμαχος, επιστρέφει ο Κατσουράνης, ο άλλος παλαίμαχος. Επίσης, μίας χρήσεως θα είναι και η ομάδα της Βήτα Εθνικής. Δεν χρειάζονται, άλλωστε, πολλά λεφτά για να κάνεις πρωταθλητισμό σε αυτές τις κατηγορίες. Και με λίγα μπορείς να τη βγάλεις. Για να πάνε όλα τα άλλα στο γήπεδο. Οταν έχεις ομάδα Γάμα Εθνικής, ποδόσφαιρο Γάμα Εθνικής θα βλέπεις. Κάπως έτσι, λοιπόν, έχει βάλει η ΑΕΚ έντεκα γκολ μέχρι τώρα και ο Ηρόδοτος 14. Επειδή είναι ομάδα Γάμα Εθνικής. Λίγο καλύτερη από τις άλλες.

ΕΡΩΤΗΣΗ:Μετά το πανό στο ΟΑΚΑ, όλοι οι Ολυμπιακοί ψηφίζουν Αδωνι;

Μακάρι οι Γιαννακόπουλοι να πάρουν την ΠΑΕ. - Αδωνις Γεωργιάδης

Πηγή: Goal