Facebook Pixel «Το Αμβούργο δεν πωλείται!»
| 2013-11-26 22:45:00

«Το Αμβούργο δεν πωλείται!»

«Το Αμβούργο δεν πωλείται!»

Οι οπαδοί του Αμβούργου έχουν ξεκινήσει εκστρατεία προκειμένου το 100% του συλλόγου να παραμείνει στα μέλη του και να μην ανοίξει τις πόρτες του στο αμφίβολης φύσης ιδιωτικό κεφάλαιο που τον πολιορκεί. Οπαδοί κάθε ομάδας μπορούν να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στην προσπάθεια, με τους Γερμανούς να ζητούν αλληλεγγύη!

Ο τελευταίος τίτλος για τους Rothosen ήταν το Κύπελλο του 1987. Τα 26 χρόνια ξηρασίας είναι πολλά για μια τόσο ιστορική ομάδα, η οποία όμως μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι μία από τους 6 συλλόγους που παίζουν στη Μπουντεσλίγκα και είναι αποκλειστικά λαϊκής βάσης, παρά τα προβλήματά της. Ο Έρνστ-Ότο Ρίκοφ, πρώην πρόεδρος του συλλόγου, έχοντας στο πλάι του αρκετούς χορηγούς και εταιρείες, αποφάσισε να κάνει πρόταση για άνοιγμα σε νέους επενδυτές, με στόχο την αρχική παραχώρηση του 24.9% των μετοχών.

Η πρόταση θα τεθεί προς ψήφιση στις αρχές του νέου έτους, ωστόσο συγκεντρώνει αρκετούς που διαφωνούν. Ο Ρίκοφ μπορεί να έχει ως πρότυπο το μοντέλο της Μπάγερν, ωστόσο υπάρχουν αρκετές ομάδες που με το άνοιγμά τους σε νέους επενδυτές μόνο θετικά δεν εξελίχθηκαν. Η παρουσία του κόσμου διασφαλίζει ότι το συμφέρον της ομάδας είναι πάνω από όλους. Άλλωστε, στους ύμνους που κατά καιρούς γράφονται για την άνοδο του γερμανικού πρωταθλήματος, ο νόμος 50+1 έχει εξέχουσα θέση. Σύμφωνα με αυτόν, για πιθανούς επενδυτές η για μετοχές προς διάθεση υπάρχει το 49% του πακέτου των συλλόγων.

Το υπόλοιπο 51% ανήκει στα μέλη του. Έτσι ώστε να μην μπορούν να έχουν τον πρώτο λόγο παράγοντες με… περίεργες διαθέσεις. Από το 1998, όταν και επετράπη σε επενδυτές να μπουν στους συλλόγους και οι ομάδες να γίνουν Ανώνυμες Εταιρίες, ο συγκεκριμένος νόμος προστάτεψε τις ομάδες.

Μέλη, λοιπόν, του Supporters Club της γερμανικής ομάδας, έχουν ξεκινήσει καμπάνια προκειμένου το Αμβούργο να παραμείνει στον κόσμο του. Ο φορέας των οπαδών του συλλόγου δημιουργήθηκε το 1993 και έχει σημαντικό ρόλο σε αποφάσεις για την ομάδα και σε οτιδήποτε αφορά τον κόσμο, ενώ το Δ.Σ δεν παίρνει καμία σχετική απόφαση χωρίς πρώτα να συμβουλευτεί το Supporters Club.

Βλέποντας ότι τα παραδείγματα ομάδων που έχουν καταστραφεί μετά το «άνοιγμά» τους σε ξένους επενδυτές είναι αρκετά, θέλουν να προστατέψουν το σύλλογό τους από άτομα που θα έχουν πρώτο στόχο το κέρδος. Δεν παραγνωρίζουν ότι η ομάδα βρίσκεται σε δεινή αγωνιστική και οικονομική κατάσταση, ωστόσο δεν πιστεύουν σε Μεσσίες.

Είναι υπέρ της αλλαγής, η οποία όμως θα διασφαλίζει ότι το 100% του συλλόγου θα μείνει στα μέλη του. Πανό στήριξης του Αμβούργου έχουν εμφανιστεί σε όλη την Ευρώπη, ενώ όποιος θέλει να παραγγείλει ένα από την Supporters Direct μπορεί να στείλει ένα mail, βρίσκοντας τη διεύθυνση εδώ! Οι οπαδοί της ομάδας ζητούν την στήριξη και την αλληλεγγύη όλων των κερκίδων, έτσι ώστε ο σύλλογός τους να μείνει στα χέρια τους!

Πηγή: othersidefootball.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags