Μετά το φτωχό 1-0 κοντρα στον Ηλυσιακό, η ΑΕΚ επέστρεψε στις "θριαμβικές" νίκες επικρατώντας 7-1 του ΠΑΟ Κρουσσώνα. Η Ένωση, παρά την κακοκαιρία, κατάφερε να παίξει καλό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και να προσφέρει πολλά γκολ και θέαμα στους φιλάθλους της που ήρθαν στο ΟΑΚΑ αψηφώντας τη βροχή και το κρύο.

Εκπλήξεις από Δέλλα

Το σχήμα με το οποίο θα παρατασσόταν η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ αποτελούσε μυστήριο, δεδομένου ότι ο Τραϊανός Δέλλας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του και στις δοκιμές μπέρδεψε την τράπουλα. Στο ματς με τον κρητικό σύλλογο, ο προπονητής της Ένωσης άφησε εκτός αποστολής τον Μπρουνο Τσιρίλο, προτιμώντας να χρησιμοποιήσει τον Μπρέσεβιτς στην επίθεση. Ο Βούρας πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, Γεωργέας και Πεταυράκης ήταν τα ακραία μπακ, δεξιά και αριστερά αντίθετα, ενώ στόπερ τοποθετήθηκαν ο Ρόβας με τον Σταθάκη. Στα χαφ, ο Κορδέρο ανέλαβε ρόλο κόφτη, έχοντας τον Πλατέλλα και τον Γροντή μπροστά του ως εσωτερικούς μέσους και στην κορυφή του ρόμβου τοποθετήθηκε ο Ανάκογλου. Ντακόλ και Μπρέσεβιτς συμπλήρωναν το 4-4-2 του Δέλλα.

«Θέμη ζεις, για πάντα ΑΕΚτζής»

Η έναρξη του αγώνα καθυστέρησε για μερικά λεπτά στο βροχερό ΟΑΚΑ. Ο λόγος ήταν ότι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του οπαδού της ΑΕΚ, Θέμη Γύπαρη, από την Original Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος έφυγε απ'τη ζωή την προηγούμενη Τρίτη. Τόσο οι παίκτες της Ένωσης όσο και αυτοί του κρητικού συλλόγου κατευθύνθηκαν στο πέταλο της Θύρας 1 και άφησαν λουλούδια με τους οργανωμένους να τραγουδούν εν χορώ «Θέμη ζεις για πάντα ΑΕΚτζής».

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων (όπως ήταν φυσικό λόγω της δυναμικότητάς της). Οι “κιτρινόμαυροι” για μία ακόμη φορά αντιμετώπισαν πρόβλημα ανάπτυξης και εύρεσης χώρων προς την εστία του Καλομοίρη. Οι παίκτες του Δέλλα προσπάθησαν να ξετυλίξουν τις επιθετικές τους προσπάθειες από τον άξονα, επιχειρώντας πολλά σουτ, το πρώτο εκ των οποίων έγινε στο 2' από τον Ντακόλ, με τον Κρητικό γκολκίπερ να πετάγεται στο “γάμα” και να διώχνει σε κόρνερ.

Αστραπές και... Γροντής

Για ένα δεκάλεπτο (μεταξύ 11' και 21)οι κιτρινόμαυροι απείλησαν μέσω στημένων φάσεων, από το 20' και μετά όμως, το ματς απέκτησε καλύτερο ρυθμό, με τους γηπεδούχους να “βγάζουν” περισσότερες οργανωμένες προσπάθειες. Ωστόσο βρήκαν μπροστά τους τον Καλομοίρη, ο οποίος επιδόθηκε σε φοβερές αποκρούσεις (27', 28' Γροντής, 27' Πλατέλλας). Στο 33' όμως η ΑΕΚ κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα των κρητικών. Ύστερα από γύρισμα από δεξιά, ο Μπρέσεβιτς πλάσαρε από κοντά, ο Καλομοίρης απέκρουσε, αλλά ο Γροντής που ακολούθησε τη φάση έκανε το 1-0, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες 'καλές στιγμές στο πρώτο 45λεπτο (12',22' Κουράκης, 37' Ταβλαδωράκης).

Βροχή τα γκολ

Στο δεύτερο μέρος η βροχή που έπεφτε στο ΟΑΚΑ δεν σταμάτησε. Τα πόδια των “κιτρινόμαυρων” όμως λύθηκαν. Και αυτό γιατί με το που ξεκίνησε η ΑΕΚ ευτύχησε να πετύχει δεύτερο γκολ. Στο 46' ο Γροντής σέντραρε από αριστερά, με τον Μπρέσεβιτς να κάνει με προβολή το 2-0. Από εκεί και ύστερα ξεκίνησε ο χορός των τερμάτων που θύμισε το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Άγιο Νικόλαο (που είχε λήξει 5-0). Στο 53' ο Ντακόλ πέτυχε το 3-0 και ένα λεπτό αργότερα ο Μπρέσεβιτς πέτυχε το 4-0 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Χατ τρικ από Μπρέσεβιτς

Ο Κροάτης όμως έδειξε ότι έχε “ξεμπουκώσει” για τα καλά αφού πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ με τη φανέλα της ΑΕΚ! Στο 60' ο Πλατέλλας τον έβγαλε μόνο του με τον Καλομοίρη, ο Μπρέσεβιτς τον πέρασε και μόνο που δεν μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 5-0! Και πάλι όμως η ΑΕΚ ήταν ασταμάτητη! Πέντε λεπτά αργότερα ο Πλατέλλας με φοβερό τρόπο τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα για να κάνει το 6-0 και στο 72' ο 26χρονος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι με τον Καλομοίρη που τον ανέτρεψε να αποβάλλεται! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντακόλ, ο οποίος ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα για το 7-0.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της τιμής με τον Παππά στο 79' ύστερα από φάση διαρκείας να σημειώνει το 7-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Με τη νίκη, η ομάδα του Δικέφαλου αετού διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του 6ου ομίλου της Γ'Εθνικής (με 19 βαθμούς), ενώ ο ΠΑΟΚ παρέμεινε ουραγός (με 5).

ΑΕΚ (Δέλλας): Βούρας, Γεωργέας (68' Αργυρίου), Πεταυράκης, Ρόβας, Σταθάκης, Κορδέρο, Γροντής, Ντακόλ (76' Παυλής), Μπρέσεβιτς (76' Τσεβάς), Ανάκογλου, Πλατέλλας

ΠΑΟ Κρουσσώνας (Σηφάκης): Καλομοίρης (74' Ζερβός), Σκουτέλης, Μασέλης, Μακατουνάκης (64' Αλέκου), Κορδονούρης, Ταβλαδωράκης, Καπετανάκης, Παπαρούνας, Κουράκης, Νύκταρης, Παππάς