Facebook Pixel Aυτή ήταν η αγωνιστική
| 2013-12-10 22:45:00

Aυτή ήταν η αγωνιστική

Aυτή ήταν η αγωνιστική

Η 14η αγωνιστική σημαδεύτηκε από το πολύ όμορφο παιχνίδι που έγινε στην Κρήτη ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον Άρη και την ισοπαλία που απέσπασε ο Απόλλων μέσα στη Τούμπα. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις δεν υπήρξε κάποια μεγάλη έκπληξη.

Εργοτέλης-Άρης

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας ανάμεσα σε Εργοτέλη και Άρη έγινε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς με τις 2 ομάδες να έρχονται ισόπαλες με σκορ 3 – 3. Το παιχνίδι μετά τα πρώτα 20 λεπτά είχε πολύ καλό ρυθμό και οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να πετύχουν τέρμα παίζοντας οργανωμένο ποδόσφαιρο, από την πλευρά του ο Άρης απειλούσε μόνο με στημένες μπάλες ή ατομικές ενέργειες. Το τέλος του ημιχρόνου έληξε με 0 – 0 με τον Εργοτέλη να έχει 2 δοκάρια και γενικά να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Στην επανάληψη μετά το 60 σημειώθηκαν 6 τέρματα, με τους Κρητικούς να προηγούνται 2 – 0 και να θεωρούν πως το παιχνίδι έχει τελειώσει, όμως η είσοδος του Τάτου στον αγωνιστικό χώρο έδωσε πνοή και δημιουργία στην ομάδα του κι έτσι ο Άρης μέσα σε 9 λεπτά έφερε τούμπα το παιχνίδι. Ο Τάτος μπόρεσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία με σουτ, με καλές εκτελέσεις στημένων και γενικά παίζοντας με πρόσωπο προς το αντίπαλο τέρμα και φτιάχνοντας φάσεις για τους συμπαίκτες του. Ο Εργοτέλης παρ’ όλη την ψυχρολουσία κατάφερε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει στο τέλος με τον Μπαντιμπανγκά που έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι.

Λεβαδειακός-Πλατανιάς

Στο παιχνίδι της Λιβαδειάς η τοπική ομάδα εκμεταλλεύτηκε ακόμα μια φορά την έδρα της και έφθασε σε μια σημαντική νίκη εναντίον του Πλατανιά με σκορ 2 – 0. Ο Λεβαδειακός έχει μεγάλη διαφορά από Κυριακή σε Κυριακή παίζοντας εντός και εκτός έδρας, είναι περισσότερο αποτελεσματικός και πιο συγκεντρωμένος παίζοντας στην έδρα του. Ο Πλατανιάς από την πλευρά του έκανε ένα καλό παιχνίδι, δεν πήρε κάτι όμως απ’ αυτό, διότι είχε επιθετικό πρόβλημα τόσο στο εκτελεστικό κομμάτι, όσο και στο κομμάτι της τελικής πάσας.

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης

Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός έκανε μια ακόμα νίκη έχοντας σε πολύ καλή μέρα μόνο το Τσόρι, ο οποίος προσπαθούσε περισσότερο απ’ όλους τους συμπαίκτες του. Οι ερυθρόλευκοι ήταν κακοί για ένα ακόμα παιχνίδι, όμως η διαφορά ποιότητας σε ατομικό επίπεδο που έχουν από τις υπόλοιπες ομάδες – οι δύο αλλαγές Βάις και Ολαϊτάν έδωσαν στην ουσία τη νίκη – τους δίνει προς το παρόν εύκολες νίκες. Ο Αστέρα Τρίπολης ήταν πολύ καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο, είχε κλείσει καλά τους κεντρικούς διαδρόμους με Ν’ Ντο – Μουνάφο – Ουσέρο και ο Ολυμπιακός απειλούσε μόνο με μακρινά σουτ ή στημένες φάσεις. Οι Αρκάδες αν είχαν καλύτερη τελική πάσα θα μπορούσαν στην κόντρα επίθεση να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα στους αντιπάλους τους.

ΠΑΟΚ-Απόλλων

Την Κυριακή ο Απόλλων έκανε το αποτέλεσμα της αγωνιστικής, αφού πήρε ισοπαλία μέσα στη Τούμπα παίζοντας από 40ο λεπτό με 10 παίκτες έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Αλέξανδρο Τζόρβα. Ο Π.Α.Ο.Κ. μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έκανε ένα πολύ εικοσάλεπτο θέλοντας να βάλει ένα γρήγορο γκολ που θα έκανε τον αγώνα ευκολότερο, δε το κατάφερε και έτσι το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες στο 0 – 0 με τους φιλοξενούμενους να μένουν με 10 παίκτες και να κλείνονται ακόμα περισσότερο. Στην επανάληψη ο δικέφαλος εγκαταστάθηκε μόνιμα έξω από την περιοχή του Απόλλωνα, πίεσε, κέρδιζε πολλά στημένα, κινήθηκε κάθετα, αλλά και από το πλάι, παρ’ όλα αυτά δεν μπόρεσε να σκοράρει, αφού ο Τζόρβας δήλωνε παρών σε κάθε επιθετική του δραστηριότητα. Ο Απόλλων αν καταφέρει να χτίσει πάνω στα δύο συνεχόμενες ισοπαλίες που έκανε εναντίον του Παναθηναϊκού και του Π.Α.Ο.Κ. σίγουρα θα δει καλύτερες μέρες.

Ατρόμητος-ΟΦΗ και Ξάνθη-Βέροια

Σε Ξάνθη και Περιστέρι έγιναν περίπου δύο πανομοιότυπα παιχνίδια ανάμεσα σε Scoda εναντίον Βέροιας και Ατρομήτου εναντίον Ό.Φ.Η. αντίστοιχα. Στις δύο αναμετρήσεις οι γηπεδούχοι πήραν πολύ γρήγορα το προβάδισμα, είχαν τον έλεγχο του κέντρου, κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα, απειλούσαν πιο εύκολα την αντίπαλη εστία και κινδύνεψαν ελάχιστα από τους αντιπάλους τους. Βέροια και Ό.Φ.Η. πρέπει να διορθώσουν αρκετά την απόδοση τους στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους αν θέλουν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Πανθρακικός-ΠΑΣ

Στην αναμέτρηση του Πανθρακικού με τα Γιάννινα οι γηπεδούχοι έφθασαν σε μια σημαντική νίκη μέσα από πολύ καλή εμφάνιση. Οι Θρακιώτες είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους, πολύ καλές τελικές πάσες και καλές αμυντικές τοποθετήσεις σε αντίθεση με τον Π.Α.Σ. που έκανε πολλά εύκολα λάθη, έμεινε με 9 παίκτες και έβγαζε ένα εκνευρισμό στο παιχνίδι του.

Καλλονή-Παναθηναϊκός

Στο Ο.Α.Κ.Α. η τυπικά γηπεδούχος Καλλονή υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό σ’ ένα παιχνίδι όπου οι πράσινοι ήταν σαν να έπαιζαν χωρίς αντίπαλο, αφού οι νησιώτες δεν μπήκαν σε κανένα σημείο του αγώνα στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έκαναν αλλαγή συστήματος στην επανάληψη παίζοντας με 3 αμυντικούς και βάζοντας έναν παίκτη ακόμα στον άξονα για να έχουν καλύτερο έλεγχο της μπάλας, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε από αυτό και συνέχισε στον πολύ καλό ρυθμό που είχε, με πολύ τρέξιμο, καλή κυκλοφορία της μπάλας, συνεχή κίνηση και με το δίδυμο Καρέλη – Μπέργκ να δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ. Οι πράσινοι έπιασαν υψηλή απόδοση και πέτυχαν μια πολύ εύκολη νίκη εναντίον μιας ομάδας που έδειξε να μην έχει φρεσκάδα και πάθος.

Παναιτωλικός-Πανιώνιος

Τη Δευτέρα ο Παναιτωλικός αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τον Πανιώνιο. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφεραν όμως να νικήσουν τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου, αφού στη τελική προσπάθεια ήταν πολύ άστοχοι. Ο Παναιτωλικός δείχνει ότι περνάει μια αγωνιστική κοιλιά έχοντας μείνει για αρκετά παιχνίδια μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο Πανιώνιος έπαιξε για να μη χάσει και τα κατάφερε παίζοντας με πάθος και ένταση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Mvp της αγωνιστικής ήταν με μεγάλη διαφορά ο Τζόρβας που έκανε το παιχνίδι της ζωής του δίνοντας ένα πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του. Καλύτερο γκολ της αγωνιστικής ήταν το δεύτερο του Παναθηναϊκού, όπου ο Μπέργκ τελείωσε με απίστευτη λόμπα τη φάση μετά από καταπληκτική κάθετη πάσα του Ζέκα που έκοψε στα δύο την άμυνα της Καλλονής.

Πηγή: overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags