Facebook Pixel «Με γέρασαν 10 χρόνια»
| 2013-12-11 02:03:00

«Με γέρασαν 10 χρόνια»

«Με γέρασαν 10 χρόνια»

Όρεξη για... αστεία είχε ο Μίτσελ μετά το τέλος του ματς με την Άντερλεχτ!

Ο Μίτσελ τόνισε στην συνέντευξη Τύπου για:

To εάν έχει ζήσει πιο έντονο ματς ως παίκτης ή ως προπονητής: Σήμερα έγιναν όλα. Ευτυχώς σχεδόν όλα ήταν καλά για εμάς. Δίχως καμία αμφιβολία αξίζαμε τη νίκη και την πρόκριση. Όμως σίγουρα δεν μας άξιζε να υποφέρουμε τόσο. Σίγουρα άξιζε τον κόπο. Καλοδεχούμενα όλα αυτά εάν είναι να είμαστε στους 16 καλύτερους. Εάν κοιτάξουμε σφαιρικά το τι έχει γίνει σε όλα τα ματς, αυτό που συνέβη ήταν εκείνο που έπρεπε να πάρουμε, δηλαδή η πρόκριση. Εάν οι παίκτες μου είχαν επιλέξει έναν τρόπο για να με κάνουν να γεράσω 10 χρόνια το έχουν καταφέρει.

Τα πέναλτι που εκτελέστηκαν: Ξέραμε πως ο Σαβιόλα θα χτυπούσε το πρώτο. Ο Τσόρι δεν ήταν στο γήπεδο που έχει την ευθύνη για τα πιο πολλά πέναλτι. Ο Βάις είχε σιγουριά και ήθελε να το χτυπήσει οπότε δεν είχαμε λόγο. Είχε αυτοπεποίθηση. Είναι θέμα στιγμής τα πέναλτι. Ο Σαβιόλα και ο Τσόρι είναι πολύ καλοί όμως τα τελευταία πέναλτι που έχει χτυπήσει ο Σαβιόλα δεν ήταν επιτυχή. Καθημερινά στις προπονήσεις κάνουμε πέναλτι. Παρακολουθούμε συνεχώς τους παίκτες. Εάν με ρωτούσατε πριν εάν ο Βάις θα χτυπούσε πέναλτι θα έλεγα όχι. Ήθελε πολύ να το κάνει. Δυστυχώς απέτυχε. Σημασία έχει πως είμαστε στην επόμενη φάση με πέναλτι ή χωρίς.

Το τι έφταιξε και τον... γέρασαν οι παίκτες του: Πιστεύω πως υπήρχε πολύ μεγάλη ένταση γύρω από τον αγώνα. Ήταν για τους παίκτες μία μοναδική ευκαιρία να περάσουν. Το ήξεραν πολύ καιρό. Υπήρχαν πολλές στιγμές που οι παίκτες έδειχναν πως είχαν φόβο και έκαναν λάθος αντί να κάνουν σωστά πράγματα. Πιστεύω πως είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και στο 0-0 και όταν προηγηθήκαμε όμως ότι έγινε απόψε ήταν από εμάς. Από το δικό μας παιχνίδι και στα καλά και στα άσχημα. Εκείνες τις στιγμές δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Είναι οι στιγμές τις οποίες ζουν μόνοι τους οι παίκτες. Είναι λοιπόν αυτήν την στιγμή ανεκτικός με τους παίκτες με τα λάθη γιατί έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε δουλέψει πολύ και έχουμε χρόνο να βελτιωθούμε. Τώρα τα συγχωρέσαμε. Όμως στην επόμενη φάση δεν επιτρέπονται λάθη.

Τις πιο καλές φετινές στιγμές, το εάν νιώθει δικαίωση και τι προτίμηση έχει για την επόμενη φάση: Η στιγμή που θυμάμαι και που κατάλαβα πως έχουμε πολλές πιθανότητες πρόκρισης ήταν μετά το 1-1 στην Λισσαβώνα. Ήταν μία ισοπαλία αλλά μας φάνηκε ως νίκη έτσι όπως εμφανιστήκαμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από πολλά πράγματα που έχουμε πετύχει εδώ από την ημέρα που ήρθαμε εδώ. Έχουμε αλλάξει πολλά. Άλλα φαίνονται άλλα όχι. Θέλω να βάζω μπροστά τους παίκτες. Για εκείνους είναι η πιο μεγάλη δικαίωση. Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό είπα πως είναι ένας μεγάλος σύλλογος στην Ελλάδα αλλά θέλαμε το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Γι' αυτό νιώθω δικαιωμένος. Όσο για τον αντίπαλο που προτιμάει δεν έχω κάτι. Ίσως την Εθνική Κορέας (σ.σ. γέλια)...

Την σύγκριση με τον Βαλβέρδε: Νιώθω πως πάντα θα είμαι πίσω από τον Βαλβέρδε. Πάντα θα είμαι πίσω του. Πάντα είναι σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό. Είναι ένας καταπληκτικός τεχνικός και μία εκπληκτική προσωπικότητα και φυσιογνωμία. Πιστεύω πως όχι. Δεν τον έχω ξεπεράσει. Στην καρδιά των ανθρώπων του Ολυμπιακού ποτέ δεν θα τον ξεπεράσω.

Την αλλαγή του Σαβιόλα: Κριτική κάνετε τώρα (σ.σ. γέλια). Καταρχήν ο Σαβιόλα ήταν κουρασμένος. Ούτε ο Μασάντο έπαιξε άσχημα. Θέλαμε όμως μία αλλαγή. Έτσι το ερμηνεύσαμε από τον πάγκο. Έρπεπε να πάρουμε μία απόφαση για τον Τσόρι. Έκανε ότι του ζητήσαμε ο Τσόρι. Ο Ολαϊτάν έκανε επίσης ένα εκπληκτικό ματς. Προσέφερε πολλά στην ομάδα. Πιστέψαμε πως πιο πολύ εκείνη την στιγμή από επίθεση θέλαμε την αντεπίθεση. Θεωρήσαμε πως ο Τσόρι με τον Ολαϊτάν θα συνεργάζονταν πολύ καλά. Να είστε σίγουροι πως δεν θύμωσα μαζί του για το πέναλτι.

Την αιτία που μετά το 2-1 δεν επεδίωξε να κάνει πιο ήρεμη την ομάδα του και την διαιτησία: Ήμασταν υπερβολικά αγχωμένοι και απαιτητικοί. Οι οδηγίες ήταν για πιο μεγάλες και οργανωμένες επιθέσεις και όχι με αυτόν τον τρόπο. Δεν το καταφέρναμε γιατί υπήρχε πολύ μεγάλη ένταση. Για τις αποφάσεις του διαιτητή ποτέ δεν μπαίνω στην διαδικασία να σχολιάσω. Εάν μπορώ να πω κάτι ήταν πως και τα 3 πέναλτι ήταν πέναλτι. Μπορεί να φαίνεται υπερβολή πως η Άντερλεχτ τελείωσε τον αγώνα με 8 παίκτες αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία μας και την πρόκρισή μας, που ήταν δίκαιη.

Το εάν θεωρεί πως ρίσκαρε και τις δυνατότητες της ομάδας: Όταν παίρνω αποφάσεις δεν τις παίρνω με βάση το ρίσκο αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες της ομάδας και το τι πρέπει να γίνει. Δεν λειτουργώ με ρίσκο ή συντηρητικά αλλά σύμφωνα με το τι ζητάμε. Είναι σαφές και ξεκάθαρο πως έχουμε την προσδοκία και την φιλοδοξία να προχωρήσουμε. Πρέπει να το απολαύσουμε το σημερινό. Ο καλύτερος τρόπος να το απολαύσεις είναι να συνεχίσεις να κερδίσεις. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε.

Το εάν θα κάνει τραπέζι σε όλη την ομάδα εκτός από τον Ρομπέρτο: Τώρα θα με κεράσουν όλοι από ένα βάλιουμ (σ.σ γέλια)! Όλοι θα βάλουν από 10 ευρώ. Δεν πιστεύω πως θα μπορώ να κοιμηθώ τα επόμενα βράδια. Δεν είμαι καλή συντροφιά γιατί θα κινούμαι πολύ. Θα τους κεράσω όλους και θα τους ευχαριστήσω όλους.

Το κατά πόσον θα ζητήσει μεταγραφικό δώρο ενόψει του Γενάρη: Δεν συνηθίζω να ζητάω. Μου έχουν δοθεί πάρα πολλά. Ο πρόεδρος ξέρει τι ομάδα έχει. Ξέρει τι πρέπει να κάνει και τι να βελτιώσει. Εγώ δεν θα ζητήσω τίποτα. Μετά το τέλος του παιχνιδιού με ρώτησε εάν θέλω τον Μέσι ή τον Ρονάλντο αλλά επειδή είχε ένταση το παιχνίδι. Είμαι σίγουρος πως αύριο το πρωί θα με πάρει να μου πει πως έκανε πλάκα...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags