Ομως, όχι μόνο το ξέρει, αλλά και δεν έχει πρόβλημα να το παραδεχτει δημόσια, όπως έκανε δηλαδή μετά την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ (παρεμπιπτόντως, κάτι που δεν κατάφερε ο συμπατριώτης του τεχνικός).

Αυτό βέβαια σ' εμένα δείχνει πως εκτός από... ατσαλάκωτος είναι κι ένας ακομπλεξάριστος τύπος, λιγότερο ανασφαλής και πιο χαρισματικός επικοινωνιακά από τον Ερνέστο, με συνολικά μεγαλύτερη προσωπικότητα. Κάτι που φυσικά γνωρίζουν καλύτερα στην πατρίδα τους, γι' αυτό και περασμένες μία της Τρίτης αρχίσε να δίνει κατα σειρά συνεντεύξεις σε 3 ισπανικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τους Cadena Cope, Cadena Ser & Onda Cero.

«Οι δημοσιογράφοι έχουν πάντα δίκιο και το κατάλαβα όταν έφυγα απο τα ψηλά και κατέβηκα κάτω στον πάγκο» είχε δηλώσει ο Μίτσελ όταν παράτησε μια πετυχημένη 6ετή καριέρα τηλεσχολιαστή για να γίνει προπονητής. Και πώς τα έφερε η μοίρα, στην ομάδα που πήρε πρωτάθλημα ο πρώτος Ισπανός προπονητής εκτός συνόρων (Σεγκούρα), στην ίδια ομάδα (Ολυμπιακός) έζησε την κορυφαία στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας του ο Μίτσελ.

Τώρα πλέον ο Ολυμπιακός έχει έναν προπονητή ο οποίος δεν αντιμετωπίζεται μόνο ως ένας τεράστιος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και σαν «Μίστερ Χόλιγουντ» (τον αποκαλούσαν έτσι λόγω style και class, αφoύ παραπέμπει σε σταρ), αλλά που με το... σπαθί του κέρδισε τον σεβασμό και την εκτίμηση της ομάδας, του προέδρου, των οπαδών της αλλά και των ΜΜΕ.

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

Τα κέρδη του Ολυμπιακού από τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του δεν θα περιοριστούν στα μίνιμουμ 28 εκατ. ευρώ, αφού είναι πολλά και... πολυεπίπεδα. Μετά από 4 χρόνια -για 1η φορά επί Μαρινάκη- επέστρεψε στις κορυφαίες «16». Για 7η φορά στη 10ετία θα συνεχίσει στην Ευρώπη και την άνοιξη, κάτι που τον αναγορεύει σε πρεσβευτή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και για 1η φορά έχει καταφέρει να αναδείξει και να απογειώσει την τιμή Ελλήνων ποδοσφαιριστών του όπως οι Μήτρογλου-Μανωλάς-Σιόβας-Σάμαρης, στους οποίους πίστεψε και επέμενε ο Μίτσελ!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΙΤΣΕΛ

Το καλοκαίρι έγιναν 18 μεταγραφές, οι περισσότερες χωρίς πείρα Τσ. Λιγκ. Το όραμα Μαρινάκη, που κλήθηκε να υπηρετήσει ο Μίτσελ, ήταν η δημιουργία μιας φιλόδοξης ομάδας που τον Δεκέμβριο θα ήταν στους «16» & την επόμενη 2ετία θα έκανε μία σεζον υπέρβασης. Ο Ισπανός που αμφισβητήθηκε σχεδόν απ' όλους στο ξεκίνημα λόγω προβληματικών εμφανίσεων και πειραματισμών δεν έψαξε για άλλοθι και δεν έκανε πίσω (με ό,τι... αντίτιμο θα είχε) από την επιθετική φιλοσοφία του. Μέσα σε 4 μήνες, έχοντας και άστρο και... άγιο (Ρομπέρτο, για τον οποίον επέμενε να αποκτηθεί), ο Μίτσελ πέτυχε τον στόχο, ενώ διαθέτει πλέον ομάδα με χαρακτήρα, αναγνωρίσιμη συνταγή επιτυχίας, διαφορετικούς ηγέτες και κυρίως σαφέστατο επιθετικό προσανατολισμό (10 γκολ, 5 διαφορετικοί σκόρερ, 2 χαμένα πέναλτι). Επίσης, με πολύ μέλλον που μπορεί να δυναμώσει κι άλλο ώστε να εξελιχθεί περισσότερο.

ΔΙΚΑΙΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ μπορεί να μη... σκίζει τακτικά ή με τους αυτοματισμούς στο παιχνίδι του, αλλά τουλάχιστον παίζει το ποδόσφαιρο που θέλει ο προπονητής του. Συγχρόνως, ο Ισπανός αποδεικνύεται καλός ψυχολόγος και ιδανικός διαχειριστής του έμψυχου υλικού, ενώ είναι και δίκαιος. Σταρ τύπου Σαβιόλα, Τσόρι αλλά και Μήτρογλου δεν γκρινιάζουν επειδή κάθονται στον πάγκο, ακόμη κι αν στο προηγούμενο ματς ήταν απο τους κορυφαίους. Σχεδόν όλοι καταλαβαίνουν την ανάγκη της «θυσίας» και η ομάδα αποτελεί παράδειγμα επαγγελματικής συμπεριφοράς στα αποδυτήρια. Ακόμη και παίκτες που φαίνονταν πως θα τους... έχανε τους κέρδισε, είναι πλέον αναντικατάστατοι και από τους καλύτερους (Χολέμπας, Μανωλάς, Φουστέρ).

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

Τα... τρελά που συνέβησαν στο Ολυμπιακός - Αντερλεχτ υποχρέωσαν ακόμη και τους συμπατριώτες του Μίτσελ να ασχοληθούν. Ετσι, προέκυψαν τα εξής απίστευτα στατιστικά: σε 2.380 ματς του Τσάμπιονς Λιγκ για 1η φορά σφυρίχτηκαν 3 πέναλτι και βγήκαν 3 κόκκινες κάρτες! Επίσης, οι Ισπανοί ανακάλυψαν με... δέος οτι αυτό το «γεγονός» δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβισιόν. Δηλαδή, σε 22.928 παιχνίδια δεν εντοπίστηκε κανένα με 3 πέναλτι + 3 αποβολές. Το εκπληκτικό είναι πως ψάχνουν παγκοσμίως να βρουν αν συνέβη αλλού και πότε, κυρίως δε και οι 6 αποφάσεις να είναι υπέρ της ίδιας ομάδας.

Πηγή: Goal