Facebook Pixel Ανάλυση Τσάρλυ: Ο Παράσχος έκανε ματ στον Αναστασίου
| 2013-12-15 16:20:00

Ανάλυση Τσάρλυ: Ο Παράσχος έκανε ματ στον Αναστασίου

Ανάλυση Τσάρλυ: Ο Παράσχος έκανε ματ στον Αναστασίου

Ο Τσάρλυ, μετά την ήττα του ΠΑΟ από τον Ατρόμητο, γράφει πως το «τριφύλλι» πλήρωσε πως υπερεκτιμήθηκε η εμφάνιση με την Καλλονή τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τον ίδιο τον προπονητή του.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε πως υπερεκτιμήθηκε η εμφάνιση με την Καλλονή τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τον ίδιο τον προπονητή του. Τα 4 γκολ δεν μπήκαν γιατί έμαθε ο Αμπεΐντ μπάλα ούτε επειδή ο Καρέλης έχει την ποιότητα που να του επιτρέπει να ανοίγει άμυνες, αλλά γιατί τα δύο στόπερ της Καλλονής άφηναν αδικαιολόγητες αποστάσεις μεταξύ τους και η ομάδα του Ματζουράκη δεν ήταν ανταγωνιστική στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο Αναστασίου κατέβασε την ίδια ενδεκάδα με τον Αμπεΐντ στον εντελώς αταίριαστο για τα προσόντα του ρόλο του δημιουργού. Παρότι και στο πρώτο ημίχρονο οι γραμμές του Παναθηναϊκού ήταν αποκομμένες μεταξύ τους, μπορούσε να γίνεται απειλητικός χάρη στην ικανότητα του Μπεργκ να βγαίνει μπροστά από τα στόπερ, να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του και να δημιουργεί για τον εαυτό του φάσεις, όπως στο γυριστό α λα Βαζέχα που έπιασε στο 39ο λεπτό. Εκμεταλλεύτηκε άριστα και την... έξοδο του Μεσολογγίου του Τζενάμο και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά στο ημίχρονο.

Ο χαζός τρόπος που έφερε την αποχώρηση του Μπεργκ και οι αλλαγές του Παράσχου άλλαξαν την εικόνα στην επανάληψη. Ο Ατρόμητος ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-2-3-1 με τον Ούμπιντες πίσω από τον Παπαδόπουλο και τον Καραμάνο δεξιά. Στην ανάπαυλα αντικατέστησε τον αρνητικό Δημούτσο και επειδή ήθελε να ανεβάζει τον Ιγκλέσιας και να πάει στα δεξιά τον Ούμπιντες πέρασε μέσα τον Γκαρσία. Αλλαξε το σύστημα, γέμισε την περιοχή του Παναθηναϊκού και απελευθέρωσε τον Ούμπιντες. Και πήρε δύο ασίστ από τον Αργεντινό και δύο γκολ από τον Ιγκλέσιας.

Ο Παράσχος έκανε ματ στον Αναστασίου, αλλά η αλήθεια είναι πως εκμεταλλεύτηκε πως στη διάθεσή του στη θέση του δημιουργού έχει τον Ούμπιντες και ο συνάδελφός του τον Αμπεΐντ και στη θέση 6 τον Ιγκλέσιας και ο Αναστασίου τον Μέντες. Βέβαια οι δημοσιογράφοι μπορεί εύκολα να κοροϊδεύονται από ένα 4-0, ο ίδιος όμως είναι προπονητής και πρέπει να αντιλαμβάνεται πως με τον Αμπεΐντ δεν μπορείς να παίξεις τον ρόμβο και να δημιουργήσεις απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Οταν αντικαταστάθηκε τουλάχιστον μπόρεσαν οι παίκτες του να ασκήσουν πίεση.

Ο Ατρόμητος είναι μια καλά δουλεμένη ομάδα, μακράν η πιο σταθερή του πρωταθλήματος μετά τον Ολυμπιακό, που έπρεπε να σφραγίσει την καλή της εικόνα με μία μεγάλη νίκη. Στη Λεωφόρο αναδείχτηκε η ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών, το καλό σύνολο που έχει δημιουργηθεί από τη δουλειά που γίνεται και η νίκη ήρθε με βοήθεια από το άριστο κοουτσάρισμα του Παράσχου. Σειρά έχει την Τετάρτη ο ΠΑΟΚ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags