Facebook Pixel Η επιστολή Έλληνα φοιτητή που έγραψε ιστορία!
| 2013-12-30 09:00:00

Η επιστολή Έλληνα φοιτητή που έγραψε ιστορία!

Η επιστολή Έλληνα φοιτητή που έγραψε ιστορία!

"Σκυλίσια Μέρα" με τη μεγάλη κίνηση ενός Έλληνα φοιτητή, που μπορεί να έγινε πριν 120 χρόνια, αλλά περνάει ακόμα πολύ δυνατά μηνύματα. Τι ακριβώς συνέβη το μακρινό 1894;

Ήταν 30 Δεκεμβρίου 1894. Σαν σήμερα, δηλαδή. Τότε έγινε μια μεγάλη κίνηση από έναν Έλληνα που ήθελε όσο τίποτα άλλο να αναβιώσουν στον τόπο μας οι Oλυμπιακοί Aγώνες.

Ο Δημήτριος Βικέλας έλαβε σαν σήμερα μια επιστολή που έμελλε να μείνει στην ιστορία. Έλληνας φοιτητής με προσωπικό του γράμμα προς τον Βικέλα δήλωνε τον ενθουσιασμό του για την αναβίωση των αγώνων στην Αθήνα.

Ο φοιτητής, μάλιστα, δεσμευόταν στην επιστολή του να συνεισφέρει 10 δρχ. κάθε μήνα από το υστέρημά του από την 1η Ιανουαρίου του 1895 μέχρι τον Ιούνιο του 1896 προκειμένου να συμβάλλει κι αυτός στον κοινό στόχο.

Όπως είναι γνωστό ο Δημήτριος Βικέλας έλαβε μέρος στο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο των Παρισίων το 1894, επειδή ήταν ήδη γνωστός Έλληνας λογοτέχνης στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με ισχυρές διασυνδέσεις. Η ιδέα του Βαρόνου Πιέρ ντε Κουμπερτέν για τον Ολυμπισμό και την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας στην σύγχρονη εποχή βρήκε σάρκα και οστά στο Συνέδριο, στο οποίο ιδρύθηκε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, με πρώτο της πρόεδρο τον Βικέλα.

Έτσι, το 1896 διεξήχθησαν στην Αθήνα οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Κι ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο απευθύνθηκε στον Βικέλα ο Έλληνας φοιτητής με την αξιοθαύμαστη προσφορά του, αφού για τα δεδομένα της εποχής οι 10 δρχ. δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags