Facebook Pixel Οι …παλιοί γνώριμοι
| 2011-04-10 10:18:00

Οι …παλιοί γνώριμοι

Οι …παλιοί γνώριμοι

Ποιοι ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί τόσο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όσο και με αυτήν του Ηρακλή;
 

Αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα διαπιστώσει ότι οι ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί τόσο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όσο και με αυτήν του Ηρακλή δεν είναι λίγοι. Μια ματιά στα σημερινά ρόστερ των δύο ομάδων να ρίξουμε, αρκεί για να συνειδητοποιήσουμε πόσο συχνή είναι η… διαδρομή Τούμπα – Καυτανζόγλειο και αντίστροφα.

Εκτός από τον Τάσο Κατσαμπή, που έχει φορέσει, μάλιστα, και το περιβραχιόνιο των δύο συλλόγων, στο δυναμικό των "κυανόλευκων" βρίσκονται αυτή τη στιγμή ακόμη τρεις ποδοσφαιριστές, που αγωνίστηκαν στο παρελθόν με τα χρώματα του "Δικεφάλου". Ο λόγος για τους Στέλιο Ηλιάδη, Νίκο Αραμπατζή και Πέτρο Κανακούδη. "Ασπρόμαυρο" παρελθόν έχει, επίσης, ο τεχνικός του "Γηραιού", Γιώργος Παράσχος, που έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής.

Και στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, βεβαίως, υπάρχουν δύο παίκτες που παλιότερα αγωνίστηκαν με τα χρώματα του Ηρακλή. Ο λόγος για τους Μίροσλαβ Σνάουτσνερ και Κώστα Χαλκιά.

"Πλούσιο" παρελθόν

Και παλιότερα, όμως, υπήρξαν αρκετοί «διπλοί πράκτορες». Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιώργος Σκαρτάδος, που έπειτα από μία επιτυχημένη παρουσία στην Τούμπα, είχε ένα σύντομο πέρασμα και από το Καυτανζόγλειο. Την ίδια διαδρομή ακολούθησαν και οι συμπαίκτες του, Στέφανος Μπορμπόκης και Κώστας Λαγωνίδης, ενώ τη φανέλα και των δύο συλλόγων φόρεσαν αρκετοί ακόμη ποδοσφαιριστές, όπως οι Μιχάλης Μπέλης, Θανάσης Δημόπουλος, Γιάννης Γκιτσιούδης, Νίκος Αργυρίου, Χρήστος Βελλής κ.α.

Η λίστα είναι αρκετά μεγάλη και θα… κουράσουμε αν αναφέρουμε όλους όσους περιλαμβάνονται σε αυτήν. Θα πρέπει να τονίσουμε, ωστόσο, ότι σε αυτήν βρίσκονται και αρκετοί ξένοι, όπως οι Ντάνι Φερνάντες, Μάρτιν Μίετσελ και Εμπενίζερ Χάγκαν.

Οι σημερινοί "γνώριμοι" με αριθμούς

Κώστας Χαλκιάς

Αγωνίστηκε στον Ηρακλή τις σεζόν 2001-02 και 2002-03, πριν μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό. Συνολικά, έπαιξε σε 50 αγώνες πρωταθλήματος, 14 Κυπέλλου και 2 του Κυπέλλου UEFA.

Στο δυναμικό του ΠΑΟΚ εντάχθηκε το καλοκαίρι του 2008. Μέχρι στιγμής, έχει καθίσει κάτω από τα δοκάρια σε 79 αγώνες πρωταθλήματος, 9 Κυπέλλου και 7 του Europa League.

Μίροσλαβ Σνάουτσνερ

Ο Ηρακλής τον έφερε στην Ελλάδα το 2003. Με τον Ηρακλή έπαιξε σε 95 αγώνες πρωταθλήματος, 14 Κυπέλλου και δύο ευρωπαϊκούς.

Στον "Δικέφαλο" μεταπήδησε τη σεζόν 2007-08 και μέχρι σήμερα μετράει 78 αγώνες στη Superleague, 10 στο Κύπελλο και 11 στην Ευρώπη.

Τάσος Κατσαμπής

Όχι μόνο αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, αλλά πανηγύρισε και την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2001, όντας μάλιστα ο αρχηγός της ομάδας που θριάμβευσε επί του Ολυμπιακού με 4-2. Από τη σεζόν 1998-99 μέχρι την περίοδο 2001-02, αγωνίστηκε σε 106 αγώνες πρωταθλήματος, 27 Κυπέλλου και 13 ευρωπαϊκούς, σημειώνοντας και 11 γκολ.

Το 2002 εντάχθηκε στο δυναμικό του Ηρακλή. Έχει 212 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 24 στο Κύπελλο και 2 στην Ευρώπη, ενώ έχει σκοράρει επίσης 11 φορές.

Στέλιος Ηλιάδης

Πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, πριν μετακομίσει στην Τούμπα το 2005. Στις τέσσερις χρονιές του στον ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε σε 66 ματς πρωταθλήματος, 7 Κυπέλλου και 4 ευρωπαϊκά, ενώ σημείωσε και 3 γκολ.

Στον Ηρακλή μεταγράφηκε το 2009 και μέχρι τώρα έχει 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 3 στο Κύπελλο και 2 γκολ.

Νίκος Αραμπατζής

Άφησε τον Πανσερραϊκό για τον ΠΑΟΚ στα μισά της σεζόν 2005-06 και φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα μέχρι το καλοκαίρι του 2010. Έπαιξε σε 69 αγώνες πρωταθλήματος και 10 Κυπέλλου, ενώ σημείωσε 4 γκολ. Ένας τραυματισμός τον άφησε πίσω και δεν του επέτρεψε να έχει την εξέλιξη που όλοι οι φίλοι της ομάδας περίμενα.

Άλλαξε… γειτονιά το περασμένο καλοκαίρι και έχει αγωνιστεί ήδη σε 25 αγώνες πρωταθλήματος και 3 Κυπέλλου.

Πέτρος Κανακούδης

Ανήκε στο δυναμικό του ΠΑΟΚ στο διάστημα 2001-03 και στο δεύτερο μισό της σεζόν 2004-05, αλλά ουδέποτε κατάφερε να δείξει την αξία του. Η ιστορία κατέγραψε μόλις δύο συμμετοχές, μία στο Κύπελλο και μία στο πρωτάθλημα.

Πηγή: olapaok.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags