Facebook Pixel Στο τέλος είδε... Φώτα και μπήκε!
| 2014-01-05 22:21:00

Στο τέλος είδε... Φώτα και μπήκε!

 Στο τέλος είδε... Φώτα και μπήκε!

Με επική ανατροπή, σκοράροντας στο 87` και στο 90+1` με "Κατσούρ" και Λίνο, ο ΠΑΟΚ πήρε μια ανέλπιστη νίκη κόντρα στην Ξάνθη με 2-1! Πολύ καλοί οι ακρίτες στο πρώτο μέρος, δοκάρι ο Βούκιτς στο 0-0!

Το σχήμα Κατσικάς-Τζαβέλλας στην άμυνα καταδίκασε σε μια τραγική αμυντική εμφάνιση τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μισάωρο, που δέχτηκε γκολ από τον Μάνταλο, ενώ δυο λεπτά πριν ο Βούκιτς είχε δοκάρι! Ο ΠΑΟΚ τα έπαιξε όλα για όλα από το 60` και μετά με Κλάους, Σάλπι, Λίνο (χρυσή αλλαγή) να παίρνουν τα ηνία και δικαιώθηκε! Ο Κατσουράνης στο 87` έκανε το 1-1, ενώ ο Λίνο στο 90+1` με σουτ από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-1! Η Ξάνθη αδίκησε το εαυτό της, αφού θα μπορούσε ακόμα και τη νίκη, αλλά στο τέλος κατέρρευσε αδικαιολόγητα, χάνοντας την ευκαιρία.

Super Ξάνθη!

Με την τριάδα Τριάδη, Μάνταλου και Σολτάνι να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα του ΠΑΟΚ, η Ξάνθη έκανε ένα πολύ καλό πρώτο 25λεπτο και δίκαια προηγήθηκε 1-0, σε ένα πολύ όμορφο ματς. Ο Γλύκος μόλις στο 9` έκανε φοβερή απόκρουση στην κεφαλιά του Βασιλακάκη, για να απαντήσει μόλις στο 11` ο Δικέφαλος με το δοκάρι του Βούκιτς! Στο 13` όμως ο Μάνταλος πέρασε σαν σταματημένο τον Κατσικά, ντρίπλαρε και τον Τζαβέλλα και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0!

Ο Σολτάνι δυο φορές (18` και 26`) απέτυχε να κάνει το 2-0, με τον Γλύκο να τον σταματάει εντυπωσιακά τη δεύτερη φορά και ο Στέφενς βλέποντας τα χάλια της άμυνας του, έβγαλε τον Κατσικά, έβαλε τον Τζιόλη και ο "Κατσούρ" γύρισε σέντερ μπακ. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να φτάσει στο 1-1 με τον Σαλπιγγίδη στο 34` να μην μπορεί δυο φορές στην ίδια φάση να νικήσει τον Τσέμα, ενώ στο 43` ήταν ο Λούκας που από κοντά σούταρε πάνω στον Ισπανό γκολκίπερ που κράτησε το 1-0!

Βρήκε τα... Φώτα του!

Σε πιο χαμηλούς ρυθμούς κινήθηκε το β` μέρος, με την Ξάνθη να δίνει χώρο στον ΠΑΟΚ που προσπαθούσε να βρει διαδρόμους, κυρίως από τα πλάγια. Ο Δικέφαλος κέρδιζε μέτρα, αλλά ο Τριάδης στο 58` λίγο έλλειψε να κάνει το 2-0. Ο Στέφενς πέρασε και τον Κλάους αντί του Στοχ, με τον 25χρονο φορ να πηγαίνει στην κορυφή, με Σάλπι δεξιά, Λούκας αριστερά και τον Βούκιτς από πίσω του. Μέσα σ` όλα είχαμε και αψιμαχίες που ξεκίνησαν από τους Τζαβέλλα και Μπέρτο, με τον Γιάχο να μοιράζει κίτρινες και γενικώς υπήρχαν νεύρα...

Ο Ολλανδός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Λίνο, ψάχνοντας το γκολ, και δικαιώθηκε! Ο Βραζιλιάνος στο 87` έκανε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Κατσούρ που την έστειλε στα δίχτυα, ενώ στις καθυστερήσεις ο 36χρονος μπακ κέρδισε τις κόντρες και με δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 1-2!

ΣΚΟΡΕΡΣ: 13' Μάνταλος - 87' Κατσουράνης, 90'+1' Λίνο

ΔΟΚΑΡΙΑ: 11' Βούκιτς, 34' Σαλπιγγίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 36' Ντε Γκούζμαν, 40' Μπαξεβανίδης, 69' Μπέρτος - 37' Κίτσιου, 69' Βούκιτς, 69' Τζαβέλλας, 72' Λάζαρ

ΞΑΝΘΗ: Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Παϊτο (60' Μπέρτος), Γούτας, Βάλλας, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Τριάδης (90'+3' Ράνος), Σολτάνι, Μάνταλος (80' Κάλβο), Σολάρι.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος (75' Λίνο), Τζαβέλλας, Κατσικάς (32' Τζιόλης), Λάζαρ, Κατσουράνης, Λούκας, Στοχ (62' Αθανασιάδης), Βούκιτς, Σαλπιγγίδης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags