Facebook Pixel Dr. Jekyll-Mr. Hyde και μπαλάρα 45 λεπτών
| 2014-01-18 21:58:00

Dr. Jekyll-Mr. Hyde και μπαλάρα 45 λεπτών

Dr. Jekyll-Mr. Hyde και μπαλάρα 45 λεπτών

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για τον εξαιρετικό Λεβαδειακό που έφυγε πάντως και…ευτυχισμένος από το Καραϊσκάκη με δύο γκολ στην πλάτη, για τα σαφή μηνύματα του Μίτσελ και τους σαματάδες του Καραγεωργίου που μόνο όταν βλέπει «κόκκινο» βγάζει σπυριά!

«Καθαρή» την έβγαλε ο… σεσημασμένος φασαριόζος των πάγκων. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Νίκος Καραγεωργίου, με τον «ογκώδη φάκελο πλημμελημάτων» για τις… αταξίες του δίπλα από την επανορθωτική γραμμή των αγωνιστικών χώρων, απόρροια των οποίων είναι τα ρεκόρ αποβολών που αριθμεί η προπονητική ιστορία του, θα πρέπει να νιώθει ευχαριστημένος που έφυγε από το Καραϊσκάκη με μόλις δύο γκολ στην πλάτη, παρά την «πλημμύρα» και την «κατηφόρα» του 2ου ημιχρόνου.

Προς γενική κατάπληξη όμως, προτίμησε να δώσει ακόμα ένα show αντιπαλότητας προς τον Ολυμπιακό μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Σε έξαλλη κατάσταση έφτασε μέχρι τη γραμμή του πλαγίου, συγκρατήθηκε ουσιαστικά για να μην μπουκάρει στο γήπεδο και «τα έχωνε» ακατάσχετα εναντίον πρώτου και τέταρτου διαιτητή. Κι ας όψεται που τόσο ο Μαντάκης όσο και ο Μήτσιος διατήρησαν οι άνθρωποι την ψυχραιμία τους, γιατί ο κ. Καραγεωργίου θα είχε τώρα συμπεριλάβει στο «βιβλίο συμβάντων» της δράσης του στους αγωνιστικούς χώρους ακόμα μία αποβολή. Και ποιος τον άκουγε μετά κιόλας με το σαματά του στη συνέντευξη Τύπου!

Αιτία για τους τσαμπουκάδες του προπονητή του Λεβαδειακού στον επίλογο της σαββατιάτικης αναμέτρησης, η 100% δίκαιη και σωστή δεύτερη κίτρινη που αντίκρισε ο Βαγγέλης Μάντζιος πηγαίνοντας «κοκκινισμένος» στα αποδυτήρια λίγο πριν το φινάλε του παιχνιδιού.
Η προφανής αφορμή του «εμπρησμού» της ψυχοσύνθεσης του Καβαλιώτη τεχνικού σχετίζεται με το «απαγορευτικό συμμετοχής» του Έλληνα επιθετικού στα αμέσως προσεχή παιχνίδια των Βοιωτών, οι οποίοι καίγονται για βαθμούς με την τροπή που έχει πάρει η μάχη σωτηρίας στην ουρά του πίνακα.
Ο κορυφαίος επιθετικός και μία από τις εμπειρότερες μονάδες της ομάδας της Λιβαδειάς θα λείψει με πάσα βεβαιότητα από το προσεχές παιχνίδι με τον Άρη κι αυτό σαφώς και είναι ζήτημα για τον τεχνικό του.

Ο απόλυτα αξιοσέβαστος τεχνικός - εξαιρουμένου του ιδιότροπου και εκρηκτικού χαρακτήρα του – αντί να κοιτάζει όμως τους ψυχολογικούς πόντους που πήρε ο Λεβαδειακός για την τιτάνια προσπάθεια που τον περιμένει για να μη μπλεχτεί σε σοβαρές περιπέτειες παραμονής στην κατηγορία, μέσα από ένα προγραμματικά χαμένο ματς με τον Ολυμπιακό, δεν συγκράτησε τα νεύρα του.
Και η ιδιαίτερη μνεία στη στάση και τη συμπεριφορά του γίνεται γιατί ο καθένας έχει τη δική του, προσωπική διαδρομή και ιστορία σ’ αυτό τον τόπο και σ’ αυτό το άθλημα.

Άραγε θυμάται ποτέ κανείς τον κ. Καραγεωργίου – παλιό ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού… - να βγαίνει από τα ρούχα του, είτε κατά τη μακρά θητεία του στον Εργοτέλη, τη διπλή στην Ξάνθη, τον Παναιτωλικό και, φυσικά όταν βρισκόταν στον ΠΑΟΚ, σε πολλές περιπτώσεις που δεν σχετίζονταν άμεσα ή έμμεσα με τον Ολυμπιακό;
Ή και για να είμαι ακριβέστερος, να τα έχει βάλει όλα μπουρλότο – ειδικά για ψύλλου πήδημα – όταν έπαιξε με αντιπάλους παλιές αγάπες του; Όχι φυσικά. Ουδέποτε! Κόντρα στο κόκκινο γίνεται… κόκκινο πανί.

Ακτινοβόλοι αυτοματισμοί

Σε ότι αφορά την επιστροφή των «ερυθρολεύκων» στις νίκες ύστερα από τη σύντομη «στάση Περιστερίου» και τη διατήρηση του απόλυτου των νικών τους στο απόρθητο κάστρο τους, υπάρχει η εξής αντίφαση:
Από τη μία η πολύ καλή εμφάνιση του Λεβαδειακού και οι δυσκολίες που προέβαλλε για ένα ημίχρονο μέσα από μια άκρως ικανοποιητική εικόνα συγκριτικά με ένα κάρο άλλες ομάδες που έχουν περάσει φέτος από το Φάληρο και γονάτισαν και μόνο απέναντι στην υψηλή ποιότητα και την αγωνιστική διαφορά τους από την ανωτερότητα των πρωταθλητών.
Τη στιγμή όμως που οι Λιβαδειώτες κέρδισαν την πλοκή εγκωμίου για την προβολή ενός πράγματι ανταγωνιστικού χαρακτήρα, έστω για 45 λεπτά και για την ήττα τους με… μόλις 2-0 – ασυνήθιστα χαμηλό σκορ για την θυελλώδη παραγωγικότητα που διακρίνει φέτος τους «ερυθρόλευκους» -, ο Ολυμπιακός ικανοποίησε από την άλλη, συνολικά, τους οπαδούς του.
Αφού έστω και για το δεύτερο 45άλεπτο έπαιξε καλή μπάλα, με κύριο στοιχείο τους αυτοματισμούς που έβγαλε, τις ταχείες και πλουραλιστικές επιθετικές επιλογές του και, φυσικά, τις 15 τελικές προσπάθειες (είχε μόλις 5 στο πρώτο μέρος) εκ των οποίων σχεδόν οι μισές ήταν για γκολ (π.χ. 57’ Σαβιόλα, 67’ Φουστέρ, 76’ Ολαϊτάν) τα οποία αν είχαν σημειωθεί θα μιλούσαμε τώρα για τη γνωστή ταρίφα των «4άμπαλων» και «5άμπαλων».

Το φρεσκάρισμα της ομάδας με διπλή αλλαγή (Ολαϊτάν, Φουστέρ) στην έναρξη του β’ ημιχρόνου – χάρη στην κλασική πια τόλμη του Μίτσελ να δοκιμάζει πολύ γρήγορα το «φρέσκο αίμα» στα ματς όταν διακρίνει επιθετική νωχελικότητα και δυσκολία στα πατήματα στην αντίπαλη περιοχή – απέφερε λυτρωτικά αποτελέσματα.
Ο Ολαϊτάν ήταν ο θεμελιώδης λίθος στην επιθετικό χείμαρρο που ακολούθησε μετά την ανάπαυλα, ο Φουστέρ ήταν ο άξιος συμπαραστάτης του Αφρικανού, ενώ κι ο Τσόρι που μπήκε αργότερα, επίσης βοήθησε σημαντικά, βάζοντας την υπογραφή του άλλωστε στο 2-0 όταν βρήκε τον σκόρερ Χολέβα στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού, με μια μαεστρική ασίστ λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου.
Στην τριάδα των παικτών που ήρθαν από τον πάγκο θα προσθέσω και το μεστό παιχνίδι, την πολύ ουσιώδη συμμετοχή του Σαβιόλα στο ανέβασμα του Ολυμπιακού μετά την κατσάδα Μίτσελ του ημιχρόνου.

Οι «χρησμοί» του Μίτσελ

Ο Ισπανός τεχνικός με τις δηλώσεις του στον απόηχο του αγώνα έστειλε δύο ξεκάθαρα μηνύματα:

* Ότι τα «καψώνια» σαν αυτό της Πέμπτης, με τη διπλή, απροειδοποίητη προπόνηση στο Ρέντη, όχι μόνο θα εξακολουθήσουν, θα ενταθούν κιόλας, με «θύματα» πια, οποιονδήποτε (ανεξαρτήτως ονόματος) ποδοσφαιριστή συνεχίζει να μένει απαθής και χαλαρός στην προσπάθεια του προπονητή να διατηρήσει την ομάδα σε υψηλούς ρυθμούς με φόντο, στο βάθος, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ότι θα εξακολουθήσουν, μαζί με τη διοίκηση, να χτενίζουν την αγορά για την εξεύρεση πρόσφορης, αξιόπιστης και πεπειραμένης λύσης στόπερ, με βαρύ βιογραφικό.
Έτοιμου παίκτη να μπει κατευθείαν στους απαιτητικούς ρυθμούς της εποχής και την ιστορική πρόκληση του Champions League, ασχέτως με το αν και κατά πόσο ο Αβραάμ θα είναι απόλυτα ετοιμοπόλεμος για το ραντεβού με τους Άγγλους.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags