Ο Ολυμπιακός μπορεί να επέστρεψε στις νίκες (μετά την ισοπαλία στο Περιστέρι) επικρατώντας του Λεβαδειακού με 2-0, οι δηλώσεις όμως του Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου φανερώνουν την πραγματικότητα. Ότι οι «ερυθρόλευκοι» δηλαδή πραγματοποίησαν μια από τις χειρότερες εμφανίσεις τους στη σεζόν. Ίσως μόνο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην Καλλονή να έπαιξαν χειρότερα οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού επέλεξε τη «σκληρή» γλώσσα για να στείλει το…μήνυμα στους παίκτες του. Και το έκανε αυτό διότι απλούστατα θέλει να προλάβει μεγαλύτερη χαλάρωση τη συνέχεια.

Προχώρησε σε αυτή την κίνηση ένα μήνα πριν από το πρώτο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προκειμένου όχι μόνο να προλάβει πράγματα στη νοοτροπία των παικτών του αλλά παράλληλα για να διορθώσει ορισμένα κακώς κείμενα που έκαναν την εμφάνιση τους στα δύο τελευταία ματς των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή έντεκα πόντους μπροστά από τον ΠΑΟΚ κι έχει τον τίτλο εξασφαλισμένο με τόσο μεγάλη διαφορά. Το θέμα όμως είναι ότι οι πειραιώτες δεν έχουν την…πολυτέλεια ν' αντιμετωπίζουν χαλαρά τα ματς που ακολουθούν, γιατί απλούστατα έτσι δεν πρόκειται να βρουν το ρυθμό που χρειάζεται, για να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί απέναντι στους πρωταθλητές Αγγλίας.

Και ο Ολυμπιακός οφείλει να έχει καλό ρυθμό, να βρίσκεται σε καλή κατάσταση με τα «γρανάζια της μηχανής του» να δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς σ' έναν μήνα. Αυτό με εμφανίσεις όπως τη χθεσινή δεν μπορεί να το πετύχει η ομάδα του λιμανιού και ο Μίτσελ θέλησε χθες να βάλει «ξυπνητήρι» στους «ερυθρόλευκους». Το έκανε πρώτη φορά στην προπόνηση της Πέμπτης αλλά το επανέλαβε και χθες, βλέποντας ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάζει συμπτώματα αγωνιστική χαλάρωσης, αλλά και έλλειψης συγκέντρωσης.

Αυτά τα δύο προβλήματα είναι μεγάλα μειονεκτήματα σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό είναι κάτι που ούτε θέλει να το σκέφτεται ο 50χρονος τεχνικός. Το ζητούμενο λοιπόν για τον Μίτσελ είναι να βρει τον τρόπο να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα (όσο το δυνατόν υψηλότερα) το αγωνιστικό φρόνημα της ομάδας του και η αποστολή του Ισπανού κάθε άλλο παρά εύκολη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το γεγονός όμως ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού έθεσε ακόμα και τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας του προ των ευθυνών τους με τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου είναι μια αρχή. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να κάνουν (σχεδόν) τίποτα σωστό, απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι και από τις πιο δυνατές του πρωταθλήματος.

Οι πειραιώτες καλούνται λοιπόν να βρουν κίνητρα (έστω και αν αυτό δεν είναι εύκολο σ' ένα πρωτάθλημα που έχει κριθεί εδώ και τρεις μήνες) ωστόσο είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στην «τσίτα». Δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης, όχι γιατί θα κινδυνεύσουν να χάσουν τον τίτλο, αλλά πολύ απλά επειδή η Γιουνάιτεντ (έστω και των χιλίων προβλημάτων) είναι μια ομάδα που παίζει κάθε εβδομάδα σε φουλ ρυθμό και αυτό είναι ένα θέμα στις δύο αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τους Εγγλέζους.

Ο Μίτσελ ξέρει πολύ καλά ότι είναι υποχρεωμένος, για να έχει τύχη η ομάδα του απέναντι στους πρωταθλητές Αγγλίας, να παρουσιάσει τον Ολυμπιακό με ενέργεια στο παιχνίδι του. Αυτό ίσως να είναι και το στοιχείο που ενδεχομένως να επιτρέψει στους πειραιώτες ν' αποδειχθούν ανταγωνιστικοί στο «ζευγάρι». Με εμφανίσεις όμως όπως η χθεσινή δε «γεμίζουν» οι…μπαταρίες αι σίγουρα δε βρίσκει καλό ρυθμό μια ομάδα. Για να προλάβει λοιπόν τη «χειμερία νάρκη» ο Μίτσελ έβαλε τις φωνές, σε όλους σχεδόν τους παίκτες του και μάλιστα δεν άφησε εκτός κριτικής τον εαυτό του.

Πηγή: Goal