Είναι η πιο αμήχανη σεζόν που μπορεί να παρακολουθήσει ΑΕΚτζής. Το περιμέναμε, βεβαίως, αλλά είναι άλλο να το περιμένεις κι άλλο να το ζεις. Και να ξέρεις πως είσαι μόνο στα μέσα της διαδρομής. Στις λίγες γκέλες που θα κάνει αυτή η ομάδα, βλέπεις και ακούς ΑΕΚτζήδες να ζοχαδιάζονται, λες και χάθηκε τελικός Κυπέλλου! Στις νίκες της, ακόμα και με το νέο 3-0 που ήρθε χθες, οι ΑΕΚτζήδες νιώθουν σχετικά «άδειοι». Διότι για να ασχοληθείς με το 3-0, θα πρέπει να υπάρχει και αντίπαλος. Ο Αγροτικός Αστέρας ήταν ο πρώτος και μάλλον θα είναι κι ο τελευταίος.
Να φανταστείτε πως χθες η ΑΕΚ θύμιζε Μπαρτσελόνα. Και Μπαρτσελόνα στα καλά της. Είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας, οι παίκτες του Δέλλα την κυκλοφορούσαν με κοντινές και γρήγορες πάσες, την άνοιγαν στα πλάγια όταν το επέβαλλαν οι συνθήκες και στο δεύτερο και το τρίτο γκολ, οι Ανάκογλου και Τσεβάς θα μπορούσαν να μπουν με την μπάλα στα δίχτυα. Στο ένας εναντίον ενός, ο Πλατέλλας φαινόταν... Μέσι. Θα μπορούσε να περάσει τον ίδιο αντίπαλο δύο και τρεις φορές.

Το μόνο που ενδιέφερε τον συμπαθή Ερμή Ζωνιανών ήταν αυτό ακριβώς που ενδιέφερε τον συμπαθή Περαμαϊκό και τόσους άλλους: να περιορίσουν το σκορ. Άμυνα, άμυνα, άμυνα. Και στο 1-0 και στο 2-0 και στο 3-0. Ακόμη κι αν ήθελε το μυαλό και η καρδιά αυτών των παιδιών να δώσει κάτι παραπάνω στο μεγάλο τερέν του ΟΑΚΑ, το σώμα δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Πού να βρεις αναπνοές, όταν συνεχώς κυνηγάς την μπάλα;
Οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο. Έδειξαν βελτίωση στο passing game και είχαν καλή κίνηση. Όλα αυτά, όμως, δεν έχουν και μεγάλη σημασία στη Γ' Εθνική. Τα μάτια των ΑΕΚτζήδων είναι ιδιαιτέρως εκπαιδευμένα για να εντυπωσιαστούν. Εδώ, υπάρχουν ΑΕΚτζήδες που έχουν κράξει τον... Σκόκο, τι να συζητάμε;

Το βέβαιο είναι ότι οι εξετάσεις συνεχίζονται για όλους. Και αυτοί που θα πάρουν τις αποφάσεις για την ομάδα που θα κατέβει στη Football League (και θα βρίσκεται στον προθάλαμο της Super League) δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναπαυτούν, ακόμη και αν στα ματς που απομένουν μέχρι το φινάλε, η ΑΕΚ παρουσιάσει μηδέν γκολ στο παθητικό και 180 στο ενεργητικό.