Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΟΦΗ ήταν αυτός που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε τις περισσότερες ευκαιρίες αναγκάζοντας τον Πανιώνιο να κλειστεί στα καρέ του και να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι πάντως, έγινε απ' τους Νεοσμυρνιώτες με την κεφαλιά του Αραβίδη στο 8' να περνά για λίγο άουτ. Στη συνέχεια οι Κρητικοί απέκτησαν την κυριαρχία απειλώντας περισσότερο με μακρινά σουτ, παρά με οργανωμένες επιθετικές προσπάθειες (15', 23, Παπάζογλου, 17' Ζε). Στο 31' ήταν η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων με τον Λαμπρόπουλο να περνάει δύο αντιπάλους αλλά να το σουτ του δεν βρήκε στόχο. Μάλιστα ήταν και άτυχος γιατί στη συνέχεια τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΟΦΗ μπήκε εξίσου δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί. Μάλιστα μέσα τρία λεπτά πέτυχε δύο γκολ, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης. Στο 61' ύστερα από σουτ του Περογαμβράκη, η μπάλα κόντραρε, ο Στάθης πήρε το ριμπάουντ, σέντραρε από δεξιά και ο Παπάζογλου (βρέθηκε ολομόναχος) με κεφαλιά έκανε το 1-0.Στο 64', ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι με τον Κάλαϊτζιτς να ευστοχεί και να κάνει το 2-0.

Το σκορ παρέμεινε ως έχει μέχρι τέλους αν και ο Πανιώνιος θα μπορούσε να είχε μειώσει και να διεκδικούσε κάτι καλύτερο για τη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης. Στις καθυστερήσεις ο Κούρντι έφευγε μόνος του από δεξιά, αλλά ανακόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.

ΟΦΗ: Φερνάντες, Μπούρμπος, Ζορό, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Λαμπρόπουλος (35' Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (76' Σίσιτς), Παπάζογλου
Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Ζαχαράκης, Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρντι, Παναγιωτούδης, Μητρόπουλος, Κολοβός, Αραβίδης, Λάσνικ