Ο Νόμπλες Καμπάρκας Γουίλσον είναι ένας πιτσιρικάς από μια φτωχογειτονιά της Κολομβίας, που με συντροφιά τη μπάλα περνά ατελείωτες ώρες. Το προάστιο Μπόστον, στο οποίο μένει, βρίσκεται στην Καρταγένα, στα βόρεια της χώρας. Η εικόνα των χωματόδρομων, με τα παραπήγματα αριστερά και δεξιά και τους πιτσιρικάδες να παίζουν μπάλα είναι αντιπροσωπευτική της συνοικίας του, της Σαν Χουάν. Κάπου εκεί λοιπόν ο φωτογραφικός φακός τον «έπιασε» πάνω στην αγαπημένη του μπάλα, στηριγμένο σε ένα σκουριασμένο δοκάρι και μία μπλούζα που ο ίδιος είχε μετατρέψει σε φανέλα του «Tigre».

Ο Ραδαμέλ Φαλκάο αποτελεί τον αγαπημένο του παίκτη, το πρότυπο που που ενσαρκώνει τα μελλοντικά του όνειρα. Ελλείψει χρημάτων για τα βασικά, λοιπόν, δεν μπορούσε να ζητήσει φανέλα της Κολομβίας. Πήρε ένα πενάκι και την έφτιαξε μόνος του, γράφοντας το όνομα Φαλκάο Γκαρσία και τον αριθμό 9. Η φωτογραφία γρήγορα βρήκε το δρόμο της για τα Social Media και στη χώρα έγινε ένας μικρός χαμός. Η εφημερίδα El Universal ήταν εκείνη που τη δημοσίευσε πρώτη και αμέσως ο πιτσιρικάς έγινε διάσημος! Και γρήγορα, ξεκίνησαν τα δώρα!

Πλέον, είναι γνωστός ως «ο μεγαλύτερος οπαδός της Κολομβίας και του Φαλκάο». Η συνοικεία του ξεκίνησε να αποκαλείται Φαλκαΐτο, προς τιμήν του θαυμασμού του προς τον μεγάλο επιθετικό της Εθνικής. Στον ίδιο, προσφέρθηκε υποτροφία για ποδοσφαιρική σχολή, προκειμένου να μαθαίνει ποδόσφαιρο περισσότερο μεθοδικά.

Το μεγάλο του όνειρο, όμως, ήταν πάντα η αυθεντική φανέλα της Εθνικής Κολομβίας. Αυτή που ο Φαλκάο θα φορέσει το καλοκαίρι και θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Για τα παιδιά της Ευρώπης θα ήταν απλά ένα καλό δώρο. Για εκείνον, η απόκτησή της ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Σε μια οικογένεια με οκτώ παιδιά, όπου δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για είδη πρώτης ανάγκης, είναι λογικό να υπάρχει αυτή η οπτική.

Η εφημερίδα Universal του δώρισε λοιπόν τη φανέλα, κάνοντάς τον τρισευτυχισμένο! Οι εκπλήξεις όμως δεν έμειναν εκεί. Για τον μικρό ενημερώθηκε ο ίδιος ο Tigre, ο οποίος παρότι βρίσκεται σε περίεργη φάση λόγω του τραυματισμού που υπέστη στο γόνατο, φρόντισε να ανταποκριθεί. Έτσι, στο σπίτι του Νόμπλες έφτασε ένα δέμα από το ίδρυμα Φαλκάο, γεμάτο με ρούχα και εμφανίσεις για όλη του την οικογένεια! Ένα δέμα, που τους έκανε να πετάξουν από τη χαρά τους και έδειξε για άλλη μια φορά σε όλον τον «πολιτισμένο» κόσμο τις βαθιές ανισότητες που κυριαρχούν στις ξεχασμένες γειτονιές του κόσμου…

Πηγή: othersidefootball.com