Η Τορίνο έτρεχε ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων κι έβλεπε ακόμα κι Ευρώπη. Η «γκρανάτα» ήταν σε καλή κατάσταση και το έδειξε από την αρχή. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Ιμόμπιλε (από θέση οφσάιντ) εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Νταρμιάν και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Κούρτσι.

Η Μπολόνια έδειχνε να τα έχει χαμένα με την απουσία του Ντιαμάντι να είναι εμφανέστατη. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση από το πουθενά όταν ο Μπιάνκι ανάγκασε τον Παντέλι σε ασθενή απόκρουση με τον επερχόμενο Κριστάλδο σε κενό τέρμα να κάνει το 1-1. Τα λάθη των γηπεδούχων συνεχίστηκαν και η Μπολόνια γύρισε το ματς όταν ξανά ο Παντέλι δεν μπλόκαρε την μπάλα στο σουτ του Κριν και Κριστάλδο δεν δυσκολεύτηκε για το 1-2. Η Τορίνο προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το σουτ του Γκλικ βρήκε το δεξί δοκάρι του Κούρτσι.

Στην επανάληψη η Τορίνο έκλεισε την Μπολόνια στα καρέ της και η πίεση έγινε αφυκτική. Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν την τύχη με το μέρος τους, αφού ο Τσέρτσι κατάφερε σε κενό τέρμα να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Όσο ο χρόνος περνούσε η πίεση των γηπεδούχων αυξανόταν με τον Τσέρτσι ξανά μοιραίο, αλλά η Μπολόνια κράτησε με νύχια και με δόντια φτάνοντας σε μία σπουδαία νίκη στην μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία.

Όσον αφορά τους Έλληνες, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν ο μοναδικός που αγωνίστηκε (βασικός σε όλο τον αγώνα), αφού ο Ταχτσίδης έμεινε στο πάγκο, ενώ ο Κονέ ήταν εκτός αποστολής λόγω καρτών.