Facebook Pixel Έτσι μπορεί και να τη σκαπουλΑΡΗ!
| 2014-02-10 22:33:00

Έτσι μπορεί και να τη σκαπουλΑΡΗ!

Έτσι μπορεί και να τη σκαπουλΑΡΗ!

Με «ηρωική» εμφάνιση και πολύ ωραίο γκολ του Αγκάνθο, ο Άρης πανηγύρισε την πρώτη του εντός έδρας νίκη (1-0) κόντρα στον Πανιώνιο και έμεινε ζωντανός για την παραμονή. Δεν είδε κόκκινη ο Τάτος.

Σε ένα ματς που ήταν... πραγματική μάχη, ο Άρης με γκολ του Αγκάνθο πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη κόντρα στον Πανιώνιο και έμεινε ζωντανός στο κόλπο της παραμονής. Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης και πανηγύρισαν έτσι την πρώτη τους εντός έδρας νίκη για φέτος.

Ο Άρης έφτασε πλέον τους 17 βαθμούς και παρέμεινε τελευταίος, με την Βέροια όμως να έχει 19, τον Πλατανιά 22 και τον Πανιώνιο 24!

Δικαίως διαμαρτύρονται πάντως οι «κυανέρυθροι» για την κόκκινη που δεν είδε ο Τάτος στο πρώτο μέρος, σε χτύπημα εκτός φάσης στον Μητρόπουλο.


Δυνατό ματς, η... κόκκινη που χάθηκε και το χέρι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο ματς και μάλιστα ο ρυθμός από τα πρώτα λεπτά ήταν εξαιρετικός. Οι «κίτρινοι» μόλις στο 4' απείλησαν με τον Μπακασέτα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στο γκολ με την σουτάρα του Αραβίδη. Μετά το πέρας του πρώτου τετάρτου πάντως, ο γρήγορος ρυθμός χάθηκε και μας... έμειναν οι δυνατές μονομαχίες, η ένταση και οι διαμαρτυρίες. Στο 34' οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Γιαννίτση μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής θεώρησε πως ήταν ακούσιο, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, το απευθείας φάουλ του Μπακασέτα πέρασε χιλιοστά δίπλα από το δοκάρι της εστίας των «κυανέρυθρων».

Κι ενώ πλησιάζαμε προς το τέλος του ημιχρόνου, με τον Άρη να είναι καλύτερος και να πιέζει για το γκολ, ο Τάτος έβαλε... φωτιές. Ο μέσος των Θεσσαλονικιών χτύπησε εκτός φάσης με κουτουλιά από πίσω τον Μητρόπουλο, αυτός έπεσε στο έδαφος και ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι χωρίς να έχει δει τι έχει συμβεί. Ο πάγκος του Πανιωνίου διαμαρτυρήθηκε έντονα, ο κόσμος αντέδρασε πετώντας αντικείμενα, οι παίκτες συζήτησαν μεταξύ τους για τρία λεπτά και ο ρέφερι έδωσε συνέχεια στο ματς χωρίς να τιμωρήσει κανέναν. Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε και το ημίχρονο...


Γκολάρα παραμονής!

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στην αρχή της επανάληψης ο ρυθμός του ματς δεν ήταν καθόλου καλός και υπήρχε μεγάλη ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Ο Άρης σιγά – σιγά κέρδιζε χώρο, ενώ ο Πανιώνιος περιοριζόταν σε παθητικό ρόλο. Στο 58' όμως ήρθε η... λύτρωση για τους «κίτρινους» με γκολ του Αγκάνθο μετά από εξαιρετική προσπάθεια. Όλα ξεκίνησαν από την φοβερή ντρίπλα του Τσουμάνη ο οποίος απέφυγε δύο παίκτες, έδωσε στον Τάτο και αυτός έβγαλε αμέσως την σέντρα για τον Ισπανό φορ, που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε με το κεφάλι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Η σουτάρα και το άγχος

Μετά το γκολ του Αγκάνθο ο Άρης απέκτησε ψυχολογία και με την... βοήθεια της εξέδρας έπαιζε ακόμα καλύτερα, ενώ ο Πανιώνιος στην προσπάθεια του να βγει μπροστά, άφηνε πολλά κενά πίσω. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να απειλούσουν μόνο στο 71' με μία καλή κεφαλιά του Καμπάνταη, ενώ οι «κίτρινοι» ήταν... επικίνδυνοι σχεδόν σε κάθε κόντρα. Μάλιστα, στο 81' έφτασε μία ανάσα από το 2-0, όταν ο Μανιάς έπιασε φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Τελικά, το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος (98'!) και έτσι ο Άρης πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη, την πρώτη για φέτος στο σπίτι του...


Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Βανγκέλι, Γιαννίτσης, Μπουγαΐδης, Τσουμάνης, Τσιάρας, Καμινιώτης (79’ Οικονομόπουλος), Τάτος, Μπακασέτας, Μανιάς (90+2’ Αγγελούδης), Αγκάνθο (74’ Κύργιας)

Στον πάγκο: Γουναρίδης, Παπαδόπουλος, Νταμαρλής, Κουσίδης

Πανιώνιος ( Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Αραβίδης,Λαμπρόπουλος Μητρόπουλος, Παντίδος, Γιάννου (76’ Ντούνης), Λάσνικ (69’ Καμπάνταης), Παναγιωτούδης, Κολοβός.

Στον πάγκο :Ανέστης, Ζαχαράκης, Πάνος, Σταυροθανασόπουλος, Μπούζας

Διαιτητής: Γιάννης Τοπούζης (Θράκης)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags