Facebook Pixel Κ. Κουκουλάς για Ιμπαγάσα: Ενας μαέστρος με «εξάταπα»
| 2014-02-16 16:20:00

Κ. Κουκουλάς για Ιμπαγάσα: Ενας μαέστρος με «εξάταπα»

Κ. Κουκουλάς για Ιμπαγάσα: Ενας μαέστρος με «εξάταπα»

Κάποιος... σοφός είχε πει ότι η μπάλα και το ποδήλατο είναι δύο πράγματα που έτσι και τα μάθεις δεν πρόκειται να τα ξεχάσεις ποτέ. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.

Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος είναι ο ποδηλάτης που είχε δει ο συγκεκριμένος «σοφός», αλλά ο ποδοσφαιριστής ήταν σίγουρα ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

Οσα κι αν είναι τα χρόνια που κουβαλά στα (μόλις) 166 εκατοστά του, η μπάλα που ξέρει είναι αδύνατον να ξεχαστεί. Ακόμα και αν κάποιος του δέσει τα μάτια, ο Αργεντινός θα στείλει την μπάλα εκεί που θέλει. Εκεί που πρέπει να πάει, προσφέροντας μισό γκολ στους συμπαίκτες. Χθες το έκανε... 1,5 φορά, καθώς στη δεύτερή του ασίστ στον Πέρεζ τον βοήθησε και η τύχη. Σε μόλις πέντε λεπτά συμμετοχής σέρβιρε δύο γκολ και άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού σε ένα ματς κόντρα στον Πλατανιά το οποίο μέχρι την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο έμοιαζε... αφόρητο.

Μόλις προχθές δήλωσε ότι θέλει να μείνει και άλλον έναν χρόνο στον Ολυμπιακό, καθώς αισθάνεται ότι (για λίγο) μπορεί να προσφέρει. Αν το «λίγο» το εννοεί όπως χθες, μάλλον είναι υπεραρκετό, καθώς δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα που να μπορούν να αλλάξουν με την πρώτη τους πάσα την ιστορία ενός ματς.

Ακόμα και γι' αυτά τα λίγα λεπτά που ακόμα μπορεί να τρέξει ο Ιμπαγάσα αποτελεί την ιδανικότερη λύση για τον Μίτσελ, όταν τα περιθώρια και οι διάδρομοι που αφήνουν ελεύθερα οι αντίπαλοι, όπως χθες ο Πλατανιάς του Αναστασιάδη, στενεύουν.

Αποτελεί επίσης την πιο ιδανική εικόνα για την εξέδρα, μετατρέποντας ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι σε μια ονειρώδη παράσταση. Οσο καλή και αν είναι η ορχήστρα, αυτός που δίνει τον ρυθμό και την έμπνευση είναι ο μαέστρος. Ο Ιμπαγάσα είναι ένας... μαέστρος που δεν κρατά μπαγκέτα, αλλά φορά «εξάταπα». Ο μόνος του αντίπαλος είναι ο χρόνος, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται να τον κερδίζει ακόμη και αυτόν...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags