Facebook Pixel Ο Άγιος Νικόλαος τη γλίτωσε απ΄τη Θύελλα
| 2014-03-01 15:47:00

Ο Άγιος Νικόλαος τη γλίτωσε απ΄τη Θύελλα

Ο Άγιος Νικόλαος τη γλίτωσε απ΄τη Θύελλα

Μετά τη φουρτούνα που δημιούργησε η ήττα απ'τη Ραφήνα, η ΑΕΚ επέστρεψε στις επιβλητικές νίκες, επικρατώντας 6-1 στην Κρήτη του ΑΟΑΝ. Καρέ ο Ντακόλ, δύο γκολάρες από Ανάκογλου. Έχασε πέναλτι ο Μπρέσεβιτς. Με 10' οι γηπεδούχοι απ'το 33'.

Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ, μετά την ντροπιαστική ήττα απ΄τη Θύελλα Ραφήνας στο Μενίδι. Ο Άγιος Νικόλαος, η ομάδα της Κρήτης, όχι ο προστάτης των ναυτικών, βοήθησε την Ένωση να ξεπεράσει τη θύελλα. Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα επικράτησαν με το επιβλητικό 6-1, ένα σκορ, το οποίο θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, αν ο Μπρέσεβιτς δεν αστοχούσε σε πέναλτι στο ξεκίνημα του αγώνα. Κινητήριος μοχλός του Δικεφάλου ήταν ο Ντακόλ, ο οποίος πήρε την ομάδα του απ'το χέρι και απ'το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου χάραξε τον δρόμο προς τη νίκη σημειώνοντας 4 γκολ, ενώ 2 γκολάρες σημείωσε ο Ανάκογλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 κάτι που μείωσε τις δυνάμεις τους...

Έξω Ντακόλ-Γροντής

Το σχήμα που δοκίμασε στις τελευταίες προπονήσεις εφάρμοσε στην 11άδα της ΑΕΚ στο ματς με τον Άγιο Νικόλαο ο Τραϊανός Δέλλας. Ο προπονητής της Ένωσης άφησε εκτός Ντακόλ και Γροντή, ενώ ο Νίκος Γεωργέας τοποθετήθηκε στον άξονα ως παρτενέρ του Άνχελ Κορδέρο στα ανασταλτικά χαφ. Κάτω απ'τα δοκάρια κάθισε ο Βούρα, την αμυντική τετράδα από δεξιά προς τα αριστέρα αποτέλεσαν οι Τσουκαλάς, Ρόβας, Σταθάκης και Πεταυράκης. Στις πτέρυγες τοποθετήθηκαν ο Πλατέλλας με τον Πόποβιτς και ο Ανάκογλου αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπρέσεβιτς.

Η κατάρα των πέναλτι

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ΑΕΚ. Ο Μπρέσεβιτς ανατράπηκε απ'τον Μυρίλα στο 2' και κέρδισε πέναλτι. Ωστόσο, ο Κροάτης έχασε την ευκαιρία να ανοίξει από νωρίς το σκορ, αφού η εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ήταν τραγική και η μπάλα κατέληξε άουτ. Φαίνεται πως η φετινή κατάρα της Ένωσης απ'την άσπρη βούλα “χτύπησε” και στον Άγιο Νικόλαο.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ πίεσε και στο 18' έκανε το 1-0 με τον Ανάκογλου να σκοράρει περνώντας όλη την άμυνα από δεξιά! Από το 20ο λεπτό και μετά, οι κιτρινόμαυροι, ενώ είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, έπεσαν σε ρυθμό, κάτι που βοήθησε τους γηπεδούχους να βγούνε μπροστά. Στο 32' μάλιστα οι Κρητικοί καταφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια, εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα της ΑΕΚ στις στημένες φάσεις και στον αέρα. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Καρνιάτης πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-1, το οποίο και το σκορ ημιχρόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΟΑΝ έμεινε στο 33' με 10 παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Μυρίλα.

Ο Ντακόλ τους χόρεψε

Στο δεύτερο μέρος, παρότι η ΑΕΚ είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να πετύχει γκολ. Από τη μία η πολύ καλά στημένη άμυνα απ'τον Καβουσανό και απ'την άλλη η παρουσία του τερματοφύλακα Μπρόκου, που έπιασε τα άπιαστα, “μπλόκαραν” τις προσπάθειες των κιτρινόμαυρων.

Τελικά τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο Ντακόλ ο οποίος πέρασε αντί του Τσουκαλά. Ο Βραζιλιάνος πέτυχε δύο γρήγορα γκολ σε διάστημα ενός λεπτού (67' και 68') και ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 1-3. Στο 74', ο Ανάκογλου έβαλε το πιο όμορφο τέρμα της αναμέτρησης με ψαλιδάκι για το 1-4, για το οποίο χειροκρότησαν τον σκόρερ ακόμα και οι οπαδοί των γηπεδούχων. Ο χορός των γκολ όμως δεν έκλεισε, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντακόλ, πέτυχε το 1-5 και χατ τρικ.

Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός έπεσε εκ νέου αλλά η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει ένα ακόμα γκολ, το οποίο ήταν προσωπική υπόθεση του Ντακόλ. Ο Βραζιλιάνος εναλλάχτηκε με τον Μπρέσεβιτς και με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-6, τελειώνοντας το παιχνίδι με 4 τέρματα.

 


ΑΟΑΝ (Καβουσανός): Μπρόκος, Κωστάκης, Τσανάι, Ιασωνίδης, Δέλλιος, Χριστάκης (74' Μιγιάκοβιτς), Πηγιάκης, Φαγάς, Δήμας (Γκίκας), Κοκολάκης, Καρνιάτης

ΑΕΚ (Δέλλας): Βούρας, Τσουκαλάς (40' Ντακόλ), Πεταυράκης, Ρόβας, Σταθάκης, Κορδέρο, Γεωργέας, Πόποβιτς (66' Γροντής), Μπρέσεβιτς, Ανάκογλου, Πλατέλλας

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags