Facebook Pixel "Ο ΠΑΟ δεν μπορεί να μικρύνει"
| 2011-04-14 17:10:00

"Ο ΠΑΟ δεν μπορεί να μικρύνει"

"Ο ΠΑΟ δεν μπορεί να μικρύνει"

Η κοινωνική αναφορά του Παναθηναϊκού δεν του επιτρέπει να μικρύνει σαν μέγεθος, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στο σχόλιό του στο "Εθνοσπόρ" ο Στράτος Σεφτελής...

Γίνεται μπόλικη κουβέντα για τα μετοχικά (και ταυτόχρονα οικονομικά) του ΠΑΟ. Σχετικοί και άσχετοι έχουν άποψη. Βαθυστόχαστες αναλύσεις προβάλλονται σε στυλ άκρως δραματικό: «Ο ιστορικός Παναθηναϊκός οδηγείται σε συρρίκνωση, άρα και σε αγωνιστική υποβάθμιση...». Και να οι αναλύσεις, να οι συνεντεύξεις, να οι δηλώσεις σχετικών και άσχετων (κυρίως δεύτερων).

Η δική μου (ταπεινή) άποψη είναι κόντρα σε όλα αυτά. Συμβαδίζει με την αρχή ότι καμιά ομάδα δεν αφανίζεται αν έχει κοινωνική αναφορά. Το ίδιο ισχύει και για τα πολιτικά κόμματα (για παράδειγμα). Οσο τους ακολουθεί πολύς κόσμος, παραμένουν στην κορυφή. Κανένας οικονομικός (ή άλλος) δείκτης δεν εξαφάνισε ποτέ φορείς με τεράστια κοινωνική αναφορά.

Διαλύονται ή μικραίνουν μόνο αν σταματήσει να τις ακολουθεί σημαντικός αριθμός ανθρώπων. Τα ίδια ισχύουν και για ομάδες που έχουν επίσης οικονομικό πρόβλημα, όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Αρης, ο Ηρακλής και ο ΟΦΗ. Ο αντίλογος σ' αυτά που υποστηρίζω είναι η παραδοχή του Γ. Βαρδινογιάννη κατά το πρόσφατο ΔΣ... «δυστυχώς, επτωχεύσαμεν». Είναι λογικό να λέει αυτό ο κ. Βαρδινογιάννης, που έχει άκρως κατανοητούς λόγους να μας κάνει να πιστέψουμε ότι μόνο ο «λεφτάς» παράγοντας μπορεί να εξασφαλίσει δυναμική στην ομάδα. Αυτό μπορεί να ισχύει για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά μετά έρχονται τα... δράματα. Δεν είναι αρρώστια που ο ΠΑΟ αποφασίζει να πάει τα πόδια μέχρι το πάπλωμα. Αρρώστια ήταν το 2009 όταν άπλωνε τα πόδια έξω από αυτό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags