Facebook Pixel Γκραν φινάλε του Κάκου
| 2014-03-11 17:39:00

Γκραν φινάλε του Κάκου

Γκραν φινάλε του Κάκου

Στον ΠΑΟΚ περίμεναν το ματς με τον Ολυμπιακό με το μαχαίρι στα δόντια. Η διοίκηση άλλαξε προπονητή κι έριξε το βάρος στους παίκτες, ενώ ο κόσμος τίγκαρε την Τούμπα. Ο Ολυμπιακός έχοντας χάσει το αήττητο από τον ΠΑΟ είχε ως σκοπό να κερδίσει και να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα: το κίνητρο δεν είναι το ίδιο, αφού για πανηγύρια υπάρχουν πολλά άλλα ματς. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος

Ο Μίτσελ έχει ένα κακό φεγγάρι τον τελευταίο καιρό. Εχασε τον Ιμπαγάσα με την έναρξη, πήγε στη Θεσσαλονίκη με τρεις παίκτες (Πέρες, Βαλντές, Κάμπελ) που την περασμένη εβδομάδα ήταν πιο πολύ στα αεροπλάνα παρά στου Ρέντη, είδε την άμυνά του να κάνει ένα κακό ματς: δυο ατομικά λάθη (ένα του Μανωλά κι ένα του Μπονγκ) στοίχισαν τελικά και πήγε στράφι το ωραίο γκολ του Σάμαρη. Ομως η συζήτηση θα ήταν πιθανότατα διαφορετική αν το ματς είχε μια κανονική διαιτησία: ο Κάκος, που το καλοκαίρι τελειώνει, αποφάσισε να κάνει γκραν φινάλε κάνοντας λάθη που δεν επιτρέπονται ούτε σε πρωτάρη με κορυφαίο τη μη αποβολή του Ινσαουράλντε, όταν αυτός γρονθοκόπησε τον Ντινγκά. Κάποιος θα έλεγε ότι οι αποφάσεις του Κάκου εξέθεσαν τον ΠΑΟΚ, αλλά μην ακούτε κουταμάρες: στην Ελλάδα είμαστε κι όλοι μα όλοι θεωρούν τα υπέρ της ομάδας τους λάθη ενός διαιτητή ως ένα είδος απόδειξης ότι η ομάδα μεγάλωσε. Στις κανονικές χώρες οι ομάδες μεγαλώνουν με τίτλους, εδώ με σφυρίγματα.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και η νίκη του θα φέρει ηρεμία, αλλά θα 'χει σοβαρό ανταγωνισμό για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης από τον Ατρόμητο του Δημήτρη Παπαδόπουλου και τον φορμαρισμένο ΠΑΟ του Μπεργκ. Οι δυο κυνηγοί έκαναν καταπληκτικά πράγματα κόντρα σε Πανιώνιο κι Αρη αντίστοιχα. Ο Ατρόμητος είχε πάθει διάφορα από τον Πανιώνιο στο Περιστέρι, αλλά το γκολ του «Παπ» με την έναρξη έβαλε τέλος στα σχέδια του Αναστόπουλου να χτυπήσει στην αντεπίθεση: ο Πανιώνιος υποχρεώθηκε να πιέσει κι έγινε εύκολη λεία για τις αντεπιθέσεις του Ατρόμητου. Ο ΠΑΟ, από τη μεριά του, παίζοντας με διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με το Καραϊσκάκη έδειξε μεγάλη φρεσκάδα κι όρεξη. Το γκολ του Κλωναρίδη, λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, έδιωξε τους εκνευρισμούς που είχε δημιουργήσει πιο πολύ και από τον Αρη ο ακριβοδίκαιος Θάνος, που ήθελε να δείξει πως δεν μασάει από έδρες και στην επανάληψη ο ΠΑΟ έκανε περίπατο. Κοντά στους δυο έμεινε και ο σκληροτράχηλος Αστέρας: η νίκη του στην Ξάνθη, (με λίγη δόση τύχης αφού οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 90'), τον κράτησε κοντά στους τρεις με τους οποίους θα βρεθεί στα πλέι oφ. Δεν είναι σε τρομερή φόρμα ο Αστέρας, αλλά με την άμυνα που διαθέτει, μπορεί να κάνει τέτοιες νίκες που συνηθίσαμε να λέμε επαγγελματικές.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ στην αγωνιστική είχαμε χτυποκάρδια στην ουρά. Ο Απόλλωνας διέλυσε τον Πλατανιά (3-1), που έδειξε πάλι απερίγραπτα προβλήματα στην άμυνα. Ομως τη νίκη της ημέρας πήρε ο Λεβαδειακός που με τη βοήθεια του διαιτητή Κάμπαξη ανέτρεψε με δυο γκολ στις καθυστερήσεις -μια γκολάρα του Κονέ κι ένα πέναλτι του Μάντζιου- το σε βάρος του 0-1. Ο Χάβος έχει κάθε λόγο να φωνάζει, αλλά πρέπει να τα έχει και λίγο με τους κυνηγούς του, που δεν τελείωσαν το ματς μολονότι είχαν επτά ευκαιρίες στο β' ημίχρονο.

ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ και τρία καταπληκτικά γκολ. Τα δυο (του Νούνιες και του Τσάβες) ομόρφυναν τη σαββατιάτικη ισοπαλία (1-1) του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ. Αυτό του Μπεν Σαμπάτ με το οποίο άνοιξε ο δρόμος του Πανθρακικού προς τη νίκη στο ματς με τον Εργοτέλη, μπορεί να είναι και το ωραιότερο του πρωταθλήματος.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags