Facebook Pixel Λίβερπουλ, Μάντσεστερ, όταν η φανέλλα έχει ψυχή!
| 2014-03-16 12:00:00

Λίβερπουλ, Μάντσεστερ, όταν η φανέλλα έχει ψυχή!

Λίβερπουλ, Μάντσεστερ, όταν η φανέλλα έχει ψυχή!

Εν αρχή είναι ο Λόγος, γράφουν στο ξεκίνημα τα ιερά κιτάπια της θρησκείας. Επειδή και το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία ο αποδυτηριάκιας λέει Εν αρχή είναι τα αποδυτήρια...

Ο ναός κάθε ομάδας. Κάτι περισσότερο, το ιερό άδυτο για τους πιστούς κάθε εκκλησίας είναι τα αποδυτήρια, εκεί όπου επιτρέπεται να εισέρχονται μόνον οι ιερείς.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ σήμερα, μέγα ντέρμπυ του πρωταθλήματος στη χώρα που γέννησε και διακόνευσε το ποδόσφαιρο. Πρώτα θα μιλήσουμε για αναμέτρηση των δύο φανέλλων, έτσι όπως έχουν ευλογηθεί από τα μυθικά, τα στοιχειωμένα αποδυτήρια των δύο big deal ονομάτων.

Έτσι είναι. Πριν φθάσουμε στους παίκτες, όπως θα παραταχθούν στο εκκλησιαστικό άντρο Old Traford, στεκόμαστε σε θέση προσοχής και σιωπής απέναντι στη φανέλλα των δύο αντιπάλων. Την φανέλλα που την έχει υφάνει η εξέδρα. Όπως το λέω.

Αυτό το μέταλλο συλλόγου θέλουν στην Λίβερπουλ οι οπαδοί της. Καμμία ομάδα στη γη δεν κτίστηκε διαφορετικά από τη ψυχή της εξέδρας της Ίντερ-Μίλαν, Ρεάλ-Μπαρτσελώνα, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, Άγιαξ-Φεγιενόρντ, Μπενφίκα-Σπόρτιγκ η μεγάλη αντιπαλότητα σε τοπικό, σε εθνικό επίπεδο. Λίβερπουλ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μία άλλη ξεχωριστή διάσταση αντιπαλότητας, αρχής γενομένης στο έβγα του προπερασμένου αιώνα.

Λιμάνι το λαϊκό Λίβερπουλ στηριζόταν οικονομικά στο εμπόριο που έκανε το αστικό Μάντσεστερ με τις βιομηχανίες του, τις βιοτεχνίες του. Φτιάχτηκε το 1894 το μεγαλύτερο τότε ship canal και οι επιχειρηματίες του Μάντσεστερ δεν είχαν ανάγκη το λιμάνι του Λίβερπουλ.
Μια κουβέντα στους γάβρους. Είναι μάλλον απίθανο ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει την προσεχή Τετάρτη αυτήν την Μάντσεστερ που θα παρακολουθήσουμε σήμερα κόντρα στη μισητή της Λίβερπουλ. Πρόκειται για τη μεταφυσική διάσταση στη μαγεία του ποδοσφαίρου. Άλλο το αγγλικό πρωτάθλημα, άλλο ένα ματς τσάμπιονς ληγκ.

ΡΙΒΑΛΝΤΟ, Ολυμπιακός, Άνφηλντ Ρόουντ, μια θρησκευτική ιστορία, γράφει ο apodytiriakias.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags