Facebook Pixel «Τιμή μου να κοουτσάρω την Εθνική»
| 2014-03-29 22:06:00

«Τιμή μου να κοουτσάρω την Εθνική»

«Τιμή μου να κοουτσάρω την Εθνική»

Ο Σάκης Τσιώλης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη μίλησε για την προοπτική της Εθνικής ομάδας, τονίζοντας το πόσο τιμητικό θα ήταν για τον ίδιο να δουλέψει σε αυτήν.

Συνέντευξη για όλα όσα αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον εαυτό του παραχώρησε στην αθλητική εκπομπή του Α' προγράμματος της δημόσιας ραδιοφωνίας ο Σάκης Τσιώλης. Ο Καρδιτσιώτης προπονητής, με σημαντικό έργο σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας, σχολίασε την ποδοσφαιρική επικαιρότητα και αναφέρθηκε στο μέλλον του. Ο Τσιώλης μίλησε για:

Την έλλειψη ανταγωνισμού στο ελληνικό πρωτάθλημα: Στην κορυφή τα πράγματα ξεκαθάρισαν νωρίς και θεωρώ κομβικό για τον τίτλο που πήρε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη με την ευρεία νίκη των γηπεδούχων. Πιστεύω πάντως ότι ακόμη και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα επιθυμούσαν ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και αυτό το βλέπουμε με την προσέλευση τους στο γήπεδο. Αναφορικά στο ευρωπαϊκό σκέλος του Ολυμπιακού, θεωρώ πως στον αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ συνετέλεσε το γεγονός ότι η ομάδα αρκέστηκε στο 2-0 στον Πειραιά ενώ είχε την ευκαιρία να πιέσει περισσότερο αυτή τη Μάντσεστερ και να πετύχει και τρίτο γκολ. Θα ήταν μεγάλη υπόθεση για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και ιστορική συγκυρία για τον Ολυμπιακό αλλά και τίτλος τιμής να είναι στους οκτώ του Τσαμπιονς Λιγκ.

Την δυναμικότητα των πρωταγωνιστών των πλέι οφ: Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ βελτιωμένος, συστηματικός και οργανωμένος αγωνιστικά. Πέρα από τις καλές επιλογές παικτών θεωρώ πως η καλύτερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού είναι η έδρα του γιατί η Λεωφόρος του δίνει αυτοπεποίθηση και ταυτότητα. Νομίζω πως ο Αστέρας Τρίπολης είναι πιο έτοιμος από ποτέ για την υπέρβαση και μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Από κεί και πέρα ο Ατρόμητος είναι πολύ δυνατός και ανταγωνιστικός ιδιαίτερα στο Περιστέρι. Τον ΠΑΟΚ τον περίμενα περισσότερο ανταγωνιστικό. Έχει το πιο πλήρες ρόστερ των τελευταίων 5 χρόνων μεσοεπιθετικά, αλλά νομίζω ότι η ήττα στο Καραϊσκάκη ήταν καθοριστική για να μείνει τόσο πίσω.

Την μάχη των ομάδων για την παραμονή: Βλέπουμε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα να παίζεται στις τελευταίες θέσεις και μια τιτάνια προσπάθεια των ομάδων που κινδυνεύουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό γνωρίζοντας ότι τα πράγματα κάτω από τη Σούπερ Λίγκα είναι πολύ δύσκολα για τη βιωσιμότητά τους. Οι 33 -35 βαθμοί δεν είναι ασφαλείς για την παραμονή μετά τα τελευταία αποτελέσματα και το κίνητρο επιβίωσης είναι πολύ δυνατό.

Την αγωνιστική εικόνα του πρωταθλήματος: Η εντύπωση που δίνει η εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος είναι σαφώς βελτιωμένη. Και σε αυτό έχουν συμβάλλει οι Ελληνες προπονητές. Κυριαρχεί το passing game, η ταχύτητα, το transition παιχνίδι από άμυνα σε επίθεση και αντίστροφα.Μακάρι η κρίση αυτή που άγγιξε και το ποδόσφαιρο να δείξει την αξία των Ελλήνων προπονητών και εκτός Ελλάδας.

Την Εθνική ομάδα, το Μουντιάλ και την προοπτική του να την προπονήσει κάποια στιγμή: Την συμμετοχή μας σε αυτό το Μουντιάλ θα πρέπει να την απολαύσουμε με κάθε τρόπο. Πέρα απο τη γιορτή μας ενδιαφέρει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να επιδιώξουμε να ξεχωρίσουμε στον όμιλο. Στην συνέχεια είναι απαραίτητη η ριζική ανανέωση της ομάδας προκειμένου να δημιουργηθεί η καινούρια Εθνική.

Για μένα οπως και για κάθε προπονητή η Εθνική αποτελεί την ύψιστη τιμή. Όπως ως ποδοσφαιριστής έτσι και ως προπονητής θα ήταν η πιο μεγάλη τιμή κάποια στιγμή να φορέσω τη φόρμα με το εθνόσημο και να προσφέρω στην Εθνική μας ομάδα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags