Στο χωριό, είπατε; Στο νησί; Κάπου στο εξωτερικό; Στο σπίτι, με την οικογένεια; Λάθος. Μη βιάζεστε. Θα σας πω εγώ πού θα την περάσετε. Στο γήπεδο, να πού. Θα έρθουμε και εμείς μαζί σας, για παρηγοριά. Εκτός αν μας καλέσει το καθήκον στο τηλεοπτικό πλατώ, οπότε θα χρειαστεί να μας στείλετε εσείς μεζεδάκι από τον οβελία. Το γήπεδο αντέχεται άγιες μέρες, το στούντιο όχι.

Τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας θα διεξαχθούν, φέτος, σχοινί-κορδόνι. Το πλάνο προηγούμενων ετών, Τρίτη-Πέμπτη-Τρίτη-Πέμπτη-Τρίτη, ξεχάστε το. Οι 5 αγώνες θα διεξαχθούν μέσα σε ένδεκα μερόνυχτα, από τις 15 έως τις 25 Απριλίου.

Τα δύο από τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών θα συναντηθούν στο γήπεδο Μ.Τρίτη-Μ.Πέμπτη-Κυριακή-Τρίτη-Παρασκευή. Οταν λέμε Κυριακή, εννοούμε ανήμερα Πάσχα για τους ατυχείς ορθοδόξους. Τα άλλα δύο ζευγάρια θα παίξουν Μ.Τετάρτη-Μ.Παρασκευή-Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή.

Εφ’ όσον προκριθούν οι ομάδες μας, θα δώσουν εντός έδρας τον τρίτο και τον τέταρτο αγώνα. Καλούνται, δηλαδή, να κουβαλήσουν τον κόσμο τους στο ΣΕΦ ή στο ΟΑΚΑ πασχαλιάτικα, όταν όλη η φύση ησυχάζει.

Μία από αυτές, ή και οι δύο, θα ταξιδέψει από τη Μόσχα ή από τη Μαδρίτη το Μεγάλο Σάββατο και θα πάει απ’ευθείας για Ανάσταση ή θα τη θυσιάσει για να αποφύγει το ξενύχτι. Αντί για μαγειρίτσα, θα φάει μία στεγνή μπριζόλα το Σαββατόβραδο και αντί για αρνί μία μακαρονάδα λάιτ το μεσημέρι της Κυριακής.

Εμείς οι Νοβαίοι ξεγράψαμε ήδη την αναστάσιμη ανάσα, αφού προγραμματίζουμε εκπομπές για όλες τις αγωνιστικές βραδιές, από τη Μεγάλη Τρίτη χωρίς σταματημό (πλην Μ.Σαββάτου) μέχρι και την Παρασκευή της κρίσης.

Τις ομάδες, όμως, τις ρώτησε κανείς; Μήπως έπρεπε να καταθέσουν οι δικοί μας (και οι Ρώσοι και οι Σέρβοι) βέτο παρόμοιο με εκείνο των Εβραίων που αρνήθηκαν να παίξουν τελικό το βράδυ της Ημέρας Μνήμης του 2011.

Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Ευρωλίγκα πανηγυρίζει για τα ρεκόρ της προσέλευσης και της τηλεθέασης, μετράει τα ευρουλάκια της και συνεχίζει απτόητη την υπερήφανη παρέλαση προς το ηλιοβασίλεμα. Πολύ φοβάμαι, ότι την περιμένει μαρτυρική εβδομάδα των παθών, πριν ακόμη ξημερώσει η Μεγάλη Δευτερα των ορθοδόξων.

Για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν, οι φωστήρες της Βαρκελώνης απέφυγαν να υιοθετήσουν τη γνωστή δικλείδα, της διεξαγωγής των κρίσιμων αγώνων ίδια μέρα και ίδια ώρα. Οι ισόβαθμες Γαλατασαράι και Λοκομοτίβ Κουμπάν παίζουν την τελευταία αγωνιστική η μία Πέμπτη και η άλλη Παρασκευή! Το ίδιο και η ΤΣΣΚΑ με τη Ρεάλ. Το ελληνικό ντέρμπι θα δεξαχθεί Πέμπτη, ενώ η Μάλαγα θα αγωνιστεί Παρασκευή.

«Το πρωτάθλημα μας είναι καθαρό και όλοι παίζουν για τη νίκη», ξεσπαθώνει ο Μπερτομέου, όταν του ανοίγουν σχετική κουβέντα. Πνιγμένη στο τσουνάμι της αφέλειας, της αδιαφορίας και της καθαρής αβελτηρίας, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Πηγή: sday.gr