Facebook Pixel Για... Play Station
| 2014-04-05 22:09:00

Για... Play Station

Για... Play Station

Η διοίκηση της Μπάγερν αποφάσισε να απαγορεύσει στον επαναληπτικό αγώνα του Μονάχου με τη Γιουνάιτεντ την είσοδο δημοσιογράφων της «Daily Mirror» και της «Sun». Γράφει ο Αντώνης Πανούτσος.
 

Αιτία, οι τίτλοι των δύο εφημερίδων που αναφερόντουσαν στην αποβολή του Bastian Schweinsteiger, που και οι δύο έκαναν λογοπαίγνιο με το Schwein. Το οποίο είναι abbreviation του ονόματος του παίκτη, αλλά ταυτόχρονα σημαίνει και γουρούνι στα γερμανικά. «Με ποιο δικαίωμα η διοίκηση της Μπάγερν καταπάτησε το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών στην ενημέρωση;», θα ήταν η άμεση αντίδραση στην Ελλάδα. Με το δικαίωμα του ιδιοκτήτη να κάνει ό,τι θέλει στο μαγαζί του, είναι η απάντηση.
Αν μια ομάδα γουστάρει να επιτρέπει την είσοδο σε αυτούς ή τους άλλους δημοσιογράφους γούστο της, καπέλο της και καουμποϊλίκι της. Χωρίς να είναι απαραίτητο ότι οι συνάδελφοι τους θα μποϊκοτάρουν την εκδήλωση. Στη συγκεκριμένη για παράδειγμα περίπτωση δεν νομίζω ότι ο δημοσιογράφος της «Guardian» ή της «Telegraph» δεν θα πάει στο ματς του Μονάχου επειδή ο διευθυντής της «Mirror» και της «Sun» αποφάσισαν να κάνουν γουρουνιές. Το κοινό της πρέπει να κοιτάει η κάθε εφημερίδα κι όχι ένα υποτιθέμενα υπαρκτό κοινό που παίρνει εφημερίδες για να ενημερωθεί και για την ενημέρωσή του αγωνιζόμαστε όλοι μαζί. Τέτοιο πράγμα δεν υπήρχε, δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει παρά μόνο στη φαντασία των ηγετών της Σοβιετικής Ενωσης που είτε Pravda έπαιρνες, είτε Izvestia ήταν το ίδιο πράγμα. Να τονιστεί όμως κάτι. Αν πάνε δημοσιογράφοι της «Mirror» και της «Sun» χωρίς διαπίστευση και προσπαθήσουν να μπούνε μέσα, θα βρεθούν στο κρατητήριο του γηπέδου και μετά της αστυνομίας. Αν γυρίσουν όμως να φύγουνε και τους επιτεθούν οπαδοί, αυτοί που θα βρεθούν στο κρατητήριο είναι οι δεύτεροι. Αλλο το δικαίωμα στην προσωπική περιουσία κι άλλο η αυτοδικία κι η αστυνομία είναι υπεύθυνη για την τήρηση των νόμων.
Στα δικά μας τώρα και στην ημερίδα για την «Διαφάνεια στον Αθλητισμό» που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού. Στην οποία μεταξύ άλλων μίλησε ο εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης και είπε:
«Στον χώρο του ποδοσφαίρου τα στόματα κρατιούνται κλειστά. Μάρτυρες εκβιάζονται, μαγαζιά καίγονται. Δεν ξέρουμε ότι και στον χώρο του ποδοσφαίρου το οργανωμένο έγκλημα καλά κρατεί; Μπράβοι, νονοί της νύχτας; Δεν τα γνωρίζουμε αυτά; Διαιτητές που εκβιάζονται, λοιδορούνται, στοχοποιούνται. Μεγάλο μου παράπονο. Οσες φορές έχω σκεφτεί να ζητήσω βοήθεια από κάποιους που έχουν θέσεις στους μηχανισμούς διοίκησης του αθλητισμού -και ξέρω ότι ξέρουν- έχω συναντήσει άρνηση». Εχω λοιπόν κι εγώ ένα παράπονο. Μέχρι 30 επιθέσεις σε δημοσιογράφους μπορώ να θυμηθώ. Οι περισσότερες έχουν γίνει μέρα μεσημέρι, κάποιες από αυτές έχουν καταγραφεί σε κάμερες και μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί ούτε ένας δράστης. Το ίδιο ισχύει με τις επιθέσεις εναντίον διαιτητών, το ίδιο εναντίον παραγόντων. Αντί λοιπόν ο Χάρης Λακαφώσης να κάθεται και να συγχύζεται, γιατί δεν φωνάζει τον υπεύθυνο αθλητικού εγκλήματος της ΓΑΔΑ να τον ρωτήσει τόσα χρόνια γιατί δεν έχουν κάνει τίποτα; Οταν κάνουν, όταν δηλαδή πειστεί ο κόσμος που θα μπορούσε να βοηθήσει ότι υπάρχει κράτος να τους υπερασπιστεί, κάτι θα γίνει. Μέχρι να γίνει τον πληροφορώ ότι στην επίθεση που μου είχε γίνει στον παράδρομο της Συγγρού υπήρχε κάμερα τράπεζας που πιθανόν να την κατέγραψε. Πιθανόν γιατί εδώ κι ενάμιση χρόνο δεν με φώναξε κάποιος να μου πει ότι κάτι έγινε. Υποθέτω ότι όπως κι εγώ και η Αστυνομία είπε: «Αφού δεν έγινε καμιά μεγαλύτερη ζημιά, καλά να είμαστε να το ξεχάσουμε».
Είναι για playstation
Με τη διαιτησΙα του Καλογερόπουλου ψάχνουμε να βρούμε τρύπα στο δεκάρικο. Δεν πρόκειται για εφαρμογή των κανονισμών, δεν ήταν κάπως διαφορετικό το σπρώξιμο του Στοχ από το σπρώξιμο του Φουστέρ, αλλά για ένα απλό πράγμα. Ο Καλογερόπουλος σφυρίζει το ματς σαν το δεύτερο ημίχρονο του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα. Αφού χάρισε ο Κάκος την κόκκινη στον Ινσαουράλντε, ο Καλογερόπουλος για να το ισοφαρίσει χάρισε την κόκκινη στον Φουστέρ. Κι επειδή έχει δει έτσι το ματς, είμαι σίγουρος ότι πιστεύει ότι ήταν δίκαιος. Ετσι πιστεύω ότι ο Καλογερόπουλος είπε στους παίκτες του ΠΑΟΚ στη φυσούνα ότι αν ήθελε έβγαζε τον Αθανασιάδη και θα παίζανε με 9. Δεν ήθελε αφού η διαιτησία του Κάκου στην Τούμπα δεν δικαιολογούσε να παίζουνε με δύο παίκτες διαφορά.
Τώρα για τους κανονισμούς σωστά είναι όσα λέγονται, αλλά για το playstation. Είπε για παράδειγμα ο Παναγιώτης Βαρούχας ότι ο Καλογερόπουλος δεν ήταν καλός στον πειθαρχικό έλεγχο αφού έπρεπε να αποβάλει τέσσερις παίκτες. Να με πιάσει ντουβερλίγκος, μα τον Βοσκόπουλο, εάν το ματς το σφύραγε ο Βαρούχας με το χέρι στην καρδιά θα είχε αποβάλει τέσσερις παίκτες; Σε Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ για τρία σπρωξίματα κι ένα κουβάλημα της μπάλας; Ούτε ο Αλαφούζος σε οργισμένο tweet δεν λέει τέτοια.
Το tweet του Αλαφούζου: «Ενα γκρουπ διαιτητών που κατέστρεψαν πάλι το ποδόσφαιρο... Ντροπή!» ανήκει στην κατηγορία «τελευταίο δέντρο της Αττικής». Πώς κάθε καλοκαίρι, όταν πιάνει μια πυρκαγιά στην Αττική λένε: «Κάηκε και το τελευταίο δέντρο στο Λεκανοπέδιο» και μετά στην επόμενη πυρκαγιά το ξαναγράφουν, έτσι και το γκρουπ των διαιτητών στο Καραϊσκάκη κατέστρεψε το ποδόσφαιρο, μέχρι το επόμενο ματς που θα πάρει σφύριγμα ο Ολυμπιακός και θα ξανακαταστραφεί. Επίσης ανήκει στην κατά Βελλή κατηγορία «Πλατανιάς». Σαν την Καρθαγένη για τον Κάτωνα τον Πρεσβύτερο. Για ό,τι κι αν μίλαγε στη Σύγκλητο, ο Κάτωνας κατέληγε στο «Η Καρθαγένη πρέπει να καταστραφεί » και για ό,τι κι αν μιλάει ο Βελλής περιμένεις να την πληρώσει ο Πλατανιάς. Και το τελευταίο βήμα θα είναι οι ομάδες του εξωτερικού. Οταν ο Λάμπρος Σκόρδας θα λέει: «Το σουηδικό ποδόσφαιρο έχει πεθάνει μετά τα αίσχη που έγιναν στο Χέλσινγκμποργκ-Μάλμε».

ΠΗΓΗ: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags