Facebook Pixel «Μία λέξη: Οικογένεια!»
| 2011-04-19 09:49:00

«Μία λέξη: Οικογένεια!»

«Μία λέξη: Οικογένεια!»

Με κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε στον Αχιλλέα Μπέο ο Χουάν Μαρτίν. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου αποκάλυψε ττο μυστικό της επιτυχίας τους, έδωσε την απάντησή του σε αυτούς που τον αποκαλούν «χοντρό», ενώ κράτησε χαμηλούς τους τόνους ενόψει των πλέι οφ.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε στην «Sportday»:

-Τα συναισθήματά σου από την επιτυχία του Ολυμπιακού Βόλου;
«Είχα χρόνια να ζήσω τόσο έντονα ένα παιχνίδι. Στη φάση που σημείωσα το 3-2 δεν με χωρούσε το γήπεδο! Ήθελα να τρέξω σε όλο το μήκος και πλάτος του για να πανηγυρίσω. Ήταν σίγουρα μία από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της καριέρας μου. Πατσίσαμε για τον αποκλεισμό στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Το ‘χαμε τόση ανάγκη».

-Έχεις σημειώσει επτά γκολ. Στο 3-2 ήταν το καλύτερο;
«Για την ακρίβεια ήταν οι κόποι μιας χρονιάς. Μας σφράγισε το ‘εισιτήριο’ για τα πλέι οφ. Το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι το... DVD της καριέρας μου!».

-Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του Ολυμπιακού Βόλου;
«Μία λέξη: Οικογένεια! Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό. Είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά, κάτι που φαίνεται και μέσα στο γήπεδο. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα».

-Μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα; Ακόμα και στο Τσάμπιονς Λιγκ;
«Λες; (σ.σ.: γελάει). Πάντως, το γεγονός ότι η ομάδα πριν από ένα χρόνο ήταν στη Β' Εθνική, τώρα παίζει στα πλέι οφ για την Ευρώπη κι έφθασε ένα βήμα από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας τα λέει όλα. Η υπέρβαση αποτελεί γεγονός. Ας μην είμαστε άπληστοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι στα επόμενα παιχνίδια θα ρίξουμε λευκή πετσέτα. Το δέλεαρ της διάκρισης πάντα ιντριγκάρει τον παίκτη».

-Όταν ήρθες το καλοκαίρι στην Ελλάδα αρκετοί ήταν αυτοί που σε αποκαλούσαν χοντρό. Τι έχεις να τους πεις τώρα;
«Χοντρός ήταν και ο Ρονάλντο. Ο Αντριάνο. Εντάξει, πλάκα κάνω. Αλήθεια, δεν με ενοχλεί αν με χαρακτηρίζουν έτσι. Το ’χω συνηθίσει από την Αργεντινή. Μία χρονιά είχα βάλει 28 γκολ, αν θυμάμαι πριν από τρεις σεζόν, κι εκείνοι ασχολούνταν με τα κιλά μου. Το θέμα είναι να κάνω τη δουλειά μου στο γήπεδο και να εξαργυρώνω με γκολ την εμπιστοσύνη της ομάδας μου. Κι ας με λένε χοντρό».

-Ποια η γνώμη σου για την απομάκρυνση του Τσιώλη. Πιστεύεις ότι έκανε κακό στην ομάδα;
«Σίγουρα ήταν μία δύσκολη στιγμή. Το timing μάς έπιασε όλους απροετοίμαστους. Δεν το περιμέναμε. Το σημαντικότερο είναι ότι ο νέος μας προπονητής δεν χρειάστηκε μέρα για να προσαρμοστεί. Συνεχίσαμε να παίζουμε πάνω στην ίδια αγωνιστική φιλοσοφία που είχαμε με τον κ. Τσιώλη και δικαιωθήκαμε».

-Η γνώμη σου για τον πρόεδρο;
«Αυτόν δεν θα τον πεις χοντρό; (σ.σ.: γελάει). Ο πρόεδρος πάνω απ' όλα είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού Βόλου. Ζει πιο έντονα τα παιχνίδια, ακόμα κι από εμάς! Είναι πάντα στο πλευρό μας και μετά τον αποκλεισμό ήταν από τους πρώτους που μας συμπαραστάθηκε. Η νίκη με τον Παναθηναϊκό του ανήκει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags