Facebook Pixel "Τον πρώτο που κατέβηκε από το λεωφορείο, τον κάναμε πρόεδρο"
| 2014-05-30 16:50:00

"Τον πρώτο που κατέβηκε από το λεωφορείο, τον κάναμε πρόεδρο"

"Τον πρώτο που κατέβηκε από το λεωφορείο, τον κάναμε πρόεδρο"

Στο στούντιο του "Libero 107,4"  φιλοξενήθηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος, στο πλαίσιο της ειδικής ενότητας της εκπομπής "φάκελος ΑΡΗΣ". Ο πρώην πρόεδρος του ΑΣ έδωσε τις δικές του απαντήσεις για τη δική του παρουσία στην προεδρεία του Ερασιέχνη, ενώ αναφέρθηκε επίσης και στα ζητήματα που απασχολούν το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αναλυτικά:

Για τα χρέη του ΑΣ, τα οποία ο κ. Γιωτας υποστηρίζει πως είναι 30 εκατ. ευρώ: “Εγώ με την ενημέρωση που έχω, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Είναι σε εκκρεμότητα το θέμα του ΣΔΟΕ. Δεν έχουμε όμως υπεύθυνη στάση όταν βγαίνουμε στις συνελεύσεις, αναφέρουμε διάφορα πράγματα και εκθέτουμε τον ΑΡΗ, για να αποποιηθούμε τις δικές μας ευθύνες.

Τα χρέη είναι κοντά στα 6,5 εκατ. ευρώ. Ο κ. Λατσίνογλου ανέλαβε με μία επιτροπή να βρει πόσα χρωστάει ο ΑΡΗΣ. Κάποια έχουν να κάνουν με την εφορία, με τιμολόγια, προς προπονητές, αθλητές, ταμειακές διευκολύνσεις μελών του ΔΣ. Φέτος έχει πληρωθεί μόνο μία δόση και αυτή τον Οκτώβριο για να πάρει άδεια συμμετοχής το ΤΑΠ. Εμείς τον πρώτο που κατέβηκε από το λεωφορείο στην Παπαναστασίου, τον κάναμε πρόεδρο".

Ο κόσμος του ΑΡΗ το 2004 έκανε μία επανάσταση. Δυστυχώς όμως προδόθηκε από την οικογένεια του ΑΡΗ. Γενικά έγιναν λάθη, το θέμα όμως είναι να δούμε τι έχει φταίξει.

Για τη σχέση ΠΑΕ-ΑΣ: Ο Ερασιτέχνης έφτασε να έχει το 30% των μετοχών της ΠΑΕ. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποιος άλλος, προσπαθούσαμε να την καλύψουμε εμείς. Στον ΑΣ μέχρι το 2010 είχαμε μια ευρωστία. Μετά το 2010-2011 εμείς είχαμε πρόβλημα. Η ΠΑΕ δεν έδινε, οι χορηγίες μειώθηκαν και υπήρξε ξαφνική μείωση του τζίρου”.

Για την επόμενη μέρα του ΑΣ: “Τον Οκτώβριο είχα κλείσει ραντεβού με τον κ. Θεοχάρη. Η σημερινή διοίκηση του ΑΣ όμως δεν είχε βούληση για να λύσει το θέμα. Ακόμα στο ΙΚΑ εγώ είμαι εκπρόσωπος. Η νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τα θέματα του συλλόγου.

Για τον Χάρη Παπαγεωργίου: “Είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη προσφορά. Και οι υπόλοιποι αγαπούν το σύλλογο, θα πρέπει όμως να περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες”.

Για τον ΑΡΗΣ FM: “Καταρχήν η σύμβαση είναι στο λογιστήριο και όποιος θέλει μπορεί να την πάρει. Υπήρχαν τότε κάποιες συνθήκες, που απαιτούσαν να γίνει ένα ραδιόφωνο του ΑΡΗ. Πήγαινε καλά, έδωσε ώθηση στον κόσμο και βοήθησε σε πολλούς τομείς. Συνολικά κόστισε 300 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο ΑΡΗΣ όφειλε να δίνει 150 χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο. Κάποια στιγμή, αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν ήθελαν να διαφημιστούν στο ραδιόφωνο, ενώ προέκυψαν και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο κ. Τουρώνης και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Στην εταιρία που συστάθηκε, δεν ήταν κανένας Γρανούζης όπως λεγόταν, αλλά οι κ.κ. Τουρώνης και Μπάσιας.

Εκείνη την περίοδο στον ΑΡΗ υπήρχε μεγάλη εσωστρέφεια όπως και ένα ανάλογο ραδιόφωνο και έτσι δεν μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση”.

Για την ΚΜΑ: “Ξεκίνησε ως ένα πρωτοποριακό μοντέλο λαϊκής βάσης, στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Στόχος ήταν να γίνει η Λέσχη μεγάλη και να φέρει ένα μεγάλο και σοβαρό επενδυτή. Τώρα βέβαια κάποιοι μπορεί να μην ήθελαν.

Πλέον η Λέσχη έχει εξασθενίσει. Δεν έχει εκπληρώσει τον ρόλο της. Ο κόσμος θέλει να δει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη”.

Για το θέμα της ΠΑΕ και τον Γιώργο Γαλανό: “Το ζήτημα είναι τι βούληση έχει για τον ΑΡΗ. Αν για παράδειγμα μιλάμε για την Γ` Εθνική, θα είναι μεγάλο λάθος. Πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα, ώστε η ομάδα να παραμείνει στη Φούτμπολ Λιγκ. Αν υπάρχει ένας μεγάλος οικονομικός ηγέτης, τότε να σκεφτούμε τη Γ` Εθνική. Θα είναι μεγάλο πισωγύρισμα αν γίνει χωρίς αυτή την προϋπόθεση”.

Κλέινοντας ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε: "Ο ΑΡΗΣ θέλει ομοψυχία. Χρειάζεται να δούμε όλοι πως θα λυθούν τα προβλήματα και τι κάνει ουσιαστικά ο καθένας. Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Εγώ δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να πω για το ποδόσφαιρο, αλλάόλοι πρέπει να στηρίξουμε μία προσπάθεια, για να ανέβει η ομάδα γρήγορα". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags