Facebook Pixel Δεν χρειάζεται να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για να δεις κάποια πράγματα...
| 2014-06-04 21:48:00

Δεν χρειάζεται να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για να δεις κάποια πράγματα...

Δεν χρειάζεται να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για να δεις κάποια πράγματα...

Η Ιστορία πράγµατι επαναλαµβάνεται... Είτε σαν φάρσα, είτε σαν τραγωδία: Σαράντα χρόνια πίσω. Στις πρώτες εκλογές της Μεταπολίτευσης. Στις 17 Νοεµβρίου 1974. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Κεντρικό σύνθηµα στη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Πλατεία Συντάγµατος: «Στις δεκαοχτώ σοσιαλισµό». Τόσο πολύ βιαζόντουσαν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Κίµωνας Κουλούρης και οι λοιποί σύντροφοι µε τα ζιβάγκο.


Ευρωεκλογές τον περασµένο µήνα. Κεντρικό σύνθηµα του ΣΥΡΙΖΑ: «Στις 26 ψηφίζουµε, στις 26 φεύγουνε». Αντε όµως να σηκώσει ο σύντροφος Τσίπρας τον Βενιζέλο από την καρέκλα. Ούτε µε βίντζι δεν γίνεται.

Τελικά, έστω κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος, κανένας δεν έφυγε. Το µόνο που προέκυψε ήταν να έρθει η Ρένα Δούρου. Κι από κει και πέρα όσο έδιωξε τις «βάσεις του θανάτου» το ΠΑΣΟΚ όταν έγινε κυβέρνηση κι όσο έφυγε από το ΝΑΤΟ, άλλο τόσο θα διώξει ο ΣΥΡΙΖΑ την τρόικα και το µνηµόνιο. Και δεν χρειάζεται να γίνουνε κυβέρνηση για να το δεις αυτό. Το βλέπεις µόλις ήρθαν πρώτο κόµµα στις ευρωεκλογές. Βλέπεις τι λένε τώρα για το γήπεδο της ΑΕΚ και τι λέγανε πριν από έναν µήνα!

Οταν η Ρένα Δούρου έστηνε στον τοίχο τον Σγουρό ότι δεν έχει το δικαίωµα να δίνει είκοσι εκατοµµύρια από τα κοινοτικά κονδύλια σε «ηµέτερους». Και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει γήπεδο για τον κόσµο της ΑΕΚ και καλούσε τους πολίτες-φιλάθλους να µην συµπεριφέρονται σαν ραγιάδες παίζοντας το παιχνίδι των κοτζαµπάσηδων.

Μόλις την περασµένη εβδοµάδα ο νέος δήµαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, ο Χάρης Βασιλόπουλος, έβαζε τρία θέµατα σχετικά µε την Αγιά Σοφιά στον «Sentra FM». Και µέσα σε µία εβδοµάδα πήρε το ενάµισι πίσω.

Και εξηγούµαι για να µην παρεξηγούµαι... Θα είσαι το λιγότερο λακαµάς αν είσαι δηµοσιογράφος, αν ζεις από το ποδόσφαιρο δηλαδή, και δεν θέλεις την ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα και µε γήπεδο δικό της. Να θέλεις την ΑΕΚ όρθια, ζωντανή, µε τον Μελισσανίδη, κι όχι την πεθαµένη ΑΕΚ του Αδαµίδη. Κι ειδικά αυτή την εποχή, που µαζί µε την Ελλάδα πεθαίνει και το ποδόσφαιρο. Κανείς δηµοσιογράφος άλλωστε, όση αβάντα κι αν κάνει, δεν µπορεί να χτίσει ένα γήπεδο ή έτσι και πάει κόντρα, να χαλάσει τη δουλειά. Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει.

Επί του προκειµένου, κρίνονται τα καραγκιοζιλίκια του ΣΥΡΙΖΑ και µόνο: Πριν από τις εκλογές η Ρένα Δούρου δεν το έδινε το ένα εικοσάρικο εκατοµµύρια. Τώρα το δίνει. Την περασµένη εβδοµάδα ο Βασιλόπουλος έλεγε ότι το γήπεδο αντί για 30 µέτρα ύψος πρέπει να έχει 14-15. Επειδή όµως σε αυτή την περίπτωση το κόστος κατασκευής ανεβαίνει τουλάχιστον κατά 20%, το πήρε το ποτάµι.

Ο Βασιλόπουλος έλεγε ότι 380 θέσεις πάρκινγκ δεν φτάνουν ούτε για... ζήτω κι ότι η ΑΕΚ πρέπει να αγοράσει χώρο και να φτιάξει κι άλλο πάρκινγκ και υπόγειο µάλιστα. Κι αυτό το πήρε το ποτάµι. Επειδή το κόστος για υπόγειο πάρκινγκ είναι τεράστιο, θα γίνουν άλλες 250 θέσεις σε οικόπεδο του δήµου.

Το µόνο θέµα που έµεινε είναι η ανταλλαγή του δάσους µε άλλον χώρο που θα αναδασώσει η ΑΕΚ, επειδή δεν γίνεται αλλιώς. Επειδή το να γίνει το δάσος οικόπεδο είναι αντισυνταγµατικό. Και θα δούµε, βέβαια, πώς θα διαµορφωθούν όλα αυτά στο τελικό στάδιο. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει πόσο επαναστατικό κόµµα είναι.

Να καταψηφίζει όλο το νοµοσχέδιο για το Ρυθµιστικό Σχέδιο και να ψηφίζει µόνο το άρθρο 81, που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ! Ιδού, λοιπόν, πώς η Ιστορία επαναλαµβάνεται. Και όχι µόνο σε ό,τι έχει να κάνει µε το ΠΑΣΟΚ. Οπως είχε σκίσει τη γάτα µε τους νταβατζήδες ο Κώστας Καραµανλής, έτσι ακριβώς πάει να τη σκίσει τώρα ο Τσίπρας. Αυτά.

Μόνος του ανοίγει το θέµα ο Καρατζαφέρης, µόνος του το κλείνει

ΝΑ τα λέµε όλα: Αυτός ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι µια παράσταση µόνος του. Επιθεώρηση και από τις καλές µάλιστα. Και χωρίς να έχει την ανάγκη συγγραφέων να του γράψουνε κείµενα. Οπως π.χ. ο Λάκης Μπέλος που γράφει του Μητσικώστα. Ο Καρατζαφέρης τα κάνει όλα µόνος του. Τώρα µάλιστα που κόντεψε να φτάσει το 3% στις ευρωεκλογές δεν κρατιέται µε τίποτα. Η δε φόρα που έχει πάρει είναι µεγάλη: «Δεν µπαίνω στην κυβέρνηση. Μην επιµένετε. Δεν αλλάζω γνώµη. Δεν υπάρχει περίπτωση να µπω στην κυβέρνηση».

Σε αυτό το µοτίβο κολλάει η βελόνα κάθε φορά που βγαίνει στην τηλεόραση. Και σαφώς δεν τον κάλεσε κανένας να µπει στην κυβέρνηση. Μόνος του ανοίγει το θέµα, µόνος του το κλείνει. Διευκρινίζει ωστόσο ότι «δέχοµαι οποιαδήποτε εθνική αποστολή». Να πάει δηλαδή στην Ευρώπη για να διαπραγµατευθεί µε τον Σόιµπλε. Μόνος του θέτει εαυτόν στην υπηρεσία της πατρίδας. Τουλάχιστον αυτός ο Μάνος Σέργιος της Τράπεζας Πειραιώς είναι ηθοποιός και δήθεν πάει µε την Εθνική στη Βραζιλία, επειδή έτσι λέει το σενάριο. Ο Καρατζαφέρης είναι αρχηγός κόµµατος.

Αφού δεν υπάρχει επόµενο µατς, οι τόνοι θα πέσουν

ΑΠΟΨΕ κληρώνει το λαχείο στο ΟΑΚΑ. Ο ένας θα πάρει το πρωτάθληµα, ο άλλος θα φωνάζει και σχόλασε ο γάµος. Μαγκιές και λοιπά ζοριλίκια, από του χρόνου πάλι. Κατ' αυτή την έννοια δεν προβλέπεται και µεγάλη ένταση.

Ούτε ο Δηµητράκης να ξαναβγάλει από την τσέπη πενηντάρικα και να κάνει αναφορές για σεξουαλικές πράξεις εντός των αγωνιστικών χώρων, ούτε οι αδελφοί Αγγελόπουλοι να εκδίδουν νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν για το πόσο άρρωστος (Παναθηναϊκός) είναι ο Βασιλακόπουλος. Απλό είναι.

Δεν έγινε καµιά µεγάλη σφαγή στο τρίτο µατς που έκανε το διπλό ο Ολυµπιακός στο ΟΑΚΑ. Ο Δηµητράκης τα έκανε µπουρδέλο για το επόµενο µατς στο ΣΕΦ. Ούτε την Κυριακή στο ΣΕΦ έγινε µεγάλη σφαγή στον Ολυµπιακό.

Τα δύο αδέρφια όµως, βάλανε τις φωνές εν όψει του πέµπτου και τελευταίου µατς, απόψε στο ΟΑΚΑ. Απλά πράγµατα και δοκιµασµένα στον επαγγελµατικό αθλητισµό από τότε που βγήκαν οι λάσπες.

Αφού, λοιπόν, δεν υπάρχει επόµενο µατς, οι τόνοι θα πέσουν. Με τους µπασκετικούς δηµοσιογράφους ωστόσο, να κλαίνε και να οδύρονται, επειδή ο Ολυµπιακός θίγει τα ιερά και τα όσια της Εθνικής οµάδας.

Εντάξει... Κάθε Εθνική οµάδα είναι σεβαστή. Τις προάλλες η τοξοβολία του Πέτρου Συναδινού, µε τους αθλητές να τα κάνουν όλα µε δικά τους έξοδα, πήρε στο Πανευρωπαϊκό Νέων Νεανίδων στη Λιουµπλιάνα ένα χάλκινο µετάλλιο, µια τέταρτη θέση και µια πέµπτη.

Ενα νέο άθληµα απέναντι σε χώρες όπως η Ρωσία, η Γερµανία και η Τουρκία. Κι ο Βασιλακόπουλος αγοράζει τη συµµετοχή της Εθνικής στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα, ενώ δεν έχει να πληρώσει την αποζηµίωση του Τρινκέρι ή Βαγγέλη Δουκάκου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς γίνεται να έχουν συµφωνήσει Σαββίδης-Αναστασιάδης χωρίς να έχουν µιλήσει για το οικονοµικό;

Η δηµοκρατία κινδυνεύει. Η Μίκα Ιατρίδη αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

-Observer

ΠΗΓΗ: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags